icon

Kto je vlastne diskriminovany?

Včera o 20:20

Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒

Strana
z7
autor
Dnes o 14:06
@hopatko

@anonym_autor bingoooo!!!
No vidis, tak isto ako tvoje dieta. Radost si mi spravila, naozaj. Uz som bola zufala. Takze uz len to pekne a citlivo vysvetli tvojmu synovi aby to pochopil a akceptoval. Prajem vela peknych zazitkov s DHZ a uspechov v sutaziach.

...a potom si zase popisala v dalsich komentaroch nezmysli a radost sa stratila...

@hopatko rovnako ako ty potrebujes urazat ludi a uz nevies ako by si mi nalozila..netyka sa ta to a aj tak tu si..preco? Lebo potrebujes niekoho zhodit,ponizit a ublizit,,robi ti to radost..kto je pokrytec s klamar..

autor
Dnes o 14:06
@hopatko

@anonym_autor nerozumiem

@hopatko a vies ze sa vobec necudujem? 🤣

autor
Dnes o 14:07
@stanislavicenka

@anonym_autor vobec nerozumiem. Ale ako citam, si zbytocne utocna. Co uz. Tvoju retoriku nepouzivam

@stanislavicenka odkedy je branenie sa utokom, utocenie? Nastuduj si tieto pojmy..dakujem

bosorkabb
Dnes o 14:11

Moja dcéra športuje,chodia na zápasy. Konkrétne basketbal a majú medzi sebou rôzne deti. A nikomu to nevadí.
Iné je profi liga.
Netuším čo riešiš. A ešte napíšeš že je to DHZ čo u nás v pohode chodia tiež rôzne deti. Aj na súťaže.

mondolina
Dnes o 14:12
@anonym_autor

@ria_sprout empatia a tolerancia musia byt obojstranne, ale bohuzial u ludi s handikepom to neplati,,tam su zdravy ty ktory musia byt tolerantny aj za cenu prijatia vlastnej disriminacie...tak kde je ta ludskost,empatia a hranice?

@anonym_autor
Môj príspevok je mimo? A ty dospelá zena nevieš pochopiť, že pl. mn. čísla je vždy mäkké i.
👏🙏
Si víťaz.

ria_sprout
Dnes o 14:21
@anonym_autor

@ria_sprout empatia a tolerancia musia byt obojstranne, ale bohuzial u ludi s handikepom to neplati,,tam su zdravy ty ktory musia byt tolerantny aj za cenu prijatia vlastnej disriminacie...tak kde je ta ludskost,empatia a hranice?

@anonym_autor otázka je, ako a čím sa cítite byť diskriminovaní? Že ste padli vo výsledkoch, to je jediné čo ťa trápi? To je už predsa na tréneroch ako zostavujú tím. Do klubu kam chodí môj syn chodí veľmi veľa chlapcov. Medzi nimi sú samozrejme aj takí, ktorí sú slabí - je už na trénerovi aby si vedel zostaviť tím na súťaže tak aby mali nejaké šance ale zaroven aby sa ti chlapci necítili zle - ale nevynechava nikoho. To sú ale trénerské schopnosti, nie chyba deti ako si vedia zostavovať timy.

aurora33
Dnes o 15:00

@anonym_autor podla mňa ty to prežívaš najviac. Omg Ved je to iba trapny šport. Nič viac.

anonym_0ccefb
Dnes o 15:04

Keď zostarneš, ochorieš mal by sa ťa syn zbaviť veď ho nebudeš brzdiť v kariére a kaziť mu výsledky?

enmery
Dnes o 15:14
@anonym_autor

@hopatko ja uz som sa vygrcala z teba a podobnych obmedzenych ludi vcera aj dneska, a pomohlo to 🤗
Takze uz koncis s rypanim? Pokracuj. Vsak nato si tu

@anonym_autor Jediný obmedzený človek si tu ty...

enmery
Dnes o 15:15
@mondolina

@anonym_autor
Môj príspevok je mimo? A ty dospelá zena nevieš pochopiť, že pl. mn. čísla je vždy mäkké i.
👏🙏
Si víťaz.

@mondolina Ona určite netuší, čo je plurál alebo množné číslo. Takže zbytočne to sem písať. Nech si užije svoju šikana na znevyhodneneho chlapca, narozdiel od nej, on sa tak narodil a nevybral si.

anonym_72e099
Dnes o 15:17
@anonym_autor

@anonym_d3b626 joj prepac 🙏, ale dany anonym ma urazil prvy, tak som reagovala rovnako ..len z tolkych anonymov som zle precitala..pardon.

@anonym_autor nič si nerob z tých reakcii tu. Všimla som si, že keď sa objaví takáto téma, hneď sa objavia samé matky Terezy. Ver, že keby išlo o ich zlatíčka v pozícii tvojho syna, tak by ináč hovorili. Sama mám nadaný dcéru a v deň, keď ju prijali na gymnázium, som Bohu ďakovala. Lebo vždy to bolo, veď ty to dokážeš aj sama, nech ti mama nachysta do školy, aby si sa nenudila a tak ďalej.
Riešte to s trénermi.

enmery
Dnes o 15:40
@anonym_72e099

@anonym_autor nič si nerob z tých reakcii tu. Všimla som si, že keď sa objaví takáto téma, hneď sa objavia samé matky Terezy. Ver, že keby išlo o ich zlatíčka v pozícii tvojho syna, tak by ináč hovorili. Sama mám nadaný dcéru a v deň, keď ju prijali na gymnázium, som Bohu ďakovala. Lebo vždy to bolo, veď ty to dokážeš aj sama, nech ti mama nachysta do školy, aby si sa nenudila a tak ďalej.
Riešte to s trénermi.

@anonym_72e099 Žiadne Matky Terazy. Už indiáni mali príslovie, že každý ma v sebe dvoch vlkov-dobreho a zlého a vyhráva ten, ktorého kŕmiš. A preto je na svete toľko zla, ale ja vidím viac dobra, každý má na výber.

Strana
z7