icon

Je plávanie s deťmi počas menštruácie hygienické?

simona082
20. mar 2025

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, tie čo chodíte na plávanie s detičkami, chodíte aj keď máte menzes? My mame ísť budúci týždeň 1x a akurat ho mam dostať. Či je ro vôbec hygienické. Ďakujem

sisska96
21. mar 2025

@katulienkax normálne fungujú. Tie tampóny sú špeciálne do vody

tetapetra
21. mar 2025

@terezkaarthuramax väčšiu blbosť som ešte asi nečítala 🤦🏻‍♀️. Otrava krvi?

terezkaarthuramax
21. mar 2025

@tetapetra ja tomu tiez neverim. Vravi to moja mama

terezkaarthuramax
21. mar 2025

@tetapetra kazdopadne mna zavedenie tamponu moc bolelo.

tetapetra
21. mar 2025

@terezkaarthuramax a sex akože v pohode? Veď tampón je malý. Kebyže máš 15 ešte pochopím. Veď tam máš návod ako správne založiť.

terezkaarthuramax
22. mar 2025

@tetapetra ja som este sex nemala. Nehľadám si ani priatela

tetapetra
22. mar 2025

@terezkaarthuramax a prečo si v skupine januarovky 2025, autizmus, deti s postihom ,detské hlášky?

terezkaarthuramax
22. mar 2025

@tetapetra tie januarovku asi omylom. Tema autizmus ma velmi zaujima a rada mam vtipné prihody

blumchen2
24. mar 2025

@nafka0483 Aj krv odobratá zo žily je potencionálne infekčná.

zuzikak
24. mar 2025

@terezkaarthuramax pozri co sa tyka tamponu tak tvoja mamina ma pravdu. Ale len ciastocne. Nepovedala ti cele info. Ak pouzivas tampon a vymienas si ho podla potreby (idealne vsak kazde 2 hodiny- ked ides plavat tak vymenis hned pred bazenom a hned aj po vystupe z bazena) tak sa ti nic nemoze stat. Otravu krvi resp. septicky sok mozes dostat v pripade, ze si ten tampon nevymenis vela hodin (co sa mi vsak nechce verit, zeby si nan zabudla,kedze by bol plny krvi a zacal by presakovat. Ale zopar takych pripadov bolo a preto to tvoja mamina tak hovori, ze mozes....Pri dodrzani hygieny a pravidelnom vymienani to bude ok. Nie kazdej zene vsak tampon vyhovuje. Niektorym je to neprijemne a tak ostavaju pri klasickych vlozkach. Su zeny, ktore toleruju aj kalisok, ine sa s tym nevedia stotoznit, takze bud sa tvoj pohlad na tampony casom zmeni a mozno aj nie. A oboje je v poriadku. Preto mame tolko moznosti aby sme si mohli vybrat.

yanni
24. mar 2025

@katulienkax Jasne, ze plavkyne pouzivaju Tampony. Inak by to Ani Neslo. Mam dcery zavodne plavkyne a vsetky ich Kamosky, Co uz maju menstruaciu, vsetky Juniorky a Masters pouzivaju Tampony. Uplne normalne, ziadne specialne do vody. Akkurat Tie 100% bavlnene sa velmi neodporucaju, to je prakticky len cista vata.vynikajuce su ob pro comfort. Ale to uz musi kazda vyskusat, co jej vyhovuje. A Ziadna cervena Voda sa Nekona🫣

skri
24. mar 2025

Mám tampóny do vody, swimpons dajú sa kúpiť v dm 🙂

nafka0483
24. mar 2025

@blumchen2 Potencialne ano, kazde tkanivo je ak nejde o zdraveho cloveka.

luccija
24. mar 2025

Profesionálne športovkyne často používajú ATK bez prestávky na menzes nikto nechce byť vyraden 7 dní z tréningu, budiť sa v noci, nemať energiu
A čo samoživiteľky tie majú koho poslať na plávanie?normálne si daj tampón.To môžeme polemizovat či xy mala večer sex, či nemá mykozu či sa dobre osprchovala či nemá HIV v tom bazéne je zmes všetkéhoozneho to je dúfam každému jasné.
neverím ani menštruačným plavkami, keď už mali soľ, tampon

tetapetra
24. mar 2025

@zuzikak ona má 33rokov. Má internet, snáď také veci by už v jej veku mala vedieť. I keď sa som to vedela ako 15rocna, bez internetu

barborkach
24. mar 2025

@monsterablue to co je za nazor, bezne zeny chodia do bazenov aj pocas menstuacie. Hygienu treba dodrziavat aj mimo ms a verte, ze kazdy ma iny hygienicky standard. Ludia maju aj rozne defekty koze napr, akne, vyrazky, male deti do vody aj co to vylucia, pregrcnu... viete, kadial sa rodia deti, vsak? Normalne hlavickou tadial prejdu a, zijeme na tomto svete a ludia aj v ovela horsich podmienkach. Ist do bazena pocas menstuacie je uplne normalna vec a vedzte, ze vzdy je v kazdom verejnom bazene nejaka menstuujuca zena

mircalla
24. mar 2025

@simona082 Ja nikdy nechodim plavat ani bez deti a vobec nikde a nikdy, ked mam menzes...Pride mi to nechutne

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
mircalla
24. mar 2025

@barborkach Mne to vadi, ze ty lezies do toho isteho bazena ako ja, ked mas menzes..takisto mi vadia ludia, ze maju ekzemy, plesne, vsi a aj tak idu do bazena. Jednoducho je to pre mna nehygienicke, a myslim, ze pokial to ozaj neni dovolenka pri mori na ktorej som par dni, je fajn si ten bazen na par dni odpustit. V zivote som nebola s menzesom na plavarni, dokonca ani v mori som sa nekupala
Nie je nahoda, ze na plavarni nachytas najviac svinstva

belllinka
24. mar 2025

@mircalla čo je na tom nechutné? Keď si dám napr. kalíšok a nič neprepustí? Veď aj keď nemáš menzes, tak si v tom bazéne máčaš chamajdu, zadok, všetko, takže to máš za jedno 🙂

mircalla
24. mar 2025

@belllinka Ja bazeny celkovo nemusim....radsej more. Vzdy sme odtial nieco doniesli, ludia su totalne prasata a nejaky pekne nasiahnuty tampon menstruacnou krvou, no dakujem, neprosim...bez zaruky, kto co pouziva a ako casto to meni....
Proste myslis mi, ze kazdy clovek si vie tych par dni odopriet, ak vyslovene nemusi....

mircalla
24. mar 2025

@belllinka Ja si tam nic nemacam, bazeny pre mna najhorsia mozna alternativa, ak uz ina nie je. Skor zasnem, ze ludia idu k moru a namiesto mora su cely cas nasackovani pri bazene

ivec16
24. mar 2025

v najsilnejsie dni by som nesla… ked uz len taku slabsiu tak by sa dalo… ale podla mna je to aj pre zenu s ms trosku risk… aby nechytila nejaky zapal - infekciu

lucilaines
24. mar 2025

Ja len ze ked som ja chodila na baby plavanie, tak tam kazdy den prebehlo tak 6-7 lekcii. Na kazdej lekcii bolo okolo 6 deti, drviva vacsina s mamickami. To mas tak cca 30 zien denne v tom bazene, 150 tyzdenne. Trufam si odhadnut, ze pomaly nebude lekcia, ked nie uplne lekcia, tak urcite nebude den, kedy by v tom bazene neboli zeny s menstruaciou.

sisaka
24. mar 2025

U nás baby plávanie nebýva v špeciálnych bazénoch, takže neviem, čo to znamená, ale v normálnych bazénoch je toľko chemikálií, hlavne chlóru, že to zabije úplne všetko. (Ak teda zriaďovateľ vie, čo robí)
Osobne počas menštruácie plávať nechodím, ale vždy dúfam, že iné ženy majú aspoň tie tampóny lebo väčší humus ako menštruačné plavky si neviem predstaviť a keby som mala nad tým rozmýšľať, tak do bazénu v živote nevleziem.

belllinka
24. mar 2025

@mircalla ja ti to vysvetlim 🙂 My ked ideme k moru, tak sme polovicu casu v bazenoch a polovicu v mori. V bazenoch plavame, deti radi lovia z bazena rozne veci, davame si plavecke sutaze, my sa vieme v bazene dost “zabavit”. Vzdy vyberam hotely aj s plaveckym bazenom. A v mori je zas ina zabavka, vlny a tak, tam sa neda dobre zaplavat. Tak ale to nepochopis, ked neznasas vodu 🙂

mircalla
24. mar 2025

@belllinka Ja vodu milujem, do bazena chodime sporadicky, ked mame more...Jedine v Turecku sme chodili, kde boli aj smyklavky a tobogany, inak to je totalne nezaujimave oproti moru, to mozem ist aj na kupalisko

Ale preco sa niekto drbe do mestskeho kryteho bazena s menzesom, lebo nevie par dni vydrzat, tak to nepochopim asi nikdy. A uz vobec nie na plavanie s babatkami

blackcat8885
24. mar 2025

Ja nechodím na kúpalisko plaváreň keď mám menzes ale to preto, že sa necítim vo svojej koži vtedy keď mám chodiť v plavkách s tamponom. Ale ak Ti to nerobí problém nevidím dôvod neísť

katty123456
24. mar 2025

@simona082 prosím ťa to aké máš problémy?máme u nás plavecký klub,všetko teeng a starsie,5x do t tréning,plus preteky..by sa tréner zbláznil keby toto musel riešiť?