Sú tu rodičia, ktorí nepodporujú futbal?
S týmto športom nesúhladím, mám k nemu výhrady. Navyše syn je neobratný. Mali ste ti niektorá tiež tak, že ste nepovolili tento šport?
Syn to chce? Podporila by som ho v tom bez ohľadu na to či sa mi ten šport páči, alebo nie.
Su aj ovela nebezpecnejsie sporty.
Ak ho bavi futbal,nezakazovala by som.
Prečooo? Nechápem,prečo by si zakazovala dieťaťu pohyb?
Navyše futbal je úplne super šport. Finančne a časovo nenáročný, dieťa v kolektíve, vonku pohyb, žiadne nebezpečenstvo.
Taká cyklistika, zjazdy na bicykloch, lyžovanie, jazdectvo to sú športy finančne aj časovo tak náročné, že niekedy je to na maslu. Plus o tom, že sú tam ťažké, az smrteľné urazy, to radsej ani nechceš vedieť. Minulý rok nam na pretekoch zomrel 17 ročný chlapec. O cyklistike by som vedela písať do aleluja, ale moje druhé dieťa je futbalista a to je pohoda.
Cyklistiku by som zakázala, ale prečo brať dieťaťu radosť?
Nie ak syn chce hrať futbal dala by som ho, to je kruté keď rodičia bránia dieťatu čo chce, myslím, že tu nenájdeš normálnu mamičku čo zakazuje dieťaťu sport
Mňa zaujímajú tie výhrady.Uzasny šport,učí sa trpezlivosti,ovládať svoje telo,vzťahy s ľuďmi,ovladat svoje emócie,časom kontrola životosprávy,čo tomu športu chýba
Nezakazovala by som dietatu sport. Ak zisti, ze je na nieco neobratny ci nesikovny, sam to bude chciet skoncit a skusit nieco ine.
@madeincssr toto mi práveže nepríde ako"nebezpečny" šport, skôr by som videla bonus v pravidelnom pohybe
Bože niektoré mamy!! Takže len preto, že ty máš výhrady a nesúhlasíš s týmto športom, nemáš právo ho odopierať inej ľudskej bytosti, aj keď je to tvoj syn. Najmä keď nie je daný šport nebezpečný. Futbal je absolútne v pohode. Ak ti povedal, že ho chce hrať, tak nebuď suchárka a láskavo mu to dovoľ. Na čo ho chceš dať? Nedajbože na golf?
Nie je nič horšie ak rodic pre svoje negatívne nastavenie nepodporí dieťa
Že je neobratná? No a? Zlepší sa ! Ty si čo? Majsterka sveta?
Podporila by som ho, či sms mne ten šport páči alwbo nie. Dieťa športom získava fyzickú kondíciu a zdatnosť, podprujes zdravý životný štýl, učí sa sebadisciplíne čo je pre život tak dôležitá, učí sa vyhrávať a aj prehrávať, prijímať výzvy, ….
To až mnoho rodičov uvidi omnoho neskôr čo šport dieťaťu dal
Vo vyšších rodicnikocj , keď treba zabojovať, uznať svoju porážku, byt vytrvalý
Nikdy by ma nenapadlo branit svojmu dietatu robit nejaky sport (s vynimkou nebezpecnych sportov kde sa mozu zabit/zranit) Ja ich vo vsetkom podporujem aj ked sama nemusim byt fanusik. Naozaj nechapem, co ti tak extremne vadi na futbale 😏
Ja zakazujem a vlastne aj nezakazujem. Syn chcel hrávať futbal, ale ja z neho nechcem mať profi športovca (o tejto kariére sa rozhodujú najmä rodičia, keďže v čase, keď je nutné začať, dieťa nie je schopné zvážiť, čo všetko to obnáša). Tiez by ma nebavilo podriadiť tomu každý víkend. A teda mali sme obrovský problém nájsť nejaký krúžok, kde by to tréner a všetci ostatní nebrali tak, akoby šlo o miliónové zmluvy. Nakoniec sme našli, syn je spokojný, že si môže zahrať, my sme spokojní, že má pohyb, ale nezaberá mu to príliš veľa času a nevstupuje do našich rodinných plánov.
@annm81 aj tie rodinné plány, trávenie spoločnèho času u mňa zavážili. Vadí mi tá vyhecovaná atmosféra, vrieskanie ako o život a premotivovaní tréneri. Aký šport ste zaradili nakoniec?
Tiež mám voči tomu výhrady a obrovské. Nastastie syna futbal absolútne nebaví, takže som za to šťastná 🙂 je kopec iných športov, ktoré sa dajú robiť a sú vhodnejšie 🙂
dcéra sa dala na futbal tento rok a tiež nie som nadšená. Predtým chodila 2x do týždňa na plávanie a to kvôli tomu nechala. Ešte predtým roky jazdila na koni. Každý, komu som to spomenula ma odrádzal, lebo tí, ktorých deti niekoľko rokov hrali futbal najneskôr v 14-15 skončili kvôli operáciám kolien, potrhaným väzom a majú zarobené na zdravotné problémy do konca života. A to nehovorím, že takmer každú sobotu sú zápasy, čiže sa tam musí nejako dostať a celý deň v háji. Ale vybrala si sama, uvidíme, dokedy ju to bude držať. Žiaľ si kvôli tomu začala horšiť prospech v škole. Lebo je buď na tréningu, alebo hrá s kamarátmi, a ani cez víkend nie je prakticky doma. V podstate každý deň.
Smutné,veľmi smutne
Tiez sa mi to nepaci, nemam rada taketo sporty kde sa hecuju proti sebe, ale to je asi kazdy sport, lebo kazdy chce vyhrat. Ale ak by si to syn vybral, tak by som ho podporila.
Je mi smutno,koľko matiek zakazuje svojim deťom pohyb a to,čo ich baví.Chudence deti
V tomto mas pravdu. Synovec hra futbal a teda je to strasne. Neustale lietaju na treningy,vikendy maju zapasy. Chlapec ostal v 12-13 rokoch arogantny,namysleny,lebo ved je futbalista. V 14 mal operaciu kolena. Futbal hra od 4 rokov. Nemam rada futbal a futbalistov,ale neviem,ci by som mala srdce zakazat to synovi,ak by ho bavil tento sport.
Nebudem sa vyjadrovať, či futbal zakazovať, alebo nie, len napíšem skúsenosť z našej rodiny. Chlapec od malička hral futbal, chodil na zápasy, vnímali ho ako budúcu juniorskú nádej. Dosť mu stúplo sebavedomie, ale len do doby, kým nastúpil na športovú SŠ. V tom čase už bol zvyknutý, že učitelia z neho "padajú" na zadok a učí sa menej ako spolužiaci (ešte na ZŠ), lebo však tréningy atď. Ibaže na SŠ ich bolo rovnako talentovaných viacero, a keď školské výsledky neboli na požadovanej úrovni, tréner ho za trest prestal dávať na súpisku. Aby nemal ďalšie päťky, začal blicovať, keďže bol na intráku a rodičia ďaleko. Chalanisko to nedomyslelo, škola to na polroka riešila s rodičmi a tí ho vzali domov na učňovku. Už nebol ani futbalová hviezda (už nehral ani ten futbal), ale ani sa nedoučil - školu nechal po prvom roku. Teraz mukluje ako stavebný robotník so základným vzdelaním a sen o budúcom Maradonovi sa rozplynul... Ja by som dieťaťu síce žiaden šport nezakazovala, ale len v prípade, že sa mu nezhorší prospech v škole.
@aurora33 lezenie …tak k tomuto sa viem celkom vyjadrit, to naozaj nie je šport pre každého. Tam potrebuješ raku obratnosť že dovi dooo. Teda nepíšem o takom lezení, že niekde na 3-4 metrovej stene v hale cvicis jednu a ru istú trasu
A o zraneniach ani písať nebudem
To si dala fakt zlý prípad
Mna tiez nezaujima futbal, nechapem ten sport, trpim, ked sa valia masy ludi na stadion, ale zakazovat kvoli mojim vyhradam tento sport deckam by mi ani nenapadlo.
Syn chcel na box ked bol.prvak zatrhla som to
Nehľadali sme konkrétny šport, ale niečo všeobecné. Našli sme klub s ponukou "loptové hry". Má teda možnosť skúsiť si všetko od futbalu, cez florbal, tenis, dokonca vodné pólo. Majú 2x týždenne 90 minút. Syn je spokojný, má tam kamarátov. Klub si tam síce vyhľadáva talenty do svojich tímov, ale v rámci tohoto krúžku nik netlačí na výkonnosť. Nepomôže ti moje odporúčanie konkrétneho klubu, lebo to nie je na Slovensku, ale na tvojom mieste by som namiesto športových klubov pozerala centrá voľného času.
Môj syn hraje futbal od 5.rokov.A hraje ho stale a to už má 30.Stale ho to baví .A nie nie je nijaká hviezda,hra v dedinskom klube.Ale on si život bez futbalu nevie predstaviť.

nie, ja ho v tom podporujem. je to jedna z mala veci co ma naozaj uprimne do hlbky rad.
voci comu mas vyhrady? to ma cisto zo zvedavosti zaujima