Pes do bytu s tromi deťmi
Ahojte, idem sa spytat ci tu je nejaka rodinka co maju 3 deticky a psa v byte? 🙂
My mame tiež 3deticku a yorkshira🙂 prečo?
Lebo mam dilemu velku, ci zaobstarat psika ci nie, uz vyse roka nad tym premyslame a nechcem sa rozhodnut zle :/ Mam 7 a pol, 4 a 1a pol rocnu dcery
Mne stačí rodina so psom v byte nad nami a to ešte nemajú malé deti ale vnúčatá. A ten psík nie je žiadny malý bytový pes, ale riadny kus psa. Ja osobne mám psov rada, ale do bytu niektoré plemená nepatria. Neviem akého chceš ty, ale pes a deti, to si treba dobre rozmyslieť.
No chcela som shicu, samozrejme nie velke plemeno.Ved prave preto nad tym velmi premyslam a nechcem sa unahlit.Chcela som to hlavne pre najstarsiu dceru, potrebuje nieco na ukludnenie a myslela som ze psik by mohol byt vhodny na to aby sa naucila zodpovednosti a tak
@loulej Podľa mňa je to ok. Je len na vás, na aké plemeno si trúfate. Je to zodpovednosť, samozrejme, nie hračka. Ale my sme švihnutá rodina, v paneláku sme mali postupne aj súbežne škrečka, morča, pestúnky, zebričky, kanárika, bourka, rozelu, akváriá... Nechci vedieť, ako sme pokračovali v dome 🙂.
@loulej mali sme psa + 2 deti, bohužiaľ, pred mesiacom nam psík zomrel a odvtedy mladší za ním stále plače ...
Mali sme cavaliera, úžasný psík k deťom, ale neviem, ty maš maličké deti. my sme kupovali, ked deti mali 10 a 4 roky. Hlavne ty musíš vedieť, či to zvládneš, deti v tomto veku sa ešte o psíka nepostarajú, bude to hlavne na tebe.
@loulej my máme yorka najmladsi mal 6 rokov ked sme zaobstarali a teda mozem prehlasit ze este aj on bol (a stale je)na psa maly, k 1 a pol rocnemu dietatu by som sa neodvazila...tam nikdy clovek nevie male deti nemaju taky cit pre ne je to hracka a ziadnemu psikovi sa to nepaci...nas psik ma najradsej nas velkych a k malemu ani nejde. Maly ma 7 a pol roka. Ma ho rad tesi sa mu vzdy ked rano vstane alebo ked pride zo skoly ale dava si pozor. Pri tom maly mu nikdy neublizil len proste je cely taky nekoordinovany, sialeny, hocikedy sa zhocikadial zjavi bucha skace...a ten psik sa proste boji... akoze da sa to zvladat aj pri mensom dietati ale budes musiet byt stale v strehu.
Urcite nie!!!Pes nepatri do bytu..Mam rada zvierata ale to by bolo namna az moc...Mne to pripada nehygienicke mam psa v byte.Ako teraz nechcem nikoho urazat a podobne, je to len moj nazor.
Pes a deti nie su problem, pokial vies na oboch stranach stanovit pravidla. U nas bol najskor pes a kocur, potom prisla dcera, za chvilku budeme mat druhe. Mala ma 20 m a nemame ziaden problem a to mame civavu. Psovi neublizuje, stara sa o neho v ramci moznosti 😀 znamena to napr.ze teraz v zime mu donesie svetrik, ked ideme von, ja ho obleciem, vyzliect ho vie sama, kazdy den pripomina krmenie (dostavali aj bez nej, ale tak ona to ma uz ako ritual) alebo ked zbada prazdnu misku na vodu, tak ma upozorni, ze treba dat. Ked zbada plnu, tak ju vyleje 😅 parkrat sa z nej napila atd. No mozno zazijes situacie, ktore sa ti nie celkom budu pacit, ale u nas teda ziadna tragedia nebola zatial...
My máme 5 detí a psíka tiež)
@suesue1983 v byte?
my máme 4 deti a psa ale v rod. dome - a pes je na dvore....v dome si ho neviem predstaviť - je väčšie plemeno.
Ak máš málo starostí a upratovania,tak si psíka do bytu zober.Psíka sme mali skoro vždy,ale nie v byte,ale u babky na dvore a záhrade,deťom to stačilo,chodii sme tam často.
@loulej Pes sa nekupuje ako prostriedok na zodpovednost. Psa si zaobstaraj, ak na neho mas dost casu chodit s nim von, starat sa o neho, cvicit ho a mate dost penazi na veterinara. Ano, aj shi-tsu potrebuje vycvik a pohyb vonku 🙂
Pes ostane na krku vzdy tebe. Urcite by som ho nekupovala pre dceru. 7 rokov je strasne malo na nejaku zodpovednost voci inemu tvorovi. Pes je ako male dieta, akurat jeho nevyhodou je, ze nedostane rozum casom, ostava take vecne trojrocne dieta. Treba mysliet na detaily - co ak pojdes do prace aj ty po roku-dvoch, kto bude so psom? Kam ho date, ak pojdete na dovolenku? Uz dvojdnovy vylet je problem, ak sa ide niekam, kde pes nesmie. Pripadne moze zle znasat cestovanie. Co v pripade, ak budu deti chore - kto s nim pojde von?
Psa si kup ty, ak ho chces. Ty si uz dospela osoba a vies si niest nasledky svojich informovanych rozhodnuti. Tvoja dcera ani nahodou.
Takto - pes je s detmi skvela vec, je to uzasny rozdavac bezpodmienecnej lasky, uzijete si s nim kopec srandy, deti sa mozu naucit tolerancii a ohladuplnosti, ale zodpovednost za neho musi niest niekto dospely. Ak chces ukazat, ako sa stara o ziveho tvora, potom super napad. Ak si myslis, ze to dceru nauci ako sa starat o ziveho tvora, tak si myslim, ze to dopadne zle 😉
Inak je uplne jedno, ci je pes v byte alebo na dvore, ide o pristup majitela k nemu. Ja by som zas nevedela mat psa len na dvore, mne by chybal 😀
Ja mam dieta druhe na ceste a v byte jacka rusella - nikdy v zivote. V zivote uz nechcem mat psa v byte a vobec uz ziadneho psa. Za mna nie .
@kristinanovak zaujimalo by ma preco uz nechces psa ?
Podľa mňa je ešte malá na psíka,vencit ho pravdepodobne ešte nebude,čo na začiatku pri učení,je potreba veľmi často,tak neviem ako s ním chcete chodiť von,psovi sa treba venovať a to mám len jedno dieťa,ale je to náročné, a o chlpoch ani nehovorím..
@loulej za mna áno, no más este malé deti takze starostlivost bude urcite na tebe.
Ja som mala westíka a narodil sa mi syn a v pohode vsetko ok, syn ma teraz 10rokov a zaobstaral mi muz noveho psíka. Pekne sa hraju nahanaju no proste santia.
A sme v byte ! Je to krasne mat psika on ta vzdy rozveselí. NO na steniatko treba mat aj cas kym ho naucis vykonavat potrebu vonku potom je to uz v pohode.
A odporucam psika z útulku, chudácikov je ich tam naozaj vela.
@loulej Ahoj, my máme 3 deti a psa. Rok žil s nami v byte, teraz druhý týždeň sme v dome. Máme akčnejšie plemeno, potrebuje veľa behať, ale aj to sa dá v paneláku zvládnuť. Mali sme blízko pri paneláku lúku a pole, a chodili sme aj často na prechádzky do lesa mimo sídlisko. Deti pravda veľmi psíka chceli, ale šli sme do toho s tým, že si ho kupujeme my dvaja s manželom. A tak aj je, deti ho občas vyvenčili, ale to gro starostlivosti je na nás. Ja som odmalička psíčkarka 🙂 Chceli sme aby nás psík donútil viac sa hýbať a to sa do bodky splnilo :D Zo začiatku to bolo náročnejšie-šteniatko chcelo všetko hrýzť-aj nás 🙂 ale všetko sme zvládli. Dokonca bola s nami na dovolenke v Chorvátsku. Našli sme kľudnú lokalitu a žiadny problém.
Ale výchova chce ozaj veľmi veľa času a energie. Dokonca chodievame na výstavy a chceme ju pripraviť aj na skúšky. Teraz už má vyše roka a je to super spoločníčka a domáci maznáčik, ale vždy dohliadam keď sa rozšantí aby neublížila deťom, stále je to psík.
Ja som mala najprv psa - zlateho retrivra, ked mala psica 4roky, narodilo sa nam prve babo. Teraz mame deti vo veku 5 r., 2r. a najmensia ma 4mesiace. Co sa tyka spravania k detom, je uzasna, nikdy nezavrcala, chodi za detmi, ked sa hraju doma-lahne si pri nich, vonku na ne stale pozera, smejeme sa, ze sme ju mali naucit zahanat deti ako ovce, mali by sme na ihrisku frei 😅 najstarsia patrocna si uz uvedomuje, ze psik je zodpovednost, ze ho nemoze (a nemal by mat) kazdy. Ziadnu povinnost vsak voci nej nema.
Co sa tyka teorii o tom, ze pes a uz vonkoncom nie velky, nepatri do bytu.
Mne je skor luto tych psov vo volierach, uviazanych pri budach, ci tych hystericky stekajucich pri plotoch, co nikdy nevystrcili nufak z dvora. Nas pes s nami absolvoval 90% dovoleniek, prebehal polovicu Tatier, denne je 5xvonku, z toho jedna dlha prechadzka. Poznam len dvoch podobne zodpovednych majitelov. Poznam dokonca babu, co ma yorkshira v byte a ten chodi cikavat aj kakavat do tej umelej travy, maju ju na chodbe, a ked sa nikomu nechce ist von, pes nejde von aj tri dni. Je to ako vzdy a vsade o ludoch
Ja uz mam system, kedy sa vencime, aby sme to zosuladili aj s vychadzkou a vravim, pat razy denne je vonku, da sa to zvladnut. Vyhodou je, ze si s detmi vonku v kazdom pocasi, lebo proste musis 😉 A to podotykam, muz chodi domov iba na vikendy, som na psa uplne sama
No a co sa tyka negativ- denne vysavam a umyvam podlahy, hygiena je u mna dolezita, pes mi teda ukracuje cas zo dna aj vencenim, aj udrzbou v byte 🙂
A treba byt realista a uvedomit si, ze pes ostane na krku vzdy len a len rodicom, co sa tyka vencenia.
Najma si musis ty zhodnotit, ci budes mat tolko casu, byt zodpovednym psickarom 🙂
@lealei pes nepatrí do bytu? Veď taký jorksir by ti vonku zamrzol. My sme v dome. Ale často sa vyskytne situácia, že my všetci vonku, robíme okolo domu, a náš pes nenápadne zalezie dnu a nájdeme ho spať na sedačke 🙂
Spoločenské plemená radi trávia čas s rodinou doma. Aj keď samozrejme venčiť ich treba.
@loulej ak uvažujete o psíkovi ako o vianočnom darčeku, radšej zabudni... Lepšie je to realizovať na začiatku letných prázdnin. Keď je dosť času na základný výcvik (cikanie, venčenie, vodítko, fuj, ku mne....), je viac času na venovanie sa mu. Také šteniatko to je ako bábätko. V noci bude ešte kňučať kým sa naučí, že sa vtedy spí, bude robiť mláčky kade bude chodiť... Naštuduj si s dcérkou radšej všetko, čo by ste mali vedieť, aby ste to neriešili za pochodu, a psík si neosvojil zlozvyky 😒
Naozaj to chvíľu trvá kým si na seba všetci zvyknete, a na sviatky by som to neriskovala... Psík je naozaj záväzok pre celú rodinu 😉
Naša dcérka dostala psíka keď išla do školy. Teraz má 15 a druhého zachránila z ulice, niekto ho vyhodil. Takže máme dvoch psíkov doma v rodinnom dome a bábätko na ceste a viem, že bude všetko v pohode. Keď je psík člen rodiny a nie hračka pre deti tak do rodine neublíži
@loulej je to vtipne, ale mam v okoli dve rodiny - oboje maju v byte dalmatinca a tri deti (jedno starsie a potom dvojicky - u oboch! a to sa ani napoznaju). psov vsak mali este pred detmi, takze to bola od zaciatku ich zodpovednost. nuz ale maju to narocnejsie s dovolenkami lebo nie vsade sa da vzuat pes a nie vzdy sa im ho chce brat. to si treba uvedomit ako prve. a naucit zodpovednosti sa da aj pri skreckovi s tym, ze ak sa deti zvladnu starat o neho, tak psika dostanu, ale neskor
@fadama kym sme boli bez dietata tk sa to dalo. Tym ze je to hyperaktivne plemeno chodili sme von aportovat ale uz na to nemam cas lebo mala ide radsej na ihrisko ako sa pozerat na aportujuceho psa v parku plnom hovien. Je strasne ziarliva len na nu vrci, kuse ju a to jej dcera nic nerobi davala som si na to fakt velky pozor. Kazdy den musim vysavat chlpy a to su vsade jedalenske stolicky komplet cela podlaha kuchyna chodba obyvacka. Co je na sedacke som radsej ticho. Ked pride navsteva sa hanbim. Nastastie do spalne ma zakaz lebo to uz by ma porazilo. X krat sa mi zapichol chlp do paty ze sa mi to cele zapalilo. Ked niekto pride len steka bez prestania ukazuje sa skace vsade ( viem upozornuje na seba) nemozme nikam chodit kym nevybavime strazenie lebo takeho psa nemozm ani nikam zobrat. Non-stop steka ked niekam ideme uz sa susedia stazuju (ano viem ze chce ist tiez ale na nakup napr psa zobrat nemozme) cakame druhe a neviem ako to zvladnem lebo uz mam na nu take nervy ze sa to ani opisat neda. Zachranili sme ju lebo ako bolo spomenute hore bola nepremysleny vianocny darcek a bolo nam jej luto ale vobec nam to neoplaca. Kazdy sa mi cuduje ze uz by ju davno dal prec ale nedokazem to lebo aj naprek tomu ju mam rada a sustavne sa s manzelom kvoli nej hadame.
Ale ano tiez som mala predstavu ze mat psika je super. Ale dakujem uz neprosim.
@kristinanovak nechcem rypat, ale s chlpmi, slinami, blatom na labkach sa proste pocitat pri psovi musi...s vencenim sa tiez da pomoct-kamoske chodili doslova vybehat parson teriera susedove dcery tri razy do tyzdna. Mozno by sa naslo nejake dieta od vedla alebo znamych, ktore psika mat nemoze a cele stastne s nim pojde aj na dve hodiny von.
No a ostatok- stekanie, ked nie ste doma, vrcanie na dceru- to su zalezitosti vychovy a tam sa da vzdy urobit naprava - skus pohladat dobreho trenera v okoli. Idealne este pred porodom. Drzim palce
@babatenko Viem ze to je samozrejme u psa ale niekto o tom nemusi vediet ze pes v byte tak plzne. Neviem kde byvate vy ale tu v meste maju psov vsetci po krk lebo je vsetko obkadene a obcurane. Lebo nie kazd si plni povinnost po psoch zbierat. Cuzdie deti moja pocuvat nebude a uz vobec by s nimi nikam nesla pocuva len mna a muza ostatnych ma v pazi.
Mame suseda cvicitela a povedal ze to je strateny pripad 😂 ona je domina ktora potrebuje vecnu pozornost ale bohuzial pri dietati jej ju v takom mnozstve ako ona potrebuje dat nemozem.
my sme boli 3 a mali psa. ale uz sme boli vacsie a vedeli sme ho naps vencit aj my. ty mas este male deti, tam starostlivost o psa bude na tebe/otcovi. neposles 7rocnu na dvor so psom na obojku na prechadzku asi. teda pokial ste niekde na sidlisku vo velkom meste, tak sotva - tam by sa mali aj exkrementy zbierat.
teraz mame ratlika, pri malom je od narodenia, nikdy ziadny incident, a pes je to pri tom besny a hravy. s vekom deti problem nevidim, ku zvieratku si vztah vytvoria. len zvaz, ci s nim bude mat kto chodit von, aspon 3x denne. a treba aj dlhsie prechadzky, nie 5 min, zdvihnut labku pri stlpe a domov ... navyse ak steniatko, tak treba ucit chodit von, to nebude len 3x denne, ale viac.

My sme mali. Dievčatá mali 10, 8 a 2, keď sme si doniesli šteniatko čierneho amerického kokra. Tak sme tam žili ešte tri roky, kým sme sa sťahovali do domu. Prečo? Čo chceš vedieť?