Plávanie predškolákov

cipina
16. apr 2024

Baby viem ze predakolaci chodia na plavecky kurz, skoro vsetci synovi kamarati uz boli. Dnes som sa nahodou dozvedela, ze jedna trieda zo skolky na ten plavecky ide, no nam to nikto neponukol. Syn je vo vekovo zmiesanej triede, avšak je predskolak. Ako to prosim maju preskolaci s tymi plaveckymi kurzami? Maju na to automaticky narok? Robia to vsetky skolky alebo ako to funguje?

zuzanaete
16. apr 2024

Je to dobrovolna aktivita danej triedy.

viestta
16. apr 2024

povinny plavecky je az na ZS

cipina
autor
16. apr 2024

Ja som myslela, ze ked idu na plavecky predskolaci, tak idu vsetci predskolaci a nie iba niektori. Pride mi to nefer, ze niektore deti idu, lebo su v urcitej triede a niektore nie, lebo smola. Teda som skor sklamana, syn sa velmi tesil na plavanie. Zajtra to chcem vykomunikovat s ucitelkami, tak len tam chcem ist pripravena, ze ako to vlastne je 🙂

pe_mi
16. apr 2024

@cipina my sme nemali u predškolákov plavecký,ani na ZŠ povinný plavecký.nic není povinné,ani škola v prírode,ani lyžiarsky kurz,či korčuliarsky.

sasesoe
16. apr 2024

@cipina ahoj, ak rád pláva, tak mu pozri nejaký plavecký krúžok, kde bude chodiť raz - dva krát do týždňa niekoľko mesiacov.... Za ten týždeň sa máločo naučia a aj keď niečo, tak potom to zabudnú, keed nechodia plávať....
Zvyšok by som si odkomunikovať v ms, či kedy ako....možno bol nejaký oznam na nejakej nástenke, kt si prehliadla, ak ste napr vtedy boli chorí al nieco... U nás sa napr delili deti na skupiny a ostali postupne v priebehu asi 3 týždňov (3 skupiny)

belllinka
16. apr 2024

@cipina ani nemusis lutovat. Minule som mala moznost sledovat takyto kurz so skolkarmi. Vela casu v tej vode nestravili. Na jedneho trenera bolo 7-8 deti, najprv sa dost dlho rozcvicovali na suchu, potom si sadli na kraj bazena a trener vzdy s jednym dietatom a so slížom preplaval cca 10 metrov, co trvalo tak 2-3 minuty.Ostatny sedeli a cakali. A to bolo vsetko. Radsej ho prihlas na individualny kurz, kde budu na trenera max 1-2 deti. Tieto skolkarske kurzy su iba take proforma, aby si niekto zarobil.

cipina
autor
16. apr 2024

Vdaka za odpovede. Na plavanie ho chcem dat, len som nechcela, este kym bolo chladno. Len by ma mrzelo, ak by to mali nastavene tak, ze niektore deti idu a niektore nie. Zistim zajtra v skolke 🤷🏼‍♀️

deedol
16. apr 2024

nasi mali aj v skolke, obe predskolacke triedy. my vsak nemame take zmiesane triedy, kde by boli predskolaci s mensimi, takze nevznikol taky problem ako u vas. asi by som sa spytala, ci je moznost ho tiez zapisat, ak teda mate zaujem.

inak ako niekto predo mnou pise, tie kurzy su take no... na zoznamenie s vodou a motivaciu (synov spoluziak po kurze zacal chodit pravidelne). moj syn na tom skolkarskom ani nebol, lebo chodi na kruzok, mali to tusim v decembri alebo januari a mala som pocit, ze tam akurat tak ochorie 🙂

cipina
autor
16. apr 2024

@deedol ved preto som cakala na trochu teplejsie pocasie 😄 mame bazen tak trochu plavat vie, len mi ide o princip. Dost ze su v tej zmiesnej triede, co podla mna nie je ziadne terno, este ak by mali byt diskriminovani za plavanie, to by ma celkom stvalo. Ale nejdem predbiehat no...

kivivi
16. apr 2024

@cipina u nas su tiez aj zmiesane triedy, taketo akcie sa ale vzdy ponukaju podla veku dietata, nie podla toho, v ktorej triede je. Napr. pride mail, ze najprv sa prihlasuju predskolaci (jedno v akej triede su) a ostatni az ked zvysi miesto.
A u nas na plaveckom boli 3 deti na 1 trenera.

cipina
autor
17. apr 2024

No tak ak by niekoho zaujimalo, ako to dopadlo...je to dobrovolna aktivita uciteliek z triedy, a kedze nase ucitelky to absolvovat nechcu, tak pravdepodobne nic z toho. Este som ich poprosila, ci by mohol chodit s tou predskolackou triedou, uvidime ako sa vyjadria. Som trochu sklamana z toho.

kivivi
17. apr 2024

@cipina zvlastne. U nas isli deti v podstate zo 4 tried, zvysne deti sa porozdelovali, aby vzdy mohli odist 2 ucitelky + 1 nepedagogicky pracovnik. Ako to moze byt aktivita len 2 uciteliek? Ak nejake deti nechcu ist plavat, co s nimi urobia v case, ked pojdu s ostatnymi na plavaren? Dalsia vec u nas by take nieco riaditelka ani nepovolila.

katka0123
17. apr 2024

@viestta uz nie

cipina
autor
17. apr 2024

@kivivi tak definitivne nejdu, ich trieda vobec a ta dalsia ho nezoberie. Skoda no.