icon

Ľadové športy pre deti: hokej vs. krasokorčuľovanie

Včera o 19:25

Zdravím. Mám otázočku ohľadne hokeja a krasokorčuľovania. Mám 7 ročné dvojičky - chlapca a dievčatko. Oboch baví korčuľovanie, syn by chcel robiť hokej a dcéru zaujíma aj hokej aj kraso… v hokeji viem že sú aj ranné tréningy, kraso má len poobedné ? A pripadne porovnanie mesačných nákladov týchto športov? A taktiež či je hokej vhodný aj pre dievča 🙂 ďakujem za odpovede

anonym_8b24c8
Včera o 19:34

@anonym_autor záleží asi od mesta. U nás keď sme v sobotu ráno o 7 prišli na tréning z hokeja, tak kraso akurát končili 😅.

anonym_03cb59
Včera o 19:47

S kraso sa začína v 4-5tich rokoch a áno, tréningy sú aj skoro ráno. Ale skoro ráno naozaj. Počas letnej prípravy máš tréningy poobede.

anonym_b3f3b4
Včera o 19:50

Tak podľa toho aké máte ambicie, ak súťažne tak treba rátaš s tým, že vi vyšším veku decka trénujú dvojfazovo
Keď len take klubové tak poobedne tréningy

Ale už nemáš až tak malé deti, 7 ročne decka už makaju o 106. Budú mat čo robiť aby to dohnali

Výstroj a korčule sa bežne kupujú z druhej ruky

autor
Včera o 19:55
@anonym_8b24c8

@anonym_autor záleží asi od mesta. U nás keď sme v sobotu ráno o 7 prišli na tréning z hokeja, tak kraso akurát končili 😅.

@anonym_8b24c8 jemine, to teda obdivujem všetkých rodičov

autor
Včera o 19:56
@anonym_03cb59

S kraso sa začína v 4-5tich rokoch a áno, tréningy sú aj skoro ráno. Ale skoro ráno naozaj. Počas letnej prípravy máš tréningy poobede.

@anonym_03cb59 decká chodia korčuľovať od štyroch cca, ale až teraz ich to viac chytilo, že by sa tomu chceli venovať

autor
Včera o 19:58
@anonym_b3f3b4

Tak podľa toho aké máte ambicie, ak súťažne tak treba rátaš s tým, že vi vyšším veku decka trénujú dvojfazovo
Keď len take klubové tak poobedne tréningy

Ale už nemáš až tak malé deti, 7 ročne decka už makaju o 106. Budú mat čo robiť aby to dohnali

Výstroj a korčule sa bežne kupujú z druhej ruky

@anonym_b3f3b4 decká by chceli aj súťažne práveže, preto neviem či by to aj dohnali… ťažko povedať… a mesačne náklady pre klub sa nevieš ako pohybujú cca ? Fakt aj korčule z druhej ruky? To by mi nenapadlo

anonym_b3f3b4
Včera o 20:03
@anonym_autor

@anonym_b3f3b4 decká by chceli aj súťažne práveže, preto neviem či by to aj dohnali… ťažko povedať… a mesačne náklady pre klub sa nevieš ako pohybujú cca ? Fakt aj korčule z druhej ruky? To by mi nenapadlo

@anonym_autor neviem, nechcem ti povedať blbosť
Ale pozri, najdôležitejšie je, že decka chcú. To je viac ako polovica úspechu

anonym_8b24c8
Včera o 21:24
@anonym_autor

@anonym_8b24c8 jemine, to teda obdivujem všetkých rodičov

@anonym_autor áno, ja tiež.
Našťastie u nás víkendové tréningy riešil manžel, cez týždeň len ja. A teda ak to deti chytí, treba rátať so 4-5 tréningami do týždňa, čo sa týka hokeja, tak sa dosť život prispôsobí potom aj zápasom, ktoré bývajú viac menej len cez víkend + často v inom meste. Myslím, že kraso nebude o moc iné. Treba sa však na to pripraviť, že to nie je ako krúžok maľovania, či tanečná.

K výstroji - dá sa kúpiť z druhej ruky ale len do času, kým sa dieťa moc nepotí. Potom nebudeš chcieť mať doma ani vystroj vlastného dieťaťa 😂. Korčule je lepšie mať vlastné - každý si ich vyšmatlá podľa seba, avšak na čas, kedy dieťa potrebuje len zistiť, či chce hrať stačia aj nejaké lacnejšie, ale sú až neporovnateľne ťažšie oproti hokejovým.

klotildabazarik
Včera o 22:09

@anonym_autor nech dcera ide na korčule a on na hokej, najvysi cas msju 7

anonym_03cb59
Dnes o 05:02

na hobby a rekreačné krasokorčuľovanie je 7r úplne ideálne, na profi úroveň je to neskoro, treba rátať s tým, že deti budú už inde. Tréningy sú 4-5x do týždňa plus tzv. suchá príprava, čiže v televicvični. Ak pôjdeš do klubu - rátaj od 200-450 eur/m, ak bude potrebovať indivindi trénera tak cca. 25 eur/h, samozrejme na začiatku oblečenie na tréningy, neskôr kostými na súťaže. O korčuliach a rastúcej nohe ani nehovorím. Ročne ťa ako rodiča tento šport vyjde v tisícoch eur.

jananovotna88
Dnes o 09:04

Syn začal s hokejom ako 5 ročný, to už naozaj najvyšší čas ísť. Už teraz bude zaostávať za ostatnými, ale vždy je ešte šanca