icon

Oplatí sa ísť zo škôlky na kurz korčuľovania?

16. nov 2023

V skolke maju moznost byt tyzden na kurze. Trva to kazdy den jednu hodinu. Cena je 65 eur plus zapozicanie prilby a korcul tam nejakych 10 eur... Ale otazka oplati sa to vobec ? Budu mat z toho aspon pekny zazitok ?

jesenzima
16. nov 2023

Podľa mňa sa to neoplatí, ale zážitok mať bude. Moje dieťa chodí na korčuľovanie, tréning má 2 x týždenne a za cca 8 tréningov mesačne platím asi polovicu toho predraženého skolkarskeho kurzu. ...

slavomira236
16. nov 2023

Moja chodila minuly rok a detom sa pacilo..koli kurzu som jej kupila korcule a den pred kurzom sme isli skusit na stadion stadion..po 20 tich minutach lietala jak drak. Niektore deti na tom kurze stali prvy krat na korculiach. Niektore sa maucili niektore nie ale len mozno 5sa naucilo korculovat.

slavomira236
16. nov 2023

@tiezjedna ak je dieta sikovne nauci moja stala ako 5rocna prvy krat na korculiach(ja som nevedela) dala som jej tu pomocky co sa tlaci po 15 stich minutach mi to dala ze o a nechce take ze to maju babetka. Na dalsi den bol kurz a trener hned ci ju nedame na dievcensky hokej ze je rychla obratna a ze od kedy korculuje..len pozeral ked som mu povedala ze den predtym stala prvy krat 2hodiny na lade

simsalabim
16. nov 2023

@annm81 predpokladam, ze v cene je aj doprava autobusom tam a naspat, nielen samotny kurz.
Autorke - podla mna sa ten kurz oplatil, moje deti ich absolvovali a bol to pre nich zazitok a vselico sa naucili. Ja to vnimam ako lyzovanie - deti sa lepsie naucia s instruktorom, aj inak pocuvaju, ako ked sa ich snazi naucit rodic. Nasa skusenost s lyzovanim presne ako @dankabetka

slavomira236
16. nov 2023

A koli dcere chcela chodit na lad kazdu sobotu a medelu sby som tam stale 2hodiny nestala a nemrzla som si kupila korcule aj ja 44rocna krava a ucila sa korculovat..ja v casti pre nekolculiarov ona behala sama po celom stadione..potom som sa pustila uz aj ja ale v takom krci vsak reslekt . Ja jedno kolecko ona 3..velmi ju to chytilo..a v lete nemala problem sa postavit na kolieskove korcule co ja tiez neviem tych sa bojim viac ako ladovych..cesty auta kamienky diery na cestach toto sa neplanujem ucit v mojom veku

slavomira236
16. nov 2023

Inak u nas kurz hradilo mesto predskolakom z rozpoctu. U syna to nebolo koli korone. Chodil v skole ako prvak druhak aj tretiak to sme platili

borabalazova
16. nov 2023

@jesenzima Tak predražený ako predražený: u nás to bola jedna hodina 13,20 eur (66 eur kurz), v tom odvoz/dovoz do škôlky, superhrubá mzda trénera (4 deti na jedného inštruktora), prenájom štadióna a údržba ľadu, občerstvenie pre dieťa. Cena vstupného na verejné korčuľovanie HC Petržalka, kam dcéra chodila, je na 1 hod. 7 eur dospelý a 3 eur dieťa.

ibrunova
16. nov 2023

@slavomira236 presne tak, stáť za mantinelom, nech si dcéra krúži, nuč moc, my sme tiež začínali s nimi, viac sa im to rátalo.

zorkahorka
16. nov 2023

Zavidim... keby z nasej skolky bol kurz korculka, ani nevaham. Lebo ja to deti akosi naucit neviem, muz tiez nie a deti by sa potiahli

kleopatra114
16. nov 2023

Hoci 65 je celkom dost ( my sme v škôlke neplatili nič , v prvej triede 25) , ale ak vás to neobmedzuje v rozpočte , tak tam dieťa prihlás. ” Investície” do dieťaťa su tie najlepsie a v žiadnom prípade to nie su vyhodené peniaze . Môže chodit na klzisko s vami , neskôr same s kamošmi .

vulka
16. nov 2023

V živote by som také peniaze za takýto kurz nedala. Naučila som deti sama korčuľovať. A chodíme na klzisko. Sme na Orave, takže máme aj možnosti zadarmo a súčasne vonku korčuľovať.

slavomira236
16. nov 2023

@ibrunova ked volam dak ruku pojdeme spolu odpoved mama cosi ty si pomala..ale je to makacka po prvom dni korculovania 2hodiny v kuse som mala riadnu svalovku..ale tiez taky reset kruzis si kruzis a pocuvas pustenu hudbu na stadione. Taky oddych relax..korculovanie je super a som rada ze to moje deti vedia od mala na rozdiel odo mna
Teraz sa obe ucoa plavat co ja toez neviem a vody sa bojim

trinneo
16. nov 2023

Ja som za hocijaký kurz zo škôlky... dcérku sme sa snažili celé leto naučiť plávať, aby sa chcela ponoriť do vody aj bez okuliarov a aby skúšala plávať normálne...ani za nič... a teraz už po 3 hodinách sa sama potápala pod vodu bez okuliarov a zadržiavala dych a krásne sa naučila ako má robiť rukami a nohami... Podľa mňa tým, že to nevysvetľuje my ako rodičia, ale niekto iný, kto má autoritu toho dieťaťa, tak lepšie počúva a rýchlejšie jej to ide sa naučiť... A tá cena je úplne v poriadku...

slavomira236
16. nov 2023

@borabalazova v humennom 4eura na dospeleho a dieta nad 6tiez 4 eura..a ked ma clovek deti 2,3 chce chodit kazdu sobotu nedelu ..tak sa to nazbiera a celu zimu

ibrunova
16. nov 2023

@slavomira236 my sme celkovo športová rodina, takže decká rovno z kočíka do bazéna, na lyže, korčule, nech sa všetko s nami naučia.

rebrambora
16. nov 2023

Ak tie peniaze mate, urcite. Jasne, ze naucit vies aj ty, tu ide podla mna skôr o princip, ze to robi niekto iny, ako rodic.

janka95
16. nov 2023

Náš bol na plaveckom, korčuliach aj na lyžiarskom. Toto sú podľa mňa najlepšie minuté peniaze . :- )

winki13
16. nov 2023

Prvy syn chodil na verejne korculovanie ako 3 a 4 rocny s tym, že boli k dispozici taka branka ktoru drzal a tlacil pred sebou...bez trenera a pod. chodili sme asi 10 krat za zimu v piatich rokoch sa mi sam pustil na jazere a uz isiel pekne bez pomoci. Mladsí uz bohuzial moznost branky nemal takze som ho na korculovani musela drzat a poviem ti po hodine som myslela ze pridem o krize .....tyzden som sa davala dokopy....zacali sme pouzivat hokejku ktorej sa drzi. takze sama ho korculovat naucis ale dieta musi mat v niecom oporu kym neziska istotu a stabilitu ist samo.

ivana11155
16. nov 2023

Daj urcite. Velky zazitok a vela sa naucia za ten tyzden. Pred 10rokmi sme platili za dceru 30eur. Vsetci na konci dostali medaile a diplomy. Kurz robili profesionalni mladi treneri so skoncenou telovychovou na VS.

pininka1
16. nov 2023

Jahodná napr lyžiarsky kurz a k tomu korculiarskemu všetky tri deti mi chodili v škôlke a veľmi sa im to páčilo.

pininka1
16. nov 2023

@vulka neviem kde žiješ. Týždenný kurz s trénermi plus autobus za 65 je veľa??? Skus pozrieť koľko stojí jedna hodina kurzu v lyžiarskom stredisku.

vulka
16. nov 2023

@pininka1 Ceny poznám, v tom nie je problém. Ale takéto začiatočnícke detské športové aktivity je u nás zvykom zvládať doma a nie na kurze.

akvi
16. nov 2023

Cena je dost vysoka, ak v nej nie je este aj doprava, ak je to s dopravou, tak je to ok.. U nas sa plati za hodinu kurzu 10 eur, pri organizovanom skolkarskom by som ocakavala nizsziu sumu. Na druhej strane, ak to maju dobre zorganizovane a su tam male skupinky deti, tak to urcite bude prinosom, uz len koli tomu, ze vacsina rodicov nedokazae deti naucit spravnu techniku korculovania. A deti naozaj za tyzden dokazu spravit nesmierne pokroky.

akvi
16. nov 2023

@vulka ked idem na verejne korculko a mam zhodnotit uroven vacsiny korculujucich, tak bohuzial, vacsina ma uplne zlu techniku a tak zle to potom ucia aj svoje deti. Prave tie zaciatky su dost podstatne, lebo ak sa to raz zle dieta nauci, preucat ho potom je o to horsie. Tak isto mnohe deti tomu potom nevedia prist na chut, ked im to nejde, lebo rodic v podstate netusi, ako ma ten spravny pohyb vyzerat. Ja to ma taks lyzovanim, dokazem zlyzovat kopec, ale nikdy by som si netrufla ucit svoje decko, lebo som si vedoma, ze moja technika je viac menej ziadna.. Radsej ho dam na par hodin do ruk instruktorovi. A je to tak v kazdom sporte..

vulka
16. nov 2023

@akvi Aha, rozumie. Ty si zástancom toho, že rodič nemá dieťa učiť žiaden šport, ale má ho dať na kurz. OK. J a som zas za to, že ako matka trávim čas s deťmi a pri tom som ich naučila hrať volejbal, bedminton, korčuľovať, lyžovať, bicyklovať,... ja to takto pokladám za normálne. Ak by som chcela smetovať dieťa k reprezentácii v športe, tak ho dám na krúžok. Nie na kurz.
Každý uvažujeme inak.

stormie
16. nov 2023

My sme nedali (zo zdravotnych dovodov) a naucili sme ju za 2 dni na verejnom klzisku zadarmo
Mimochodm v BA cena par rokov dozadu este vyssia. Videla som videa a na stadione kopa deti a instruktori si ich rozdelili takze dieta bolo v skupine aj s cudzimi, padali tam ako hrusky same museli vstavat …. Tym ze ide o skolkarov, zaciatocnikov tak po kurze necakaj ziadne piruety

livka_
16. nov 2023

Rovnaky kurz zacinaju nase deti zo skolky v Steelke od pondelka. Ste z Moyzesky?

akvi
16. nov 2023

@vulka korčuľovanie, lyžovanie a plávanie považujem za športy pomerne náročné na techniku, takže áno, radšej zaplatím trénera na pár hodín a potom nemám problém pokračovať ďalej v tom na rekreačnej úrovni aj bez. Resp ja si korčuľovať (robila som kraso)a plávať (mala som didaktiku plávania) naučiť trúfam, lyžovať nie. Ostatné športy, ako bicykel, basket a pod. nevyžadujú žiadnu špeciálnu techniku na rekreačnej úrovni. Ako fakt som bola rada za možnosť korčuliarskeho, lyžiarskeho a plaveckeho v škole/škôlke. A vlastne aj preto, lebo deti sa s trénerom naučia viac, ako s rodičom, ktorý nemá v podstate šajnu. Môj syn je teda športový antitalent, ale nemal problém chodiť niekoľko rokov na tenis, lebo mal skvelého trénera. A tiež to začalo len ako kurz v škole. Ja by som ho k tenisu nikdy neviedla, lebo ho hrať neviem.

minenkak
16. nov 2023

Ak vieš korčuľovať nauč ty ,ak nie daj na kurz

pininka1
16. nov 2023

@vulka nie každý vie korčuľovať a nie každý to vie aj naučiť. Ja viem aj korčuľovať aj lyžovať ale viem ze nemám dobrú techniku a nikdy by som to svoje deti naučila. To nie je to iste ako učiť dieťa rozprávať.