icon

Kedy je najlepší čas na zápis detí na krúžky?

14. sep 2025

Ahojte, v ktorom veku? Podla kamosky v 4 r uz je neskoro na sport. Mojho ale sport zatial nezaujima.... V skolke maju vsetko bohate.

gribka1
14. sep 2025

V 4 je neskoro? No a kam dala svoje deti?

biba_18
14. sep 2025

samozrejme deti ktoré daný šport baví majú výhodu ale aj v staršom veku sa dajú v športe dosiahnuť úspechy… v takej gymnastike asi nie, lebo staršie deti sa viac boja robiť saltá a skákať na kladine a pod - ale taký tenis alebo atletika nie je šport kde je nevyhnutné začať v 4 rokoch…

autor
14. sep 2025
@gribka1

V 4 je neskoro? No a kam dala svoje deti?

@gribka1 korcule a potom hokej

autor
14. sep 2025
@biba_18

samozrejme deti ktoré daný šport baví majú výhodu ale aj v staršom veku sa dajú v športe dosiahnuť úspechy… v takej gymnastike asi nie, lebo staršie deti sa viac boja robiť saltá a skákať na kladine a pod - ale taký tenis alebo atletika nie je šport kde je nevyhnutné začať v 4 rokoch…

@biba_18 futbal ho nezaujima bobec, radsej zbiera chrobaky alebo slimaky, ked kamosi sa hraju s loptou. Inak moj ma aj okuliare. Priestorove videnie ma, vie loptu chyit, ale nebavi ho

anonym_15cc49
14. sep 2025

@anonym_autor v 4 nie je neskoro. Syn začal s hokejom v 6r a teraz robí na tom ľade neskutočné veci. Druhé dieťa krúžok ešte nechce i keď zbiera odvahu na plávanie. Má teraz 5r, odmietam ho do toho nútiť, počkám, kým bude on sám rozhodnutý.

biba_18
14. sep 2025

@anonym_autor no, zas, aspoň trochu pohybu by som od dieťaťa vyžadovala - ale určite by som nečakala športové výsledky…

gribka1
14. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 korcule a potom hokej

@anonym_autor Lenže jej predstava je mať hokejistu. Tak ho dá proste. Ide o to čo chce dieťa. Čo mu ide.

13uzivatelka11
14. sep 2025

Ja som po nastupe do škôlky krúžky hneď neriesila, prišlo mi to zbytočne platiť krúžok keď aj tak bol chorý často. Ale keď mal 4 roky a vysel dole hlavou na hojdacom kresle, tak som si povedala že už je čas 😀 ale nastúpil až pred prázdninami na taký pohybový krúžok, ktorý potom dva mesiace nebol cez prázdniny a teraz som ho prihlásila na lezenie 1x do týždňa, to ho veľmi baví a 1x do týždňa na gymnastiku, keďže takýto pohyb ho baví tiež. Bude mať 5 rokov a v podstate len začíname, ale nedávam ho na krúžky preto, že chcem z neho športovca, ale aj vidím že ho to baví ale aj potrebuje troška spevnit. ale tiež by som ho nasilu nedávala na futbal alebo hokej, lebo ho to vôbec nebaví..

biba_18
14. sep 2025

tak poviem, moje dieťa chodilo na futbal ešte v škôlke ale nebavilo ho to. od prvej triedy začalo chodiť na karate a to ho bavilo 8 rokov 🤷‍♀️ teraz stále športuje, jazdí na biku, chodí do hory, cvičí s vlastnou váhou… myslím že bude športovať celý život…

gribka1
14. sep 2025
@biba_18

tak poviem, moje dieťa chodilo na futbal ešte v škôlke ale nebavilo ho to. od prvej triedy začalo chodiť na karate a to ho bavilo 8 rokov 🤷‍♀️ teraz stále športuje, jazdí na biku, chodí do hory, cvičí s vlastnou váhou… myslím že bude športovať celý život…

@biba_18 Myslím, že o to ide, hlavne nech sa hýbu.

bambulkaaskatulka
14. sep 2025

Otázka je, čo chces ty a čo chce dieťa. Nemyslím si, že by existoval nejaký univerzálny čas, kedy už treba a kedy je už neskoro 🤦 môj chodí do little gym, na plávanie chodil ako bábätko, robíme všeličo...a robíme to práve preto, že sme motoricky pozadu. Tak okrem rehabilitácii chodíme aj na športové aktivity. Snažím sa kompenzovať, čoho nám príroda/ pánboh menej nadelil. Tvoja kamoška sa rozhodla, že z dieťaťa bude hokejista ( neviem, baví ho aj jeho?) , tak robí všetko pre to, aby to dosiahla. Čo chces ty, čo chce tvoj malý? Vraciame sa k pôvodnej otázke. Ale za mňa aj keď bude biológ, aspoň nejaký pohyb treba...

anonym_40ea71
14. sep 2025
@biba_18

@biba_18 To prečo bolo nútené do sportu, ktorý ho nebavil?

iwesska
14. sep 2025

Ano, v 4r.je neskoro, tu na MK uz 3 mes.zacinaju s intenzivnymi kruzkami😄

majlo1234
14. sep 2025

Vtedy, ked bude chciet dieta. Za mna vysoke rodicovske ambicie aka prihlasim dieta na hokej v 2 rokoch, oebo z neho chcem mat hokejistu, idu uplne nimo mna.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_ee9c6d
14. sep 2025

@anonym_autor kamoska si deti na kruzky prihlasovala este ked boli v bruchu asi

gribka1
14. sep 2025
@anonym_ee9c6d

@anonym_autor kamoska si deti na kruzky prihlasovala este ked boli v bruchu asi

@anonym_ee9c6d Stále lepšie, ako vo vajciach😂😂😂

athelas86
14. sep 2025

Dôležité je tiež spomenúť, že podľa pedagogických zásad dieťa cca do 6-7 rokov potrebuje všestranný rovnocenný rozvoj vo všetkých oblastiach, až neskôr je možné a vhodné ho začať postupne špecializovať.
Čiže žiadne také že od 4 rokov na šport, aby z neho bol profesionálny športovec, to je skôr deformácia. Radšej peniaze a energiu v tomto veku venovať výberu kvalitnej škôlky.

yanni
14. sep 2025

Zalezi aky sport a ci sami ste sportovci. U nas to bolo jednoduche. my sme sportovci a deti sme doslova tahali od narodenia po pretekoch. Cize tym sportom zili od narodenia. Taktiez od narodenia boli stale vo vode a v ca. 2 rokoch som s nimi chodila na take pohybove hry, ktore boli aj s rodicmi. Tam si mohli vselico vyskusat a vyblaznit sa. Chalani potom hravali futbal, drzalo ich to prakticky do dospelosti. Jeden je sportove drevo, vyskusal vselico ale pri nicom neostal. No a baby su obidve ina liga. Starsia jazdila na koni, robi triathlon, zavodne plava a hra tenis. Na prvom mieste je plavanie, ktore vyzaduje vela hodin treningov a vela casu stravenom na pretekoch. Triathlon a tenis ma len ako doplnok, ako "iny sport a iny pohyb", prakticky ako zabavku. Plavat v klube zacala ako ca. 5 rocna, triatlon 6,5 a tenis ca. 7 rocna. Mladsia je tiez plavkyna, zacala v klube ako 4 rocna, od 5tich rokov je v zavodnej skupine, triatlon mala necelych 6 a tenis tesne po 5tich narodeninach. Ale ako vravim, na prvom mieste je plavanie. Sporty sme im nevyberali, vsetky deti do toho nejak vhupli. Nechaj dieta vyskusat. Ak ho este nic nebavi a nejavi zaujem, nechaj to este tak. Su aj jedinci, ktorych sporty vobec nebavia, vid nas tretorodeny, Ten sa casom sice vsetko naucil ale nic nerobil natrvalo a poriadne. Lyzovat sa naucil horko tazko ako 8 rocny tak, ze sa s nim dalo ako tak kopec zlyzovat. Nepomohli anoiroky v lyziarskej skole. Teraz s nami sice este na lyzovacku ide, ale cely tyzden rovnaky scenar: na obed sa zo svahu zdekuje a ostava v hoteli a clapka sa v hotelovom bazene. Bude mat 16 rokov a sporty nie su pre neho dolezite.

biba_18
14. sep 2025

@anonym_40ea71 nebolo nútené. chcel to sám ale zistil že to vlastne nechcel a ja som ho nenútila ďalej pokračovať. nerozumiem celkom ako si prišla na to že bol do niečoho nútený…

autor
14. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor no, zas, aspoň trochu pohybu by som od dieťaťa vyžadovala - ale určite by som nečakala športové výsledky…

@biba_18 pohyb ma. Kazdy den sme vonku 2 -3 hodiny po skolke. A to sa vysanti kvalitne