icon

Má zmysel chodiť s dieťaťom mladším ako rok do herničky?

17. júl 2025

Ma zmysel ist s dietatom mladsim ako rok do hernicky v materskom centre?

Strana
z2
lucia13022023
17. júl 2025

Ja som chodila. Od 6m sa tam vedel vyhrať, čiže apson sme mali zmenu.

anjelicek26
17. júl 2025

Pre mamu na pokecanie je to vyborna vec

balerina2025
17. júl 2025
@lucia13022023

Ja som chodila. Od 6m sa tam vedel vyhrať, čiže apson sme mali zmenu.

@lucia13022023 ako vyhrat? myslis v kociku? 🙂

lucia13022023
17. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 s hračkami?

anjelicek26
17. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 tak niektore 10-11 mesacne uz behaju...my sme v tom veku chodili plavat a baby fyzio (kruzok) a velmi fajn...pre deti a aj pre mamu... mala presne pripravene cviky na rozvoj motoriky pre nich, veci na preliezanie, chytanie a tahanie do stoja, rozne specialne zaujimave veci a hracky, aby boli motivovany sa hybat...v hernicke ak maju priestor pre babatka, to mas podobne...

evcagabi
17. júl 2025

Ak chces nachytat kadejake choroby tak isto

balerina2025
17. júl 2025
@evcagabi

@lucia13022023 uz sedel?ok ja lenze maloktore sedi v 6m 🙂 nehadam sa.
@anjelicek26 ona pisala o 6mesacnom. tak ja som v tom veku nemala potrebu chodit do herniciek vlastne by ma to ani nenapadlo, a aj kvoli chorobam nie, ale vy ste asi mali deti co si nepchali vsetko do ust
@evcagabi presne

anjelicek26
17. júl 2025
@balerina2025

@lucia13022023 uz sedel?ok ja lenze maloktore sedi v 6m 🙂 nehadam sa.
@anjelicek26 ona pisala o 6mesacnom. tak ja som v tom veku nemala potrebu chodit do herniciek vlastne by ma to ani nenapadlo, a aj kvoli chorobam nie, ale vy ste asi mali deti co si nepchali vsetko do ust
@evcagabi presne

@balerina2025 tak on velmi skoro stvornozkoval, plavanie mu velmi prospievalo... fyziio sme zacali v 7 mesiacoch, odchodil tri kruzky po sebe... on je predcasniatko, ale choroby sa mu dost vyhybaju...

autor
17. júl 2025
@evcagabi

@evcagabi Takze ty si nechodila s detmi nikam az do 18? Alebo ako to mam chapat? Celkovo myslis, ze hernicky nie?

balerina2025
17. júl 2025
@anjelicek26

@balerina2025 tak on velmi skoro stvornozkoval, plavanie mu velmi prospievalo... fyziio sme zacali v 7 mesiacoch, odchodil tri kruzky po sebe... on je predcasniatko, ale choroby sa mu dost vyhybaju...

@anjelicek26 klobuk dole. v 6m stvornozokovat. ale taka no niektore deti su rychlejsie vo vyvoji. nasa sa napr neplazila vobec, a hned sla na 4 a takto asi 5 mesiacov, a lekarka ze super aspon bude mat pevny chrbat.
choroby sme si odtukli v skolke, teraz v skole ako jedina nebola ani raz chora ( kloklopklop)

balerina2025
17. júl 2025
@anonym_autor

@evcagabi Takze ty si nechodila s detmi nikam az do 18? Alebo ako to mam chapat? Celkovo myslis, ze hernicky nie?

@anonym_autor ja som zacala chodit tak okolo roka a pol. ked uz prevazne stala. a bola motorickejsi vzdatnejsia ( chodi od 12mesiacov, behat od 15m)

anonym_026a37
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som chodila kade tade aj s menším, ale do herničky nikdy. Na čo? Aby olizovalo hračky olízané inými deťmi? Keď medzi deti, jedine von

lienka.7
17. júl 2025

@anonym_autor pre matku na rozptylenie a kávičku super, pre dieta zbytočnosť

balerina2025
17. júl 2025
@lienka.7

@anonym_autor pre matku na rozptylenie a kávičku super, pre dieta zbytočnosť

@lienka.7 skor si myslim ze to sa ''venci mamina'' a nie dieta. 🙂 ale moja pekne zotrvala v kociku ja som rada chodila na dlhe prechadzky

evcagabi
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam prve 11m a nie, nechodim s nou traposit do hernicky odkial bratove deti vzdy maju 🤮 alebo kadejake virozy. Dakujem, neprosim. Viem svoje dieta zabavit aj inak

lucia13022023
17. júl 2025
@balerina2025

@lienka.7 skor si myslim ze to sa ''venci mamina'' a nie dieta. 🙂 ale moja pekne zotrvala v kociku ja som rada chodila na dlhe prechadzky

@balerina2025 stal, štvornožkoval. Žiaľ, doma nemám hernicku, fit lopty, veľký bazén s gulickami, xy hraciek zvukových, veľké kocky... Striedali sme hernicku, baby cvičenie, baby plávanie.

balerina2025
17. júl 2025
@lucia13022023

@balerina2025 stal, štvornožkoval. Žiaľ, doma nemám hernicku, fit lopty, veľký bazén s gulickami, xy hraciek zvukových, veľké kocky... Striedali sme hernicku, baby cvičenie, baby plávanie.

@lucia13022023 . ak ti stal v 6m, tak ok. vascna deti vtedy ani nesedi este preto moje pocudovanie.. ja som zas mala bazenik s gulickami, aj tie zvukove knizky xy zvukovych hraciek tak asi preto sme boli hlavne doma. nemala som potrebu olizovat po inych detoch. a ked som videla tie usplene deti co si sople zotierali pomaly do oka tak som uprimne stratila aj chut.

evcagabi
17. júl 2025
@balerina2025

@lucia13022023 . ak ti stal v 6m, tak ok. vascna deti vtedy ani nesedi este preto moje pocudovanie.. ja som zas mala bazenik s gulickami, aj tie zvukove knizky xy zvukovych hraciek tak asi preto sme boli hlavne doma. nemala som potrebu olizovat po inych detoch. a ked som videla tie usplene deti co si sople zotierali pomaly do oka tak som uprimne stratila aj chut.

@balerina2025 u nas bolo , ze brat dosiel s babami z hernicky a na dalsi den mi volal, ze su decka chore, nech si odsledujem malu a to nebol jediny pripad, kedy si odtial dovliekli kopu chorob

balerina2025
17. júl 2025
@evcagabi

@balerina2025 u nas bolo , ze brat dosiel s babami z hernicky a na dalsi den mi volal, ze su decka chore, nech si odsledujem malu a to nebol jediny pripad, kedy si odtial dovliekli kopu chorob

@evcagabi aj kamoska stale chodila s detmi, a pokazde si daco doniesli. no ale niekedy to viac potrebuje mamina ako to dieta. sa vyvetrat

elzena2
17. júl 2025
@evcagabi

@evcagabi ale ved to je prakticke na imunitu, keď bude dieta v jasliach, škôlke, bude menej chore a mama menej casto kvôli chorobám z prace vymeskavat. Proti pliagam sa dá zaockovat a sople netreba riešiť.

anonym_026a37
17. júl 2025
@elzena2

@evcagabi ale ved to je prakticke na imunitu, keď bude dieta v jasliach, škôlke, bude menej chore a mama menej casto kvôli chorobám z prace vymeskavat. Proti pliagam sa dá zaockovat a sople netreba riešiť.

@elzena2 tak sme boli asi výnimkou, žiadne herničky a pobyt s inými deťmi v uzatvorených miestnostiach a počas pobytu v jasliach a v škôlke dve OČR za takmer 5 rokov. Ale hodiny a hodiny vonku

lucia13022023
17. júl 2025
@balerina2025

@evcagabi aj kamoska stale chodila s detmi, a pokazde si daco doniesli. no ale niekedy to viac potrebuje mamina ako to dieta. sa vyvetrat

@balerina2025 no, ja odmietam mat doma hrackarstvo a 200 knižiek😅 a chodila som doobeda, keď tam boli 1-2r deti. Chorý bol malý prvý krát keď mal 2r a to sme od jeho pol roka v kolektíve, lietame, nevyhýbame sa deťom. A to je dokonca na UM😮😅

andy024
17. júl 2025

Ja som s dcerou zacala chodit, ked zacala lozit a mala vtedy 7 mesiacov. Dodnes vymetame bratislavske herne a materske centra 😀Kamoska so synom bola tak trikrat za jeho zivot, lebo choroby... a ked je maly vnutri medzi detmi, tak strasne place

lienka.7
17. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 dieta predsa potrebuje... no aj tak sa to dá zdôvodniť 😉 vsak na deťoch, svadbách a pohreboch sa predsa zaraba najlepšie.👌 A premotivovane matky "skocia" na čokoľvek. Ja len rozmýšľam, ako to zvládli naše matky bez tých centier, plávaní a cvičení... 🤔 žeby tým, že nemali čas vymýšľať hlúposti, keďže šli do prace a nenudili sa 3 roky doma? 🙈

anonym_fddc27
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som nebola nikdy😄🤷 až do 18ky. Ale dieťa sa vyhralo a socializovalo medzi bratrancami. Herničky nie su povinnosť. Za mňa semenište grcačiek a sopľov.

elzena2
17. júl 2025
@anonym_026a37

@elzena2 tak sme boli asi výnimkou, žiadne herničky a pobyt s inými deťmi v uzatvorených miestnostiach a počas pobytu v jasliach a v škôlke dve OČR za takmer 5 rokov. Ale hodiny a hodiny vonku

@anonym_026a37 pobyt vonku tiež prospieva. Hernicky sú pre take matky, ktoré sú rady indoor. Čiže radšej do herne, ako byt zatvoreny doma.

balerina2025
17. júl 2025
@lienka.7

@balerina2025 dieta predsa potrebuje... no aj tak sa to dá zdôvodniť 😉 vsak na deťoch, svadbách a pohreboch sa predsa zaraba najlepšie.👌 A premotivovane matky "skocia" na čokoľvek. Ja len rozmýšľam, ako to zvládli naše matky bez tých centier, plávaní a cvičení... 🤔 žeby tým, že nemali čas vymýšľať hlúposti, keďže šli do prace a nenudili sa 3 roky doma? 🙈

@lienka.7 nebol cas na nudu vtedy

gejb
17. júl 2025
@andy024

Ja som s dcerou zacala chodit, ked zacala lozit a mala vtedy 7 mesiacov. Dodnes vymetame bratislavske herne a materske centra 😀Kamoska so synom bola tak trikrat za jeho zivot, lebo choroby... a ked je maly vnutri medzi detmi, tak strasne place

@andy024 mate aj nejaké obľúbené? Ja neviem kam chodiť s malou 🤔

autor
17. júl 2025
@andy024

@andy024 Neochorelo Ti dieta? Lebo vidis, dost ma tu strasia.

vkatush
17. júl 2025

My sme chodili asi od 7m. Ale nie hernička v zmysle hračky a rob si čo chceš. Skôr to bolo také skupinové cvičenie, zapájala si sa, do čoho si chcela, aktivity, ktoré vyhovovalo dieťaťu. Malému to dalo veľa, veľmi rýchlo napredoval, obkukával od ostatných detí, chodil tam rád.

Choroby odtiaľ nedoniesol.

Strana
z2