Kedy môžem zapísať dieťa na klavír?
Ahojte, v ktorom roku by mohol zacat chodit? Robia aj nejake prijimacky alebo moze chodit kazdy, kto chce? Dakujem
@anonym_autor dcérka začala chodiť ako predškoláčka do takzvaného 0tého ročníka. Treba sa informovat priamo v ZUŠke kam by teoreticky mala chodiť.
Nasi zacinali v tretom rocniku - syn a dcera az teraz vo stvrtom. Zapis sme mali v juni. A ano, trosku pani ucitelka vyskusala rytmus, nejake cvicenia, opakovala po nej vytlieskavanie. Spievat sa hanbila...😅. Vzali ju aj tak.
Nasi zacinali v tretom rocniku - syn a dcera az teraz vo stvrtom. Zapis sme mali v juni. A ano, trosku pani ucitelka vyskusala rytmus, nejake cvicenia, opakovala po nej vytlieskavanie. Spievat sa hanbila...😅. Vzali ju aj tak.
@nevenka dakujem
no v prvom rade musis na prijimackach uviest ci mas vhodny hudobny nastroj ak nemas dieta nevezmu, dieta musi vediet vytlieskavat rytmus vediet zaspievat podla hud nastraja ci len tak spev aby pocula ako mu to ide drzim palceky
@anonym_autor zapisy su maj, jun. Skusali u nas...zaspievat pesnicku, zaspievat ton podla klavira, vytlieskavat rytmus. Moji sli ak prvaci a tretiak. Najskor od predskolskej beru.
do ZUS nikdy neberu pocas roka, aspon nie v BA, kvoli dotacii, prijimacky su v maji, resp v juni, kazda ZUS ma napisane, aby deti mohli od septembra zacat na ZUSke
ak su volne miesta urobia sa este dodatocne prijimacky v septembri.
existuju verejne ZUS aj sukromne. Sukromne platis viac, ale nasp. zazila som v BA vytvarku, kde na sukromnej sa platilo o polovicu viac ako vo verejnej (statnej, mestskej), ale v konecnom dosledku cena bola rovnaka, lebo statna vypytala od rodicov prispevok (povinny na material)
testy boli akuratne na hudobke ci ma sluch (deti tlieskaju do rytmu), na vytvarke museli nieco nakreslit. kludne moze zacat aj starsie dieťa, akuratne musia mat volne miesto u konkretneho ucitela.
ak je to specificky nastroj (napr. cimbal alebo hoboj.....)ZUS nastroj na prve roky zapozicia
Ako uz bolo spomenute, prijimacky su zvacsa v maji, niektore zusky robia este dodatocne v septembri, ked zacne sk. rok. Odporucam zacat riadne od septembra, nie niekedy pocas roka, ani keby to bolo mozne - cim neskor pocas roka nastupi, tym viac musi dobiehat a v koencnom dosledku to moze dieta odradit. T.j. ked zacne od januara, bude mu pol roka vedomosti chybat, a to uz nedobehne, takze netreba experimentovat zbytocne. Standardne sa do pripravky beru prvaci na ZS, ale myslim, ze dnes uz viacero Zusiek ponuka moznost zacinat aj ako predskolaci, ak je dieta sikovne. U nas na zuske prijimacky pozostavaju z vytlieskavania rytmu a dieta zaspieva lubovolnu pesnicku, najlepsie nejaku ludovku.

Na ZUSKy su prijimacky vacsinou v máji. Zvyknú brať najskôr predškolákov, ak majÚ voľnú kapacitu.