icon

Kúpele s deťmi Lúčivná verzus Horný Smokovec

sebastianmichal
12. máj 2020

Ahojte chcela by som poradit kde ist s detmi do kupelov? Lucivna alebo Horny Smokovec? Najme ma zaujima Smokovec ake subtam izby aj procedury a cenovo to ako vijde dakujem

Strana
z2
mandaranka123
19. apr 2025

@bacoolka dobry den a kedy prosím idete, ja som práve písala do Lucivnej a dali nám termín na október,

neviete prosím, ci sa da priplatiť aj návšteva na izbe v Smokovci? pripadne vziat mladšie dieťa (ale bez schvália poistovnou)

ďakujem

bacoolka
20. apr 2025

@mandaranka123 my ideme koncom mája. V Smokovci asi záleží od veľkosti izby, ak je izba väčšia tak by mala byť možnosť priplatiť ďalšie dieťa

alenka1986
20. apr 2025

@mandaranka123 ja som bola min rok v lete s dcerou ktora sa liecila, a zaroven s 2.rocnou dcerou. Boli sme v smreku, izba akurat.

alenka1986
20. apr 2025

@alenka1986 v smokovci. Normalne som doplatila za mladsiu dceru podla cennika.

simona2222222
10. feb 2026
@bacoolka

My sme boli v Lučivnej minulý rok a naozaj to pomohlo, personal, procedury ubytko aj jedlo perfektne a za cely rok bol syn raz chory a ziadne zachvaty kasla, tecuce sople…ale ten areal v Lucivnej sme mali prechodeny za 30minut a nemá tam clovek kam dalej ist len kruzit dokola…dostupnost niekde na turisticke chodnicky bez auta je nemozna.
Tento rok ideme vyskusat Smokovec. Uvidime

@bacoolka dobrý deň prosím vás bolí ste aj v Hornom Smokovci? Viete mi to porovnať s Lučivnou? My máme ísť prvý krát. Našla som staršie recenzie že v hs je menej procedúr, je to tak alebo už aj tak je toho viac? A čo ten bazén? Ďakujem za odpoveď

galadriel90
1. mar 2026
@simona2222222

@bacoolka dobrý deň prosím vás bolí ste aj v Hornom Smokovci? Viete mi to porovnať s Lučivnou? My máme ísť prvý krát. Našla som staršie recenzie že v hs je menej procedúr, je to tak alebo už aj tak je toho viac? A čo ten bazén? Ďakujem za odpoveď

@simona2222222 aj mňa zaujíma porovnanie Lučivná vs Smokovec

bacoolka
25. mar 2026
@simona2222222

@simona2222222 neviem ci Vas to este zaujima 🙂 nevsimla som si otazku 🙂

bacoolka
25. mar 2026
@galadriel90

@simona2222222 aj mňa zaujíma porovnanie Lučivná vs Smokovec

@galadriel90 neviem ci je to este aktualne lebo som tu dlhsie nebola ale mozem napisat take zhrnutie, nas nazor ale 100 ludi 100 roznych nazorov 🙂

bacoolka
25. mar 2026

Pred rokom som pisala zhrnutie Lucivnej : liecenie nam naozaj velmi pomohlo- za cely rok bol syn raz chory a ziadne zachvaty kasla, tecuce sople
Personal velmi mily, procedury super (inhalacie, preplach, sauna, bazen, fyzioterapia), jedlo bolo na vyber takze si kazdy vybral, organizovane vylety, program…areal v Lucivnej sme mali prechodeny za 30minut a ak sme chceli ist niekde na turisticke chodnicky tak bez auta sme sa daleko nedostali..ale kazdy vikend sme mali auto tak sme turistiku riesili cez vikend.

Minuly rok sme skusili Horny Smokovec- velmi nas lakalo byt blizsie k Tatram a k turistickym chodnikom. Vlacik stoji hned pri kupelnom dome, vybavili sme si mesacne listky ( aj kupele daju potvrdenie na zlavu) a chodili sme krizom krazom od Strbskeho po Tatransku Lomnicu, skoro kazdy den. Peso do Stareho Smokovca sme boli za 15minut takze vela sme chodili hore dole. Bohuzial sa vsade rozpravalo o medvedoch a mali sme respekt takze sme sa do lesa nepustali. Areal v Smokovci je malinky (maly sa mi zdal aj v Lucivnej ale tento je este mensi 🙂 je tam jedno ihrisko na ktorom su vacsinou tinedzeri, kt. sa liecia bez rodicov a par preliezok, stolny tenis ale poobede je vsetko obsadene tinedzermi.
Procedury boli podobne ako v Lucivnej- preplach, inhalacie, sauna, bazen avsak tu na procedury vacsinou chodili deti bez rodicov a bravali ich pocas vyucovania takze sa nam stalo ze zo 4och hodin ktore sa mal ucit, tak 2 vyucovacie hodiny stravil v saune. Jedlo bolo len jedno a tym, ze je tam vela deti bez rodicov tak aj tie panie kucharky posobia tak ako v skole aj to prostredie viac na mna posobilo nemocnicne, chladne. Lucivna posobi tak hotelovo. Ubytovanie v Smokovci bolo pekne,mensie, navstevy neboli povolene a ani by sa nezmestili takze byvali v penzione vedla. V Lucivnej sme mali obrovsky apartman- navstevy sme mali povolene za priplatok takze muz s dcerou mohli byt kazdy vikend s nami. Liecenie nam velmi pomohlo za cely rok len par dni soplikov a kiahne 🙂
Tento rok ideme do Lucivnej, ked sme si to zhodnotili tak tam sa nam pacilo viac 🙂 ked budeme chciet ist na Strbske Pleso tak pojdeme cez vikend a tyzden si uzijeme v peknom areli Lucivnej.
Ked to zhrniem 🙂
Lucivna:
- pekny areal s krasnymi preliezkami, velkymi ihriskami, futbal, beach volejbal, basketbal, zipline, velke clovece, velky sach, kaviaren Bonsaj s detskym kutikom kde si mozete dat obed aj kavu aj kofolu aj navstevy..premietaju detske kino…
- doobeda je skola 4 hodiny pocas kt. sa venuju deti skole a vy mozete oddychovat alebo pracovat 🙂
- poobede je sauna, bazen, kde mozete ist aj vy s dietatom
- organizovany program pre deti, podujatia…
- procedury: preplach, inhalacie, cvicenie, sauna, bazen, floating…
- jedlo na vyber, pekne prostredie jedalne, moznost zbalit stravu pri dlhsom vylete
- vsetky deti su s doprovodom
- cez vikend moznost ist do welnesu za priplatok
- na peso sa da ist na vlak 15min cca, ktory ide do Svitu a Popradu…do Tatier treba prestupit v PP

Horny Smokovec
- blizko tatranskej zeleznice ale maly areal- jedno multifun. Ihrisko
- vacsina deti je bez rodicov a maju ich na starosti rehabil. sestry takze to vyzera ako na tabore 🙂
- na vacsinu procedur chodia deti same ( do bazena za priplatok ale muzovi bola studena voda) do sauny ide dieta same a len sa na neho pozerate cez sklo
- o moznosti rodinneho welnesu sme sa dozvedeli na konci pobytu :( ale za priplatok je to mozne
- jedalen na mna posobila chladno ako v nemocnici, jedlo bolo len jedno ale bola moznost zabalenia jedla pri dlhsom vylete
- organizuju aj vylety pre deti aj pocas vyucovania bez rodicov
- chyba kaviaren, kde by ste si sadli na kofolu, kavu…musite ist do vedlajsej dediny
- Smokovec je urcite super miesto pre vacsie deti, ktore idu na liecenie same lebo si tam najdu partiu kamosov a maju 3ojtyzdnovy tabor bez rodicov..maminiek s mensimi detmi bolo malo oproti tinedzerom 🙂

Kazdopadne obe miesta maju procedury, ktore detom naozaj pomahaju aj vybornu polohu na klimatoterapiu - urcite treba skusit, niekomu vyhovuje jedno niekomu druhe.

Niekto povie, ze Lucivna je pri dialnici ale Horny Smokovec je pri rusnej hlavnej ceste a zeleznicnej trati 🙂 ale vsade su stromy a vyssia nadmorska vyska 🙂 treba skusit

bacoolka
25. mar 2026

V Lucivnej je aj v pripade zleho pocasia velka herna pre deti v tej hotelovej casti aj fitko otvorene cely den..da sa tak cokolvek vyuzit

Strana
z2