Problémy s krúžkami v školách
Ahojte mamičky prosim Vás je aj na škole kam chodia vaše deti normalne ze dieta prihlasite na nejaky zaujimovy kruzok, ktory ma byt kazdy tyzden a to dieta ma ten kruzok max 3x za pol roka lebo vzdy ho pracovnicka /ucitelka ktora kruzok vedie zrusi? ale keby aspon zo zavazneho dovodu ale mali sme zruseny minuly tyzden lebo isla si dat robit nechty..
@stvura ale potom naco vobec ten kruzok existuje ked realne ani nieje, naco deti namotivuju ze budu chodit na kruzok podotykam v pisomnej info o kruzku bolo ze bude kazdy tyzden v stredu, ked realne ma to dieta ten kruzok 3x za pol roka..aky to ma vyznam, deti co chodia napr. na tanecnu tak maju poctivo kazdy tyzden ešte ani raz sa nezrusil od zaciatku roka..
@amy2807 uz ti to niekto pisal vyssie...proste skola musi mat kruzky aby zaujala a tiez si nejako "namotala deti"....tak isto jej ide ten kruzkovy poukaz. Ja viem, nie je to vela, ale pre skolu i tak dobre (u nas ho beru aj CVC tak preto ten boj i o malo penazi). Ucitel aby mal bud dostatok hodin alebo jednoducho mu to riaditel hodi ten kruzok uci. Ci ho to bavi alebo nie, zavisi od neho - preto potom vidis rozdiel ze niekto ho ma a niekto nie. Napr. u nas je na skole akoze siroka skala kruzkov - realne som ale nemohla na ziaden z nich (chodia mi decka len na online co mame jeden) prihlasit dieta. Vsetky zacinaju az po obede/pripadne neskor a kedze nie som z mesta tak mi nema dieta kde cakat kym sa kruzok zacne (mali sme predtym klubovnu, ale zrusili ju aby spravili triedu navyse).
Ja to uz velmi neriesim lebo mam vacsie decka, ale chapem ta. Treba potom hladat inde - CVC ponukaju siroku paletu a vies ze ten kruzok bude a nestoji ta majland.
Moje deti ked boli mensie chodili na zahradnicky/biologicky kruzok v skole a ten milovali - pristup ucitelky neskutocny - hoci sama mala deti a povinnosti, detom by sa rozdala.
@anonym_245da4 tak to je jedno, aj keby to bolo 5€/hod, nejakú prácu predsa za tú taxu musia vykonať, nie že to stále odpadáva. Raz sú vedúci krúžku, tak nech k tomu pristupujú zodpovedne. Aj voči deťom, ktoré sa na to tešia, zväčša sú to deti na 1.stupni. Druhostupniarom je to už jedno, tí sú aj radi, že to odpadne
@anonym_4a4bce no jedno to úplne nie je. Koľko nadčasov (prakticky neplatených) robíš ty s radosťou?
@anonym_4a4bce no jedno to úplne nie je. Koľko nadčasov (prakticky neplatených) robíš ty s radosťou?
@anonym_d20222 tak nech sa potom na to nedávajú, keď to nechcú robiť. Ja viem, riaditeľ im to nariadil a blabla. Ale za tú hodinu a pol dostane tých 7-8€ a vlastne reálne nespravila nič, len sedela na nechtoch, ide o princíp.
@anonym_d20222 tak nech sa potom na to nedávajú, keď to nechcú robiť. Ja viem, riaditeľ im to nariadil a blabla. Ale za tú hodinu a pol dostane tých 7-8€ a vlastne reálne nespravila nič, len sedela na nechtoch, ide o princíp.
@anonym_4a4bce za tú hodinu nespravila nič, ale spravila niečo iné, o čom ty nevieš a takto sa jej chce riaditeľ revanšovať. A aj tak je nedostatočne zaplatená všetka tá práca navyše, preto už ju mladí nechcú robiť, dôchodcovia si len odsedia za katedrou a povaruju deti. 50-tnici zdrhaju zo školstva a nemajú problém získať oveľa lepšie platenú prácu, len ľutujú, ze to neurobili skôr. U nás mladá výpomoc nerobí absolútne žiadne aktivity s deťmi, len povaruju, zahrajú sa na učiteľov a zdrhnu.
Samozrejme, že tento systém Neobhajujem. Systém nie je ochotný dostojne zaplatit ucitela.
Inak ktokoľvek môže viesť krúžok, treba ísť za riaditeľom, podpísať dohodu o vykonaní práce atd a nech sa páči za 5€/hod 15-20 detí.
@anonym_4a4bce máš pravdu, nespravila nič. Lebo to nie je vôbec žiadna zodpovednosť za tie deti. Som si istá, že ty robíš takýchto veľa.
A toto je presne problém na Slovensku. Každý má veľa rečí o veciach do ktorých sa nerozumie - namiesto toho aby sme kvalitné platili učiteľov, prípadne ľudí, ktorí majú ku krúžkom vzťah, kopme do ľudí, ktorí to musia robiť, nemajú to zaplatené a ešte sa budeme sťažovať, že kašľu na naše deti.
@anonym_4a4bce máš pravdu, nespravila nič. Lebo to nie je vôbec žiadna zodpovednosť za tie deti. Som si istá, že ty robíš takýchto veľa.
A toto je presne problém na Slovensku. Každý má veľa rečí o veciach do ktorých sa nerozumie - namiesto toho aby sme kvalitné platili učiteľov, prípadne ľudí, ktorí majú ku krúžkom vzťah, kopme do ľudí, ktorí to musia robiť, nemajú to zaplatené a ešte sa budeme sťažovať, že kašľu na naše deti.
@anonym_d20222 ale ty stále nechápeš, že nespravila nič, nemala žiadnu zodpovednosť za žiadne deti, lebo ich poslala domov a ona išla miesto toho na nechty a mala to zaplatené? To, že učitelia nie sú dostatočne ohodnotení veľmi dobre viem, sama som bývalá učiteľka a takisto som mávala krúžky, ktoré som teda viedla poctivo, nakoľko to bola príprava na T9 a nedalo mi to, aby som ich rušila kvôli osobným veciam, keďže potom by žiaci neboli pripravení na monitor. Ale tiež som mala rôzne kolegyne, takže viem, ako to chodí. Ak sa im nepáči povolanie, môžu odísť zo školstva rovnako, ako som to spravila ja.
@anonym_d20222 ale ty stále nechápeš, že nespravila nič, nemala žiadnu zodpovednosť za žiadne deti, lebo ich poslala domov a ona išla miesto toho na nechty a mala to zaplatené? To, že učitelia nie sú dostatočne ohodnotení veľmi dobre viem, sama som bývalá učiteľka a takisto som mávala krúžky, ktoré som teda viedla poctivo, nakoľko to bola príprava na T9 a nedalo mi to, aby som ich rušila kvôli osobným veciam, keďže potom by žiaci neboli pripravení na monitor. Ale tiež som mala rôzne kolegyne, takže viem, ako to chodí. Ak sa im nepáči povolanie, môžu odísť zo školstva rovnako, ako som to spravila ja.
@anonym_4a4bce ale nie je iste, ze mala zaplatene, my sme dostali len za hodiny, ktore sme realne oducili, existuje edupage a tam predsa vidno, ze sa niekto odpipol skor a nebol pritomny v skole. Aj ja som mavala kruzok a ano, ked som isla k lekarovi, tak odpadol. Mne odpadol tak mozno 3x za polroka, ale viedli sme si vykaz a tam znacili pritomnych. Ano, moze klamat, ale potom klame aj riaditel, pretoze ten musi vidiet, kedy sa pipli jednotlive deti a kedy aj ten ucitel.
Cize ak sa tak deje, tak: skola bud nema edupage a ucitelka podvadza, alebo o tom riaditel vie a toleruje to. Ja som si nikdy nedovolila nieco take, zostala som aj len kvoli dvom detom. Ale uz si nepamatam, ze ci som vtedy nemusela dat ciarku aj inym detom, lebo bol potrebny minimalny pocet deti a ak tam neboli, tak som to nemohla mat zaplatene, cize toto si uz nepamatam, ci mi zastupkyna nekazala fingovane dat pritomne aj ine deti.
Cize ak sa tak deje, tak: skola bud nema edupage a ucitelka podvadza, alebo o tom riaditel vie a toleruje to. Ja som si nikdy nedovolila nieco take, zostala som aj len kvoli dvom detom. Ale uz si nepamatam, ze ci som vtedy nemusela dat ciarku aj inym detom, lebo bol potrebny minimalny pocet deti a ak tam neboli, tak som to nemohla mat zaplatene, cize toto si uz nepamatam, ci mi zastupkyna nekazala fingovane dat pritomne aj ine deti.
@zuzana76 viem, že u nás sa to robilo tak, že sme pozerali do triednych kníh, či bolo to dieťa prítomné v škole v ten deň a keď bolo, tak sme im dali aj účasť na krúžku. Vtedy ešte nebol Edupage, tak sa dali robiť rôzne “podfuky”.
@anonym_4a4bce to mohla robiť v roku päť pred naším letopočtom. Teraz je veľmi málo pravdepodobné, že má zaplatenú hodinu, ktorú nemá problému (ani tých 7 eur v hrubom) a vyhľadávať, žena bez toho aby ste mali istotu ako to reálne TERAZ funguje, má vracia k mojej pointe - že veľa ľudí dáva rozumy o veciach, ktoré už teraz nepozná.
@anonym_4a4bce to mohla robiť v roku päť pred naším letopočtom. Teraz je veľmi málo pravdepodobné, že má zaplatenú hodinu, ktorú nemá problému (ani tých 7 eur v hrubom) a vyhľadávať, žena bez toho aby ste mali istotu ako to reálne TERAZ funguje, má vracia k mojej pointe - že veľa ľudí dáva rozumy o veciach, ktoré už teraz nepozná.
@anonym_d20222 predstav si, že ešte dnes nemajú niektoré školy Edupage. A pred takými 8-9 rokmi ho ešte nemala väčšina škôl, takže to nebolo tak dávno. Každopádne sa treba vrátiť k pointe úvodného príspevku, že malé dievčatko sa prihlásilo na krúžok, na ktorý sa tešilo a učiteľka ho stále ruší z osobných dôvodov. Možno rodina nemá finančné prostriedky na drahé krúžky v nejakej organizácii a toto bola jediná možnosť, ako by mohla zažiť mimoškolské aktivity, ale kvôli lenivej učiteľke, ktorej sa to nechce robiť za pár šestákov, má hold dievča smolu.
No lenže to nielen ten učiteľ má slabo zaplatené, to môžem mať aj ja ako rodič slabú mzdu, a mňa nemá čo zaujímať platová dohoda za krúžok medzi učiteľom a školou, rovnako ako ani učiteľa a školu nezaujíma, či mám na to (časovo a finančne) zabezpečiť dieťaťu osobitný krúžok. Ponúkla škola? Ponúkla. Zvyšok ma vôbec ale že vôbec nemá zaujímať.
Aj v inej práci sú situácie, kedy niečo človek musí urobiť aj na úkor svojho voľného času, či za menej, a stále je možnosť zdvihnúť sa a odísť, nie na gélové nechty samozrejme, ale z práce ako takej. Či aj inde sa dá len tak niečo nerobiť, lebo na to kašlem, slabo platíte a mne ide bus, prídem zajtra?
Čiže to funguje tak, že škola to pro forma zabezpečuje, ale účasť učiteľa je na dobrovoľnej báze, alebo ten učiteľ tam musí byť, len tam nie je, lebo LEBO a ticho sa to toleruje, že dobre tak?
@anonym_d20222 predstav si, že ešte dnes nemajú niektoré školy Edupage. A pred takými 8-9 rokmi ho ešte nemala väčšina škôl, takže to nebolo tak dávno. Každopádne sa treba vrátiť k pointe úvodného príspevku, že malé dievčatko sa prihlásilo na krúžok, na ktorý sa tešilo a učiteľka ho stále ruší z osobných dôvodov. Možno rodina nemá finančné prostriedky na drahé krúžky v nejakej organizácii a toto bola jediná možnosť, ako by mohla zažiť mimoškolské aktivity, ale kvôli lenivej učiteľke, ktorej sa to nechce robiť za pár šestákov, má hold dievča smolu.
@anonym_4a4bce takže učiteľka m robiť zadarmo prakticky, Lebo niekoho dieťa má záujem o krúžok - ktorý, mimochodom v tomto prípade vie robiť aj doma s mamou. Chápem tvoju logiku. Nie.
A inak sú komunálne centra, kde sú krúžky tiež zdarma
@anonym_4a4bce takže učiteľka m robiť zadarmo prakticky, Lebo niekoho dieťa má záujem o krúžok - ktorý, mimochodom v tomto prípade vie robiť aj doma s mamou. Chápem tvoju logiku. Nie.
A inak sú komunálne centra, kde sú krúžky tiež zdarma
@anonym_d20222 prečítaj si pozorne príspevok pod mojim, tam je to všetko veľmi trefne vysvetlené a plne s tým súhlasím. Raz škola ponúka krúžky, na ktoré sú určené vzdelávacie poukazy, ktoré platí štát, tak má príslušná škola zabezpečiť, aby sa tie krúžky aj realizovali. Alebo zabezpečiť za učiteľku náhradu. Rodičov to nemá čo zaujímať, oni tam dieťa prihlásili, tak chcú, aby sa to uskutočnilo. Potom tá škola mohla podľa tvojej logiky rovno napísať, deti na tieto krúžky ani nezapisujte, pretože naše pani učiteľky to robiť takmer zadarmo nebudú a dajte ich do komunitného centra alebo kde chcete.
Pokial si za kruzok nebudete platit nic sa nezmeni....Nikto z ucitelov nechce robit kruzky. Je problem aby na zaciatku sk.roka vobec nejaky dali...plati sa 4e na hodinu v hrubom a ...Nikto to uz nechce robit na ukor svojho volneho casu. Nestoji to za ten cas a peniazke po celom dni....kruzky poobede by uz mali zabezpecovat cvc/sportoviska/kluby...tam su za to ludia zaplateni a samozrejme ked si este aj rodicia zaplatia tak to lepsie funguje...
Pokial si za kruzok nebudete platit nic sa nezmeni....Nikto z ucitelov nechce robit kruzky. Je problem aby na zaciatku sk.roka vobec nejaky dali...plati sa 4e na hodinu v hrubom a ...Nikto to uz nechce robit na ukor svojho volneho casu. Nestoji to za ten cas a peniazke po celom dni....kruzky poobede by uz mali zabezpecovat cvc/sportoviska/kluby...tam su za to ludia zaplateni a samozrejme ked si este aj rodicia zaplatia tak to lepsie funguje...
@deniska14 Škole peniaze na to pridu za poukaz ale vyuzivaju to na co potrebuju...ucitelov nezaplatia a za 5 rokov som dostala pomocky v hodnote 150e iba 1x pres 5 rokmi...zly system...zavisi od vedenia...urcite su skoly kde to funguje ale za 20e mesacne a 4 poobedia tomu venovat ...preto ani svoje nedavam na skolske kruzky su v cvc a kluboch kde to funguje
@anonym_4a4bce len za zrealizovany kruzok ma ucitel zaplatene...ak kruzok neni nedostane zaplatene
Ooo, ako mne sa páči výraz "lenivá učiteľka, ktorá nechce robiť za pár šestakov" 🤣😂
Zaraďujem do slovníka 🤣

@anonym_4a4bce Zaplatený🙂). Tipnite si, koľko za polrok dostanú:
@anonym_245da4 tak to je jedno, aj keby to bolo 5€/hod, nejakú prácu predsa za tú taxu musia vykonať, nie že to stále odpadáva. Raz sú vedúci krúžku, tak nech k tomu pristupujú zodpovedne. Aj voči deťom, ktoré sa na to tešia, zväčša sú to deti na 1.stupni. Druhostupniarom je to už jedno, tí sú aj radi, že to odpadne