Koľko času potrebuje dieťa na naučenie sa plávať?
Ahojte, viem že je to individuálne ale keď bude dieťa chodiť individuálne plávať 1x 1h do týždňa za aký dlhý čas je možné ze sa naučí plávať ?
S rukavnikmi klasika ako všetky deti chápe princíp, realita bez bude iná. A ešte k tomu neponori sa boji sa 😅
tak záleží v akom veku čím staršie tým rychlejšie
plavat v zmysle, ze sa udrzi nad vodou a zaplava par metrov uz po par razoch, ale plavat v zmysle, ze da napr. 100m obstojnym stylom trvalo mojmu cca rok, mal vtedy 5r a chodil na skupinovy kurz.
Ak sa boji tak to bude chcieť viac času, plavecké štýly vychádzajú z toho, že dieťa leží na vode a tvar má vo vode
@anonym_autor aspon rok a hlavne s trenerom. Kedze si takto polozila otazku, z toho usudzujem, ze spravne plavat nevies. Ak budes dieta ucit sama, dieta ziska akurat zle navyky. Neodporucam.
Akurát som to riešila s trénerkou, pýtala som sa jej presne na tie staršie deti, čo nevedia plávať.
Povedala, že preferuje tak mesiac samostatne (4-5 tréningov), aby dieťaťu vysvetlila čo ako, mohla zapracovať na jeho slabých stránkach, aby sa nebálo, vedelo, ako fungujú, ale potom už skupinové, lebo deti sa navzájom potiahnu a kopírujú.
Môj to mal v lete. Len s rukávnikmi, žiadne potápanie, neexistuje namočiť hlavu. Prišli deti, videl ich párkrát to robiť a hneď začal opakovať, strach sa stratil, potápal sa, plával na chrbte (s rukávnikmi ešte).
Začal chodiť minulý mesiac na skupinové. Prvé dve hodiny boli ťažšie, kým do toho prišiel, odbúral strach a potom už testosterón fungoval, s chlapcami sa obehovali, kto vedel lepšie 😂
Ma to nejakú postupnosť, ale cca na 4x sa naučí.
@anonym_1c45f4 na 4x sa nauci plavat? 😀
@anonym_autor aspon rok a hlavne s trenerom. Kedze si takto polozila otazku, z toho usudzujem, ze spravne plavat nevies. Ak budes dieta ucit sama, dieta ziska akurat zle navyky. Neodporucam.
@guudy ja plávať neviem preto chcem aby sa naučila. Chodí plávať s mužom ktorý má povinné previerky v práci z plávania tak snáď techniku vie dobre
@anonym_autor za mna je lepsie skupinove ostatne deti ho potiahnu ako individulne kde to bude brat za trest kedze nema rado potapanie
@kacena4 chodila na skupinové cez leto a nepáčilo sa jej že pol hodiny presedela na kraji bazéna kým sa vystriedali všetci ... Nejaký cvik
@guudy ja plávať neviem preto chcem aby sa naučila. Chodí plávať s mužom ktorý má povinné previerky v práci z plávania tak snáď techniku vie dobre
@anonym_autor super je, ze chcete, aby vedela plavat. 👍🏼 Vela rodicov to podcenuje.
Kazdopadne si myslim, ze s otcom hlavu neponori. Dieta sa vzdy inak sprava s rodicom a inak s trenerom/ucitelom/inou autoritou. Tym padom to velmi pravdepodobne bude s otcom k nicomu. Jasne, zahraju sa a budu spolu travit cas. To je vzdy super. Ale co sa txka plavania, som za kurz. 🙂
@kacena4 chodila na skupinové cez leto a nepáčilo sa jej že pol hodiny presedela na kraji bazéna kým sa vystriedali všetci ... Nejaký cvik
@anonym_autor techniku muz moze ovladat, ale neovlada metodiku vyucby, cize ako postupovat. A ano, skupinove vyucby su o nicom, fakt polku casu presedi. Moja mala trenera, ktory mal 2 deti, to bolo v pohode.
@anonym_autor techniku muz moze ovladat, ale neovlada metodiku vyucby, cize ako postupovat. A ano, skupinove vyucby su o nicom, fakt polku casu presedi. Moja mala trenera, ktory mal 2 deti, to bolo v pohode.
@belllinka ďakujem tak dobre som sa rozhodla
@anonym_autor treba najst skupinu kde ich bude tak max. 5. Potom sa budu normalne striedat.
Je super, ze chodi aj s manzelom, ale to je skor na take skusanie si nauceneho, manzel neovlada metody ako ucit plavat. Ponorit hlavu je zaklad. Napriklad mojej to trvalo asi 2 mesiace kym tu hlavu konecne ponorila. Nastasie ju respektovali, netlacili na nu a prislo to postupne samo. Potom je dalsia vec, ze uz ma ponorenu hlavu, nejako sa v tom bazene pod vodou posuva, ale treba sa naucit vynorit a nadychnut a pokracovat dalej. A to moze tiez trvat individualne dlho. Ale ako 6 rocna by to do tych 6 mesiacov mohla zvladnut. Kazdopadne po 6 mesiacoch netreba od nej v lete ocakavat, ze bude super samostatny plavec a o nejakom naucenom plaveckom style vobec nie je rec. Ale udrzi sa nad vodou.
Jeden z mojich synov obsolvoval 2x polročný skupinový kurz plávania, plavecký výcvik v treťom ročníku a plávať sa nenaučil. Ja plávam dobre, ale ani mne sa to nepodarilo. Po poslednom kurze mi tréner povedal, že sa to asi nikdy nenaučí. Paradox je, že keď ideme do bazéna, neprotestuje. Ide s nami, je vo vírivke, leží si v plytkej vode a má všetko na háku. Čo už.
@anonym_autor treba najst skupinu kde ich bude tak max. 5. Potom sa budu normalne striedat.
Je super, ze chodi aj s manzelom, ale to je skor na take skusanie si nauceneho, manzel neovlada metody ako ucit plavat. Ponorit hlavu je zaklad. Napriklad mojej to trvalo asi 2 mesiace kym tu hlavu konecne ponorila. Nastasie ju respektovali, netlacili na nu a prislo to postupne samo. Potom je dalsia vec, ze uz ma ponorenu hlavu, nejako sa v tom bazene pod vodou posuva, ale treba sa naucit vynorit a nadychnut a pokracovat dalej. A to moze tiez trvat individualne dlho. Ale ako 6 rocna by to do tych 6 mesiacov mohla zvladnut. Kazdopadne po 6 mesiacoch netreba od nej v lete ocakavat, ze bude super samostatny plavec a o nejakom naucenom plaveckom style vobec nie je rec. Ale udrzi sa nad vodou.
@lenka188 ďakujem ❤️ idú aj zo škôlky na týždňový kurz tak uvidíme. Mne ide skôr o to aby sa nebála
S rukavnikmi sa samozrejme nebojí ale neponori sa aj tak
@lenka188 ďakujem ❤️ idú aj zo škôlky na týždňový kurz tak uvidíme. Mne ide skôr o to aby sa nebála
@anonym_autor kurz je dobra vec, moje deti sa naucili plavat = amatersky ziaden profi styl za hodinu na kupalisku so mnou, potom som im len natahivala dlzky, za kurz to urcite zvladne
@anonym_autor v tom skolkarskom ich bude asi vela, ale na beznom kurze s menej detmi by sa mohla casom odvazit a postupne ponarat hlavu. Najskor po nos a postupne hlbsie. Hlavne nech ma okuliare, do ktorych jej nepotecie voda. Drzim palce 🙂

Ma to nejakú postupnosť, ale cca na 4x sa naučí.