icon

Pravidlá na ihrisku

marinelka
24. júl 2014

Ahojte maminy! Mam 19 mesacnu dceru a zacali sme chodit na ihriska, ved nech je mala v kolektive. Lenze zaraza ma viacej veci, ktore zrejme kvoli svojej naivite neviem pochopit, preto by som bola rada, keby ste mi napisali, ako danu vec vnimate vy. Budem konkretna...tyka sa to vcerajska...doobeda mi mala cestou z obchodu domov zabehla na detske ihrisko, kde uz boli tri deti. Mali tam svoje hracky, ktore samozrejme zaujali aj moju malu a chcela si ich pozriet. Dve deti mali hracky v rukach, to jej samozrejme nedovolim brat, opakujem jej, ze z rucicky sa nic nesmie brat a vzdy to pochopi. Tretie si vykladalo veci do pieskoviska a ako videla moju, hned ich zhrabla a velice si ich kryla. Takze sme nepochodili, ale respektovala som to. Mojej som upriamila pozornost inde a pokracovali sme domov. Tu ale musim povedat, ze mi chybal nejaky zasah matky toho druheho dietata, kde by sa podla mna hodilo usmernenie typu...dievcatko si to len pozrie a vrati, ved sme na pieskovisku, kde si predsa deticky take veci ako formicky poziciavaju. Vsak nech si taketo typy zriadia na balkone svoje pieskovisko a nechodia na ihriska. Poobede sme boli na inom ihrisku, so svojimi hrackami do piesku a kocikom s babikou. Moju prestali bavit jej veci a chcela ine, nepochodila zase a odrazadlo som jej nedovolila zobrat, lebo som nevedela, koho sa spytat, ci si ho mozeme pozicat. Tak sa isla hrat do domceka, na smyklavku a tak...zrazu pozriem a nas kocik bol uuplne mimo za oplotenim ihriska, prekoteny a babiku mali vacsie dievcata, ktorych mamky sa druzne bavili. Vsak ok, mne to nevadi, nech si pozicaju. Ale potom si nas kocik s babikou zobral chlapec, ktory si ho tak privlastnil, ze aj ked moja mala si zobrala z kocika svoju babiku, tak jej ju nechcel dat a bezal jej ju vziat. Pri odchode domov som ho bola prosit o nas kocik, ktory mi dal trucovito az na 6ty krat a to mi spustil z toho vysokeho domceka, ktory ma tie detske atrakcie na sebe. Ci ho chcel so svojimi kamosmi spustat dole smyklavkou, alebo naco im tam bol, nechapem. Hlavne, ze jeho mamka sa hrala s mobilom na lavicke a nic mu nepovedala. Bola som pozbierat rozhadzane formicky a isli sme prec. Na chodniku zaujalo dceru odrazadlo a len sa ho dotkla, uz si nan sadol chlapec a povedal "nepoziciam". Jeho mama mu hovori, "ved nepozicaj, je tvoje". Prideme pred nas barak na ihrisko a uz dcere cca 4rocny chlapec zobral z ruk kocik s babikou. Alebo minule...boli sme v restike, kde bolo ihrisko s hrackami pre vsetkych. Dcera sedela a nakladala si kamienky do kyblika. Prisiel zase jeden chalanisko a zobral jej to z pod nosa. Ona ked prisla neskor za nim, tak ju odohnal! A rodicia sedeli kusok dalej a nic. Toho je proste viac...ja aj chapem, ze je to asi prirodzena vlastnost deti, ale zaraza ma nekonanie a arogancia niektorych rodicov. Nase pravidla su, ze z ruky sa neberie, ale ine deticky si mozu pozicat veci, ktore sme von priniesli. Najviac ma stve, ked si nejake dieta zoberie nase formicky, alebo co, pride moja k nemu a ono ju odhana a hovori jej napr. nechaj mi to, nechytaj to! Tak na toto sa uz zacnem ozyvat, aj ked som doteraz ine deti nenapomenula. Ako taketo veci riesite vy? Napominate aj ine deti? Vediete svoje deti k tomu, aby pozicali svoju vec, ved aj oni si poziciavaju?

Strana
z7
saxana000
16. sep 2019

Vlastne hracky pozicat nemusi ak nechce a na 99% nechce nikdy..preto si ich aj nosime logicky nie aby sa s nimi hrala a aby jej ich nikto nebral.slava materiam co su hnile hodit do kocara kyblik loptu a lopatku spolahnute ved na ihrisku niekto bude mat a este poslu decko za mojou ved pozri tam chod si pozicat a potom komentare ze nehraj sa s nou ked je lakoma.OMYL! ak jej niekto nasilu zoberie JEJ hracku okamzite zasahujem a bereme si ju naspat.nekompromisne! Co sa erarnych tyka vie ze si moze zobrat co je volne alebo s cim sa nikto nehra.ak chce nieco obsadene vysvetlujem ze su obsadene ked sa deticky dohraju moze si to zobrat.z ruky vytrhnut nesmie vtedy zakrocim.ale vacsinou nema potrebu to robit lebo ako hovorim nosime si vsetko svoje vzdy a vsade..a mame svaty pokoj.
Ak si nahodou nieco aj poziciame je nemyslitelne aby to mamicka nahanala po ihrisku a pytala na 5x po 5 minutach vratime presne na miesto odkial sme si pozicali..ak by niekto zacal nicit nase hracky kym by sa mala s nimi nehrala zakrocila by som hned..vysvetlila ze je to nase a bud sa s nimi budu hrat pekne tak ako sa ma alebo si to zoberieme a viac nepoziciame

Strana
z7