Má niekto skúsenosti s behom?
Ahojte aké máte skúsenosti s behom začiatky sú dosť ťažké
akoze chces zacat behat? Otazka znie, co ta k tomu vedie? Chces schudnut, alebo? Ak nebudes behat z radosti, dlho ti to nevydrzi...
presne ako vyššie spomenuté, najprv čo ťa vedie k behu, ak si nezvykla behať, áno, začiatky sú ťažké,a le poteším ťa, ak prekonáš prvé 2 mesiace začneš byť na ňom závislá, ja keď som začala behať tak som sa prvé dni vracala so slzami ako som schopná málo zabehnúť, potom mi môj otec telocvikár povedal, že pomaly amám lepiť vzdialenosti, začínala som na školskom ihrisku, odbehla sotva 2 kolečka, potom som si dala pauzu a nalepila +1,+2 a časom aj telo si zvyklo a kondička sa zlepšila, keby niekto povedala vtedy, že mňa raz bude baviť chodiť behať neuverím, dnes chodím behať 10-12 km, to mi stačí a som maximálne spokojná, že to dám, takže treba vydržať, zachovať pravidelnosť, chcieť ísť behať a postupne pridávať aj keby si mala len 1 km odbehnúť, aj váha robí svoje pokiaľ je cieľ schudnúť, ale potom si človek tak zvykne, že je závislý na behu.
Ja som zacala behat kvoli tomu lebo som chcela mat stihle nohy. 😆 nejak mi to nevyslo (genetika vie byt svina) ale na beh som sa namotala riadne. Zaciatky take tazke neboli lebo aku taku kondicku.problemy som mala skor kvoli tomu ze som zacala behavat dlhsie trasy a telo nebolo na to zvyknute, takze som mala zopar zraneni.
Treba len davat pozor na obuv (cim menej tym lepsie, ziadne vystuzene blbosti ), spravny naslap, drzanie tela, dychanie a vypnut hlavu. Ja som zavisla od behu, pre mna je to forma meditacie. Vela stastia.
tiež som začala behať a cvičiť kvôli postave....ako dieťa som začala mať nábeh na nie moc peknú postavu - boli v tom aj sladkosti....
po čase sa mi začala zlepšovať kondička, a jua som mala pocit, že behanie je moja droga....ak nebehala z nejakého dôvodu pár dní, bola som nespokojná.... Ešte aj teraz chodím behávať - ľudia pozerajú či mi preskakuje, pretože mi chýba zopár kg, kvôli postave to nepotrebujem....aj deti učím aby behávali, však mi bývame veľmi blízko prírody, takže u nás nie je problém....
Mne veľmi pomáhala hudba - obľúbená, pretože som pri nej nejak zabudla že už nevládzem, že ma bolia nohy a pod....
@lavender273 ahoj.vedela by si mi poradit to spravne drzanie tela? Dakujem Akosi mam pocit ze mam tuhe ramena ked bezim..
Ja som už začínala veľa krát, ale vždy som prišla domov s tým, že moja kondička je otrasná.. a to ma demotivovalo, ale stále skúšam.. veľmi by som behať chcela, keď si pustím hudbu a bežím je to super pocit, asi na tri minuty, kym prestanem vladať :( (nemam nadvahu, chcela som behať, aby som nesedela stale na zadku a niečo robila pre zdravie) a nebežim vôbec rychlo, skušam rôzne dychat.. chcela by som sa velmi raz dopracovat k pravidelnemu behaniu 🙂
No viem ťa pochopiť ja som začala s pol km a myslela som že som odbehla 10km😀
Monee ja som dakedy behala s mojim synom on ma učil správne dýchať ale teraz mám problém s dychom teraz začínam po 3 rokoch znovu ale behám po poľných cestách aj keď dám len 2km ten pocit a prevetrana hlava stojí za to😉
Moje drzanie tela co som sa musela naucit (lebo sa dost hrbim) je ze vystrety chrbat, tahat sa smerom nahor aby som 'odlahcila' nohy, trosku by naklonena smerom dopredu nech aj gravitacia posobi a taha ta vpred a naslapovat kratsie kroky cez stred chodidiel. Ziadne spicky a uz vobec nie paty. Toto pomahalo mne. Ale kazdy sa podla mna musi 'zabehat' po svojom aby sa citil dobre. To je len taka faza podla mna co treba prekonat.
na povzbudenie - je tu skupina
Behame - vsetko o behu odporucam pridat sa, su tam bezkyne dlhorocne aj take co prave toto leto zacali behat.... najdete tam super rady a aj to ako zacat (ako odbehnut 5km...) len treba sa tou skupinou preklikat....
Ďakujem idem to skúsiť

@ejka1994 no skúšala som, dlho mi to nevydržalo. No vydržala mi taká rýchlejšia chôdza, chodím takmer denne z busu domov peši, čo je cca 3 km.