Skúsenosti s kurzami plávania pre malé deti
Ahojte mam dievcatko, ktoré bude mat v lete tri roky a chcela by som ju dat na kurz plávania. Chodili sme, ked bola malicke babatko ale ona je od narodenia velmi náročná a kontaktná takze vsetko preplakala. No teraz uz je to šikovne veľké dievča, chodi do jasliciek, môže sa jej uz aj prihovorit niekto cudzí ale musi byt dalej 😃
No a otázka je, ci mate niektorá skúsenosti s kurzom plávania pre male detičky, pri ktorých je prítomný rodič. Chodili sme na sustekovu(BA) a maju tam skupinu 2-3roky ale v bazéne su bez rodiča. Ale nepíšu tam, ci rodič môže aspon sediet niekde v blízkosti aby ho dieta z bazéna videlo. Ano mozno si poviete co vymýšľam ale odporučila nam plávanie aj fyzioterapeutka a chcela by som aby sa trochu socializovala, ona ma velmi rada deti, len sa boji dospelých a hlavne chlapov.
Ja verím, ze to zvládne no tiez sa mi nechce vyhodit tolko peňazí do vzduchu ked tam nebude chciet byt bezo mna, tak by mi pomohol nejaký objektívny pohľad. Dakujem vam za prečítanie.
istý čas som sa venovala trénovaniu malých detí v predškolskom veku a za seba hovorím, že prítomnosť rodiča vyrušuje. Zo začiatku dieťa spolupracuje, potom sa už predvádza a po pár minútach povie že sa mu už nechce. My sme sa teda s rodičmi dohodli tak, že rodič sedel v šatni a dieťa mohlo ísť sem-tam nakuknúť.
Synovia mi obidvaja plávali od mala a tam to bolo to isté. Ja som ich vždy na bazén len priviedla - odviedla ale boli deti, ktorých rodičia nemohli odísť. A pre tých trénerov je to náročné. Dohodni sa s dcérou aj trénerom, že ostaneš pár minút a potom odídeš. Bude to tak lepšie pre všetkých.
@anonym_autor Veď na Šustekovej máš aj plávanie rodičov deťmi. Či čo sa ti na tomto nezdá?
https://plaveckaakademia.sk/kurzy/pre-deti/plav...
@anonym_autor ak zvlada jasle bez rodica a neboji sa vody, je vysoko pravdepodobne, ze bude v pohode aj na plaveckom kurze. Rodic by pri bazene sediet nemal, rovnako ako nesedi s dietatom v jasliach/skolke. Dieta sa v pritomnosti rodica sprava inak ako bez. Moze byt lutostivejsie, placlivejsie, menej spolupracujuce…co je kontraproduktivne.
Ako to dopadne vo vasom pripade zistis len tak, ze to vyskusate. Zvycajne su kurzy 3 mesacne.
Moje deti chodili na plavecky kurz 10 rokov.
@anonym_autor Veď na Šustekovej máš aj plávanie rodičov deťmi. Či čo sa ti na tomto nezdá?
https://plaveckaakademia.sk/kurzy/pre-deti/plav...
@belllinka v júli este nebude mat tri roky, patrí do skupiny morský konik 🙂
@anonym_autor ak zvlada jasle bez rodica a neboji sa vody, je vysoko pravdepodobne, ze bude v pohode aj na plaveckom kurze. Rodic by pri bazene sediet nemal, rovnako ako nesedi s dietatom v jasliach/skolke. Dieta sa v pritomnosti rodica sprava inak ako bez. Moze byt lutostivejsie, placlivejsie, menej spolupracujuce…co je kontraproduktivne.
Ako to dopadne vo vasom pripade zistis len tak, ze to vyskusate. Zvycajne su kurzy 3 mesacne.
Moje deti chodili na plavecky kurz 10 rokov.
@guudy ano jasle zvláda krasne a vodu miluje, len mi bolo luto, ze keby tam plakala tak by nam prepadol ten kurz ale skusim sa s nou o tom pobaviť je to este daleko tak mozno to fakt zvladne
Vyskúšaj individuálne lekcie s trénerom. Naša mala prvé lekcie s trénerkou, ktorú poznala z iného krúžku a bolo to podľa mňa lepšie. A keďže ja rada plávam, tak som bola tiež v bazéne a po "tréningu" sme ešte spolu s dcérou zostali v bazéne.
@tanyan no mne by sa tiez zišlo naučiť sa plávať tak pozriem aj toto dakujem 🙂
ja si myslím, že existuju aj "skušobné"hodiny. Ked povieš, že chcete skusiť či to zvládne bez teba.Dcera nemá problem, ani som nevidela, žeby niektoré plakalo a boli tam aj menšie a síce sme z iného mesta ale deti sme pozerali na telke ako plávaju bolo to super 🙂
istý čas som sa venovala trénovaniu malých detí v predškolskom veku a za seba hovorím, že prítomnosť rodiča vyrušuje. Zo začiatku dieťa spolupracuje, potom sa už predvádza a po pár minútach povie že sa mu už nechce. My sme sa teda s rodičmi dohodli tak, že rodič sedel v šatni a dieťa mohlo ísť sem-tam nakuknúť.
Synovia mi obidvaja plávali od mala a tam to bolo to isté. Ja som ich vždy na bazén len priviedla - odviedla ale boli deti, ktorých rodičia nemohli odísť. A pre tých trénerov je to náročné. Dohodni sa s dcérou aj trénerom, že ostaneš pár minút a potom odídeš. Bude to tak lepšie pre všetkých.
@arieska ano to mas pravdu. Zas nechcem ani trénerom kaziť robotu ani dcéru hodiť do nového prostredia len tak ale to s tým nakukavanim do šatni ste mali super vyriešené 🙂
@guudy ano jasle zvláda krasne a vodu miluje, len mi bolo luto, ze keby tam plakala tak by nam prepadol ten kurz ale skusim sa s nou o tom pobaviť je to este daleko tak mozno to fakt zvladne
@anonym_autor ale inak ako vyskusanim to nezistis. Nepomoze ti info, ze ine deti to ne/zvladli 🙂
Za mna, nepchaj sa tam aj ty. Pokojne sa zapis do kurzu aj ty, ale az neskor, ked mala bude zvyknuta a nebude pocas kurzu utekat za tebou. Moj muz tak chodil. Mali vyslovene 2 plavecke drahy vyhradene na kurz pre rodicov.
@anonym_autor nemyslím, že ten vek tak striktne riešia. Mesiac hore, dole. Pýtala si sa?
@belllinka budem tam pisat mail, len som sa najskôr tu chcela poradit, ci to nie je blbost riesit s bojazlivým dietatom kurz plávania. A zase aj tvoj napad je dobry v tom, ze aj mne by sa zišlo naučiť sa techniku a musim popozerať, ake tam su možnosti.
ja si myslím, že existuju aj "skušobné"hodiny. Ked povieš, že chcete skusiť či to zvládne bez teba.Dcera nemá problem, ani som nevidela, žeby niektoré plakalo a boli tam aj menšie a síce sme z iného mesta ale deti sme pozerali na telke ako plávaju bolo to super 🙂
@anonym_7f7025 dakujem pekne 🙂
syn zacal chodit na plavanie prave v tych 3 rokoch, rodicia tam nikde neboli, nas ani nenapadlo tam niekde sediet. treneri nam raz za cas posielali videa, ziadne dieta za mamou neplakalo.
ale zas uvidis, ak je bojazlive dieta, tak pockaj a pojde neskor.
@anonym_autor ale inak ako vyskusanim to nezistis. Nepomoze ti info, ze ine deti to ne/zvladli 🙂
Za mna, nepchaj sa tam aj ty. Pokojne sa zapis do kurzu aj ty, ale az neskor, ked mala bude zvyknuta a nebude pocas kurzu utekat za tebou. Moj muz tak chodil. Mali vyslovene 2 plavecke drahy vyhradene na kurz pre rodicov.
@guudy jasne to viem. Aj viem, ze sa jej tam bude nakoniec velmi páčiť. Len som nechcela nieco riesit bez rozmyslenia tak ste mi tu pomohli 🙂
@anonym_autor ja chodim s dcerkou od 7 mesiacov, teraz ma 2 roky a 3 mesiace. sice boli zvlastne pohlady, kedze vacsina su mamicky 😂 teraz sice uz obcas aj nejaky dalsi ocovia pridu. a miluje vodu 🙂
kazdopadne, za mna je to super vec. cim skor sa zacne, tym lepsie. ja som mal ako dieta zlu skusenost a dlho trvalo, kym som presiel cez paniku.
ja tento rok beriem dcerku aj na more 🙂 na plachetnicu na korfu. kedze ju beriem prvy krat, tak len ako crew, nie ako kapitan 🙂 este su volne miesta 🙂 v mori sa plava lepie 🤣
@arieska absolutne suhlasim. Pritomnost rodica vyrusuje, odobera sustredenie a respekt dietata. Sama by som nedala deti na aktivity, kde je rodic (ani ja a ani ziadny iny) pritomny. Absolvovala som toho v ranom detstve nasich deti dost. Ono je to, akoby trener chodil kibicovat rodicovi do prace. Na to, aby rodic videl pokroky a pracu s dietatom su otvorene hodiny a su asi vsade. A teda z vlastnych skusenosti vo vacsine pripadov su problem rodicia, nie deti. Osobne mame zazitky prave z plavania, decka nam zacinali ako 3 rocne a plavaju doteraz, uz su dospelaci. Stale sme zostali cela rodina pri plavani a vzdy zasnem, coho su rodicia schopni, v negativnom vyzname. Doslova skocit do bazena, navrieskat na trenerov, rozhodovat o tom, ako maju trenovat/ucit ich dieta, co ich dieta moze a co nemoze robit v ramci vyuky. A mnohe ine vychytavky. My sme deti prezliekli, odovzdali trenerom a po skonceni prisli, prevzali deti a isli s nimi do sprch a satni. Deti sa vedia prisposobit, adaptovat. V pritomnosti rodicov nie su nijak motivovane a ak nemusia respektovat dospeleho doma, nebudu ani na kruzkoch, treningoch

Vyskúšaj individuálne lekcie s trénerom. Naša mala prvé lekcie s trénerkou, ktorú poznala z iného krúžku a bolo to podľa mňa lepšie. A keďže ja rada plávam, tak som bola tiež v bazéne a po "tréningu" sme ešte spolu s dcérou zostali v bazéne.