icon

Je plávanie s deťmi počas menštruácie hygienické?

simona082
20. mar 2025

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, tie čo chodíte na plávanie s detičkami, chodíte aj keď máte menzes? My mame ísť budúci týždeň 1x a akurat ho mam dostať. Či je ro vôbec hygienické. Ďakujem

katty123456
24. mar 2025

@mircalla hovorí sa tomu šport napr..ja plavam2x do t,pred operaciou3_4x..krámy nekeamy..a nie som sama..

katty123456
24. mar 2025

@kittykat22 tolerancie?mne to teda neva kľudne môžeš😭🤪a myslím že každému je to egal

katty123456
24. mar 2025

@siska53 a ako sa rieši dezinfekcia po stolici baba?jediné vypustením bazéna..čiže ste na deň doplavali...nie?
..
@katulienkax ..tampóny..úplne normálne..baby sme v 21storoci

katty123456
24. mar 2025

@mircalla a to že plavcom ide voda z huby a nosa cez uši a vedľajšiemu do oka úst čo on práve vyplul pri výdychu čiže sliny ti neva?minule mali škôlkari u nás výcvik..kazdy týždeň má. nejaká škola..všetci už odchádzali jeden chlapček začal plakať že sa pocikal..učiteľka v rozpakoch kedze sme to počuli ho hresila či sa nemohol vypýtať skôr ...čiže do ďalšieho utorka keď je sanitacia sa všetci cvachtali v jeho moci ..prežili sme😏

mircalla
24. mar 2025

@katty123456 Skusim este raz
V bazene je dost vela nechutnosti, slinam nezabranis....ale naco tam liezt este aj s menzesom? Nechapem. Inak menej mi vadi slina od skolkara ako toto
Ja ked tak vonkajsie bazeny, a aj to ozaj minimalne. Vzdy uprednostnim more
Uz som v bazene chytila mykozu na chodidlach, ktorej som sa zbavovala velmi nelahko, nejaky ekzem, a dcera vsi....Nemam ziadnu chut chodit do hnusnych krytych bazenov, kde je este aj vlhko a idealne prostredie na vsetky bakterie a nakazy. K tomu este niekoho menzes ako bonus, kedze vidim, ze niektore nemate ziadny problem

nafka0483
24. mar 2025

@mircalla Za mna radsej menstruujuca zena s tamponom/kaliskom cez ktory krv neprejde, cize sa do vody nic nedostane ako taka s vytokmi, ci silnym ovulacnym hlienom a kadecim co do vody praveze vytecie.

Co vam tak na menstruujucej zene s tamponom alebo kaliskom vadi? Ked sa z nej ta krv nedostane von?

katty123456
24. mar 2025

@mircalla to je tvoj pohľad na vec..nikdy som nepočula žeby sa chutili vsi vo vode .pochopím že z ciapok v šatni,v triede,v kolektíve...ozaj..aj ryby v mori seru,ejakuluju,umierajú,hniju...ľudia tam stia..každý či stojí sti😏🤪z rybárskych lodí vyhadzujú vypitvane vnutornosti..tecie tam ropa a námorníci zvyšky zranice hádžu tiež do vody....🙃ale keď myslíš že je to hygienickejsie ok

mircalla
24. mar 2025

@nafka0483 Ja nemozem vediet, co kto pouziva...normalne tampony nic nezarucuju, len tie vazelinove....za mna proste nie

mircalla
24. mar 2025

@katty123456 Co sa tyka vsi, tak vsi su vyborni plavci a prenasaju velmi casto v bazenoch
Ze si to ty nepocula, to je len tvoja neznalost, vygoogli si

Netreba zabudnúť ani na to, že hoci voš nelieta a neskáče, dokáže plávať, a tak si pedikulózu môžete doslova priniesť aj z plavárne.

katty123456
25. mar 2025

@mircalla ešte raz..ty/tvoje dieťa pláva vedľa niekoho hlava pri hlave?lebo to nie je tak že voš odpláva k inej hlave .musí tam byť telesný kontakt..plavci bežné plávajú sami za seba,ináč by sa utopili..asi som malo rokov na svete keď som ešte nevidela plávať dvoch držiac sa spolu . Vyguglim dik za radu ..

barborkach
25. mar 2025

@mircalla tak ludom vselico vadi, ale normalne to nie je. Niekomu vadi spat mimo domu, tuto susede vadia deti, co sa hraju na ulici, niekomu vadia macky, motorky, medvede, mne vadi mlaskanie, ale normalne to nie je.
Mozno prave preto vzdy v bazene nieco nachytas, lebo nemas na to ziadnu imunitu a mas tento postoj. Inac by neboli vsade plne bazeny, keby vsetci odtial odchadzali s niecim

mircalla
25. mar 2025

@barborkach Mam skvelu imunitu, nedristaj. Chora byvam tak raz za 3 roky. Akurat ci chytis plesen alebo vsi nema s imunitou nic spolocne, dovzdelaj sa.

salije
25. mar 2025

@belllinka tiez sa mi zda, ze menzes moze byt najmensi problem, mnoho ludi si nevie ani rit utriet, hm… cize vymacat tam cely spodok nedobre umyty je nechutnejsie ako cely menzes. V lete sme boli na kupslisku s vyhladom na hrad, vsetko fajn az dokym tam nepriśi uplne spinavy zanedbany romovia a skakali do bazena, tam by bol moj menzes luxus , uz som sa dokupala . Takze suhladim s vadim nazorom

alexanderkovacs
25. mar 2025

@simona082 ked manzelka mala kramy isiel som ja s malou plavat 🙂 Ale podla mna tampon pomoze. Samozrejme sprcha pred plavanim a nový tampon 🙂

barborkach
25. mar 2025

@mircalla vsetci sa mame dovzdelat, len ty si mudra a cistotna. S dobrou imunitou nechytis ani plesne, inac by sme ich mali uplne vsetci.

mircalla
25. mar 2025

@katty123456 X deti mojich znamych si vsi priniesli z bazenu ci kupaliska
Tu ti davam dva zdroje, alebo sa chces dalej hadat?

https://ahojmama.pravda.sk/clanky/dostat-vsi-mo...

https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...

,,Voš vie aj plávať, takže teoreticky sa ňou môžete nakaziť aj v bazéne, v ktorom sa v tesnej blízkosti kúpal zavšivavený človek,“ pripomína vedúca sekcie ochrany a podpory zdravia Úradu verejného zdravotníctva docentka Jana Hamade.

hoci voš nelieta a neskáče, dokáže plávať, a tak si pedikulózu môžete doslova priniesť aj z plavárne

mircalla
25. mar 2025

@katty123456 Ano, vos vie plavat a velmi dobre, si predstav

erickatt
25. mar 2025

@simona082 uz mas urcite po, ale ak mala dcera menzes sla som plavat ja ako babina

ladenka4
25. mar 2025

@simona082 ja keď som chodila so synom na baby plávanie, bola nám povedané, že to nieje vhodne, ak to tak vyšlo, išiel so synom manzel, síce nevedel, čo ma robiť aj sa bal, ale aspoň bol malý vo vode a brala si ho viac inštruktorka

katty123456
25. mar 2025

@mircalla teoreticky,..prakticky ste ich nikdy nemali v škôlke škole ani v ňom kolektíve áno?vieš čo ok..aby ich tvoje decko náhod z bazéna nedovlijkloi určite ju nedaj na plavecký výcvik..najlepšie bude keď sa ani nenaučí plavat a v budúcnosti sa utopí..ale bez vsi....

mircalla
25. mar 2025

@katty123456 Dcera ma 9 a plava od 5. Ale chapem, dosli argumenty. Chodime 3 krat do roka k moru, nie som odkazana na smradlave kryte bazeny ako ty.

katty123456
26. mar 2025

@mircalla budem na teba myslieť 17.6 z tunisu😉mne príde more smradľavé..argumenty?už nie je pod tvoju úroveň dať decko na plavecký?v škole ste nikdy vsi nemali?lebo v školách je najčastejší prenos..pozri,už sa nestrapnuj,chod si kúpiť letenku k dakemu moru..a prečítaj si môj príspevok čo vsetko mori je...papa

mircalla
26. mar 2025

@katty123456 Moje deti hodili 2 roky do plaveckej akademie, nijako im v tom nebranim. Chodia na plavecke zo skoly. Ja sa bazenom vyhybam aj kvoli prasatam, co tam chodia s menzesom ci mocia vo vode. Ktorej casti nerozumies? Nijako specialne si plavanie v krytych bazenoch neuzivavam, prave kvoli vyssie spominanemu sa mi bridia. Plus nemam rada tu vlhkost a teplo. Nesnaz si mi to vsugerovat co nie je pravda. Deti do bazenov chodia, ja bez toho budem uplne v pohode.....
Alebo sa ma nesnaz presviedcat, ze vsi sa v ziadnom pripade nedaju chytit v bazene

barborkach
26. mar 2025

@mircalla ja som sa teda dovzdelala ohladom vsi a nie je to tak, zeby to bol nejaky plavec. To vobec. Vos vie akurat zavriet dychacie otvory a prezije vo vode, prichytena na vlasoch, nie zeby sa vydala na splav za svojou koristou. Chytit ju teda mozes kontaktom s inou vlasatou hlavou a je jedno ci to bude v satni na plavarni, v rade v obchode, v kostole alebo najcastejsie v skole.

mircalla
26. mar 2025

@barborkach Ok, mas pravdu. Nebudem sa hadat zbytocne s ludmi, ktori neveria pisanemu textu, pediatrovi ani skusenostiam inych. To je ako daco vysvetlovat konspiratorovi.
Ja samozrejme viem, ze najcastejsie v skole, to nik nepopieram. Alev pohode sa to da dostat aj v bazene. Ale nemam energiu daco vysvetlovat znova a znova, potvrdila nam to aj pediatricka so 40 rocnou praxou

barborkach
26. mar 2025

@mircalla ja som hladala v relevantnych zdrojoch, nie ze jedna pani povedala ✌️

katty123456
26. mar 2025

@mircalla prečo by som ta mala o čomkoľvek presviedčať?mám ťa u prdele..meles si svoje,tak ťa v tom necham

mircalla
26. mar 2025

@barborkach Ja som ti dala relevantne zdroje, hned dva. S tupelami, co odmietaju akceptovat fakty, nemam dalej co riesit. Pekny den.
Mohla by som dat x dalsich zdrojov, vyjadrenie pediatricky, je to ozaj ako sa bavit s dezolatom, ide si svoje

belllinka
26. mar 2025

@mircalla ja sa ešte tak zamýšľam, ako tá pediatrička dokáže zistiť, že kde sa dieťa nakazilo? Či to bolo v škole alebo v bazéne?

mircalla
26. mar 2025

@belllinka Pediatricka mi potvrdila, ze byva pomerne casta aj nakaza v bazene, do minuleho roka som to tiez netusila. Zacala som sa tym zaoberat, az ked mi dve kamosky povedali, ze zrejme chytili vsi na kupalisku na Delfine. My sme ich na tom istom kupalisku chytili tiez o daco neskor, boli sme tam individualne. Skola nebola, boli prazdniny, takze mi to vychadza ako logicky sposob nakazy, konzultovala som to s periatrickou nasledne. Clanky z netu tiez pripustaju tento sposob nakazy. V zivote sme vsi nemali ani dcera ani ja, minuly rok 2 krat cez prazdniny.
Ale budes si mlet svoje znova a znova. No ano, viem, ze to nebolo zo skoly, kedze bol koniec jula, ze?