Cyklosedačka

andreanova
5. júl 2016

Ahojte,

planujem kúpiť cyklosedačku, aj som si pár vyhliadla, ale potrebujem poradiť na základe Vašich skúseností:

1., Akú sedačku, montovanú na nosič? na trubku drotmi? ? - aká je tu stabilita bicykla? nehádže to, ked sa dieťa zamrví?

2.,mám vyberať sedačku, kde je preliačina pre prilbu, alebo, nevadí rovná? myslím teda, ak má dieťa prilbu, a je menšie (rok a pol) dá sa mu v pohode oprieť hlavička bez toho, aby mu prilba zavadzala?

3., nakoľko mám extrémne živé a neposedné dieťa, hlavne všetko skúša odmontovať(popruhy v kočíku, autosedačke) dá dole z pliec, bojím sa hodať dozadu, lebo nemám výhľad naň, hoci, je tam pravdepodobne bezpečnejsie......aký typ seddačky by ste volili, kto máte veľmi živé dieťa? aké máte skúsenosti?

a, ake mate skusenosti s cyklosedačkou dozadu romer relax jockey? proti iným je o dosť drahšia, ale, dá sa nakloniť dozadu.

zatiaľ dakujem

mamulka211
6. júl 2016

Mam klasicku cyklosedacku za 50€ s preliacinou na prilbu, uchutenu na zadny nosic. Podobnu som mala aj pri prvom dietati,pred 15 rokmi a vzdy som bola maximalne spokojna.

klarah2
6. júl 2016

@andreanova ahoj, no asi zalezi aj od toho kam sa chcete vozit a ako dlho by mal v sedacke vydrzat. Ked mala dcera rok kupili sme Hamax Siesta. Montuje sa na ram bicykla, cize krasne pruzi aj na nerovnej lesnej ceste. Ma aj pristor na prilbu a da sa sklopit o 20°. Popruhy si urcite neda dole co nasa v autosedacke tiez zvlada a aj cez nozicky je upevnenie. Jasne, ze je ine ked vezies za sebou 10kg a ked ides sama ale po prvej jazde som si zvykla. A raz sa mi stalo, ze sa zacala v sedacke metat, bolo to citit na stabilite, ale domov sme to zvladli. Nasa mala je tiez riadny sinter ale ked sedi v cyklosedacke je tam ako 5 penazi 😉