Predškolák preradený do inej triedy pre nedostatok miesta

vanila1986
6. sep 2022

Ahojte, syn je čerstvý predskolak, zaradili ho však do strednackej triedy pre nedostatok miesta vo velkackej s tým, že učiteľky s nim budú preberať to isté učivo ako s ostatnými predskolakmi. Bude však v triede s menšími deťmi, ktoré sa tam budú hrať a nemyslím si, že ho za takýchto podmienok dokážu pripraviť tak, ako jeho rovesníkov vo velkackej triede. Druhá vec je, že deti rozdelovali do tried údajne podľa veku. Syn je májový a viem, ze do velkackej triedy sa dostali aj mladšie od neho, dokonca jedni rodičia pretlacili dcéru z malackej rovno do velkackej. Moja otázka znie, či mám nejaké možnosti podania sťažnosti. A ak ju podám, je možné z praxe, že by som sa domohla preradenia syna do triedy predskolakov? Ďakujem za každú radu.

chadkroeger
6. sep 2022

@vanila1986 ak viete,ze v triede su mladsie deti ako ten vás, isla by som s tým priamo za riaditeľkou.

elizabet173
6. sep 2022

@vanila1986 ak v triede predškolákov nie sú len predškoláci, ale je tam dieťa, ktoré ešte o rok nebude v škole, tak by som sa veľmi ostro ohradila a žiadala preradenie dieťaťa medzi predškolákov. Nechať jedného predškoláka medzi mladšími deťmi je neprofesionálne riešenie, ak má riaditeľka viac predškolákov, ako miest v triede pre nich, mala zriadiť dve vekove zmiešané triedy

sorciera24
6. sep 2022

@vanila1986 ja len, že skor ako sťažnosť by som sla normalne za riaditelkou sa poptyta, ale zo zkaona viem, že taketo rozdelovanie je v poriadku a je len čisto v kompetencii riaditela (čiže staznost ti nepomoze)

nique
6. sep 2022

Nám sa to stalo minulý rok. Nepáčilo sa mi to, ale ako augustového najmladšieho ho nechali v strednej. Cez den chodil ale do veľkej robiť s nimi úlohy v pracovných zošitoch.
Ja som nakoniec aj tak dala odklad. Takze ok. A tento rok už je v strednej až 10 predškolákov. Nie je miesto/

veronika3110
6. sep 2022

@vanila1986 normálne o to chod požiadať riaditeľku... ale bežne sa robia triedy 2-6 ročných.. s mladšími robíme ľahšie veci, s predškolákmi ťažšie, aby boli pripravení do školy... ale ak je tam naozaj niekto, kto ešte nebude nastupovať do školy, tak by mal ísť on do strednej...ale zas ked je to dieťa, ktoré tam chodilo napr. 2 roky a teraz má ísť do úplne inej triedy, no neviem... je to na riaditeľke každopádne.. za opýtanie nebijú... ale ak sa nedá, tak sťažnosť nepomôže

pininka1
6. sep 2022

Ja som robila v jednotriedke kde bol rozny vek deti a na depistazi nam psychologicka povedala ze este nevidela tak pripravenych predskolakov. Je to v prvom rade o pristupe danych uciteliek.

h2
6. sep 2022

Môj syn tak chodil, lebo je augustový. Ale u nás išli deti prísne podľa veku, nebolo také, že mladší je vo vyššej triede, ako starší od neho. Ak je to však u vás takto, určite by som išla za riaditeľkou a žiadala premiestnenie. Ak vieš konkrétny prípad, pokojne ho spomeň.

mogaa
6. sep 2022

v triede je len určitý počet detí....takže ak k predškolákom chodia mladšie deti, treba sa spýtať riaditeľky na základe čoho ich zaradili do predškolskej...naša napr.bude chodiť do predškolskej 2roky(má 4,,5roka) ale oni majú 2-triedku a k predškolákom sa posúvali deti podľa veku

jasminka548
6. sep 2022

U nás je päť skupín,všetky zmiešané a nikto sa nesťažuje.Deti chodia celé tri roky do rovnakej triedy,žiadne preraďovanie.

zaba21
6. sep 2022

@vanila1986
Moju dcéru tak zaradili, nechali sme ju tam, s odstupom času hodnotím ako zle rozhodnutie , že sme sa neozvali. Deťom v strednej triede sa žiaľ učiteľky dostatočne nevenovali, ale to je samozrejme o prístupe učiteliek. V každom prípade si treba odsledovať či sa deťom venujú.

maggie1978
6. sep 2022

U nás v škôlke teraz vytvorili dve triedy zmiešané predškoláci+ stredňáci. Vraj je veľmi veľa predškolákov, tak nemali inú možnosť. Môj malý je stredňák, neviem ako chcú fungovať, možno sa ti mladší zvezú so staršími, uvidíme čo bude 🤷

renab
6. sep 2022

Ja si myslim, ze bezne dieta v podnetnom domacom prostredi bude v skole uspesne, ci sa v skolke nieco nauci alebo nie. Ja som od uciteliek v MS ocakavala, ze sa predovsetkym postaraju o moje deti tak, aby im tam bolo dobre a boli spokojne. Vsetko navyse som brala ako bonus. Takze ak by bolo moje dieta spokojne, vobec by som to neriesila.

babydesire
6. sep 2022

Tiez toyo budrm o rok riesit...dcerka ked mala 2,5 dali ju do 1.tr. tak sme cakali ze pojde pekne zo svojim rocnikom ale minuly rok bola zasa v 1. lebo nieje miesto a ona je az 26.augusta..tento rok v 2. Az dokym som si toto neprecitala som bolavtom ze buduci rok pojde zo svojim rocnikom do 4.
Je velmi sikovna, mame prvaka,tak pocitam ze koncom roka bude uz aj ona co to vediet zo skoly,lebo ty dvaja si nedaju pokoj...vsetko ponom opakuje.a on ju rad uci a vedie..chcem aby bola s predskolakmi,tiez by mi to vadilo ak by bola s mladsimi..urcite by som zatlacila na riaditelku

evkamotka
10. sep 2022

Moj syn ma napr skolku dvojtriednu. V jednej triede su prvaci, v druhej strednaci s predskolakmi dokopy. Mava to tak vela skolok. Strednaci robia tiez pracovne zosity, tvoj bude mat iny. Ak je z normálneho domaceho prostredia, skolu zvladne bez problemov
Mrzelo by ma to, no je to na rozhodnuti riaditelky