Je možné otvoriť detský krúžok doma?
Dobré ráno.
Mám otázku na niekoho, kto je v tejto oblasti lepšie informovaný ako ja.
Na úvod som učiteľka, momentálne však na rodičovskej dovolenke. Práca s deťmi mi veľmi chýba, a preto som začala uvažovať o otvorení záujmového výtvarného krúžku pre pár detí niekoľkokrát do týždňa.
Organizačne aj celkovo by bolo pre mňa najvýhodnejšie viesť krúžok u mňa doma. Je takáto možnosť reálna?
Hľadala som odpovede na internete, no názory sa rôznia, takže verím, že sa tu dozviem viac ešte predtým, než sa pôjdem informovať na príslušné úrady o svojich možnostiach.
Vopred ďakujem. 😊
@anonym_autor uvidis, ale tak by som tipol, ze ak to budes robit oficialne, zahltia ta papierovackami (hygiena a co ja viem co este)... tym nehovorim, ze to nemas robit oficialne... len ze sa na to asi priprav...
tak zalezi ci budes brat zato peniaze alebo len tak raz do tyzdna na hodinku-2 z okolia pride par deti sa zabavit. Ak za peniaze urcite treba pocitat s tym, ze treba zalozit zivnost (alebo sro) aby nebol prijem na cierno, platit odvody z prijmu (z kazdeho prijmu sa platia), dane asi ti nevyjdu to by sa ti muselo riadne rozbehnut, plus dalsie papierovacky, kontroly... Navyse musis pocitat s tym, ze ti nemusia schvalit robit kruzok doma ak tomu nebude vyhovovat.
Určite by som to riešila skôr z nejakým materským centrom v okoli alebo podobne, kde by ti vedeli poskytnúť priestory… doma je veľmi málo pravdepodobné, že splníš všetky zákonne štandardy na takýto priestor, špeciálne ak ide o prácu s deťmi
@anonym_autor ahoj, určite to vyskúšaj. Stojí to za vyskúšanie, je to nápad dosť dobrý.
O krúžky-hernicky +možno aj hodinové postrazenie deti je dosť záujem. Kľudne, s čistým svedomím, to môžeš zo 2 -3 x vyskúšať, bez toho aby si zakladala živnosť. Podnikaním je až pravidelná činnosť. Kľudne si za to aj vypytaj peniaze. A tak sa to má aj robiť, najprv vyskúšať, odsledovať záujem, vychytať chyby, až potom ísť oficiálne. Páči sa mi nápad, realizovať to napr. s maters.centrom, prip. klubom, možno by to mohli aj oni fakturovať, že by si podnikanie nemusela riešiť.

ved to zacni a zavolaj najprv len deti vasich priatelov a zistis, ci ti to vyhovuje, ci to ako rodina zvladate. Nemusis to hned robit oficialne cez urady.