icon

Súťažná tanečná pre deti - za a proti

angvis
6. okt 2022

Mamičky prosím Vás tie čo ste tým prešli, lutujete rozhodnutie dať dcéru na profi tanečnú? 4x do týždňa, 1,5 hodiny denne, náročná gymnastika… Bojím sa že sa do toho namočíme a už sa len budem zvláčať po súťažiach, neviem sa rozhodnúť, dcéru by vzali má 6 rokov. Ďakujem za každú skúsenosť

Strana
z2
angvis
autor
6. okt 2022

@sissy27 ďakujem za odpoveď, problém sa dnes sám vyriešil, trénerka mi ozrejmila že to časom eskaluje potom budú mávať tri hodiny denne a samozrejme cez prázdniny kadečo presne ako píšete, takže som sa rozhodla do toho neísť ❤️

jaga18
6. okt 2022

@angvis dcéra mala tréningy každý deň, no urobili sme kompromis, 1 deň sme ju nechali doma a gymnastické tréningy tiež sem tam vynechala, ale to už bol pre trenerku problém. 4x mali tréning v štúdiu a 1x v gymnastické hale. Klasický trening 2,5 hodiny, gymnastika 1.5 hodiny. Plus keď boli nejaké väčšie sútaže v zahraničí, tak tréning aj víkend od 9 rána do 14tej a pred majstrovstvami bola ospravedlnena z vyučovania a 2 dni mali celodenný trening . Kým bola len v pripravke a ZUŠ , tak to bolo ešte v pohode.

senta_sofia
10. okt 2022

@angvis zavisi, kolko mas deti a casu... Je to zavazok, mna otravuju hlavne tie vikendove zapasy, po celom tyzdni by som prijala trochu kludu. Ale zas odist sa da vzdy, ak budes mat pocit, ze vam to prerasta cez hlavu.

bayuska
10. okt 2022

Tak ved ju prihlas na rok do nesutaznej skupiny a po roku, ked si odskusa vsetky tie kruzky co ma, nech sa sama rozhodne, comu sa chce venovat prioritne. Ja som ako dieta tiez mala viacej kruzkov ale tanec bol pre mna top. Bohuzial som s tym musela seknut z roznych dovodov a doteraz to lutujem, aj ked to nebolo v mojej kompetencii s tym nieco spravit.

angvis
autor
10. okt 2022

Baby dakujem za odpovede, ano spravim to tak nech si zije, skusa, a nech sa rozhodne, dakujem vam este raz za vase cas a odpovede velmi ste mi pomohli

janage
10. okt 2022

@angvis ahoj hľadaj súbor ako náš. Tréning 2x do týždňa tanec, raz 1,5h, raz 1hod. Staršie od cca 8 rokov piatky balet na striedačku s gymnastickymi základmi. Sútaže a vystúpenia primerane. 6 ročné ešte nemajú tréningy tak dlho a často ako 10 ročné. Ale jasne, ze pred súťažou, vystúpením sa pridáva tréning naviac.
A za mňa ešte jeden faktor, chorobnosť dieťaťa. Menšie deti častejšie vypadávajú. A potom to chýba veru.
A áno efekt je wau, ale čo je za tým aj nudnejšej prípravy, na tom vystúpení laijk( tvoja dcera) nevidí.
Moja má ešte ďalšie krúžky a teda dosť, ale ona stíha aj školu aj to. U nás je skôr problém tá chorobnosť.
Pokiaľ sa netlačí na pílu, dieťaťu taký šport neskutočne veľa dá.
Zodpovednosť, samostatnosť, spracovanie neúspechu, fungovanie v kolektíve...
My máme supiš trénerky, u nás sa všetko rieši komunikáciou a taký zdravý stred sa ide. Ani veľa ani málo😉

barb06
10. okt 2022

pre 6-ročnú mi príde aj dosť 4x týždenne tréning 1,5 hodiny; nemyslím fyzicky, ale skôr časovo ... neviem, či už je prváčka alebo až o rok, to by som asi tiež zvážila ... ako to bude so školou, ak ešte nechodí; a čo sa týka samotného tanečného športu ... moja sestra bola majsterka sveta, neviem čoho všetkého ... iste, že tomu obetovala veľa času, ale teda rozhodne nemala 6 rokov, keď chodila po súťažiach ...moja dcéra ako 6-ročná bola asi na 2 súťažiach za sezónu; neterka tiež tancuje, všetky rovnaký klub; moja malá je veľmi šikovná, ale neznáša vystupovanie a súťaže pre ňu boli čisté utrpenie, tak sme s tým sekli; ale ak by ju to bavilo a chcela by to, tak by som do toho určite išla; pokiaľ ty nemáš problém s časom a voziť ju na tréningy a dočasne na súťaže ... staršie dievčatá na súťaž nechodia s rodičmi, ale len s trénermi; určite to stojí aj peniaze, ale tie zážitky a priateľstvá, ktoré získa jej nič nenahradí; len je teda otázka, či má už teraz trénovať 4 dni v týždni, alebo by som zvážila iný klub ... a postupnejší rozbeh

angvis
autor
10. okt 2022

@barb06 ano ďakujem za odpoveď, určite ešte nie aj mi strašne odlahlo. Je v prvom ročníku ale tak ju baví milión vecí, nech si nájde sama postupne čo chce v živote robiť toto by bolo už príliš určujúce nič iné by nestíhala, nemala by čas na seba, prírodu, hry..

andrejka2424
11. okt 2022

@angvis Dobre si sa rozhodla. môj chodil na tanečnú od prvej do piatej triedy a ku koncu už len trenice s trénerkou z našej strany, Šlo to nehorázne do peňazí a tráviť víkendy na súťažiach sme si nepredstavovali.Bol reg.v zväze športovcov a chodil na reg.súťaže. Nás trénerka nepočúvla ani keď sme ju prosili, že chceme, aby sa tomu venoval iba pre radosť z tanca rekreačne. Skončil zo dňa na deň a nechýba to jemu ani nám, tie cirkusy.,

petkazamborska
11. okt 2022

@angvis kolegynina vnucka chodi, ale je to zataz pre celu rodinu , casto tam musi chodit do ineho mesta , lebo chodia takto po sutaziach ...vsetko zalezi ako to chces mat nastavene ,6 rokov je idealne zacat , presne minuelho roku ona mala, uz je majsterka europy

lauha21
11. okt 2022

@angvis ahoj, čítala som diskusiu… ja som tancovala 4-5 rokov a keď som mala 9 povedala mi trénerka že mam radšej skúsiť iný šport🤣 v tom čase som chodila na striedačku na treningy plávania ale len kondične tak sme sa s našimi dohodli, že skúsim súťažne plávať… je to PRESNE to isté😃 každý šport je to isté… plávanie dokonca ranné treningy od 6:00 1h a poobede od 16:30 1,5 hodiny plus keď som bola staršia suchý tréning 3x do týždňa… keď som mala 15 mala som trening 10x do týždňa 😃 a v sezóne preteky celý víkend, ale bolo tam viac rodičov, rodičia sa prišli pozrieť podľa rozpisu na mňa a zvyšok boli s bratom lebo my sme tam s kamoškami sedeli a pozerali ostatných a čakali nemuseli tam byť naši celý čas, ale tak ti poviem ja som bola dieťa, ktoré neuspokojilo 2x tanečná v zuške, 1x plavanie, 1x výtvarná plus občas nejaká hudobná podľa môjho záujmu… ja som bola ambiciózne dieťa chcela som si dačo dokázať vedieť dačo lepšie ako ostatní z toho čo čítam asi aj tvoja dcérka bude taká ale rozhodnutie je na tebe no každý súťažný šport prichádza s obeťou času a peňazí pre celú rodinu a časom možno aj športom k trvalej invalidite predstav si aj plavci majú dotrhané väzy v kolene alebo v ramenách a keby si vedela kolko stoja pretekárske plavky😬

angvis
autor
11. okt 2022

@lauha21 to by ma ani nenapadlo, myslela som ze plavanie je menej “skodlive”. Inak otec mi pomohol sa nakoniec rozhodnut, je byvaly lekar, teraz fytoterapeut, ma pacientov vrcholovych sportovcov, v 40ke kaliky. Teraz mal 20 rocnu sutaznu gymnastku, dva krat zlomena noha na tom istom mieste, spravil sa jej tam zhubny nador, prisla o nohu. No nemusel pokracovat, bolo rozhodnute…nech si tancuje, sportuje, ale nech je hlavne zdrava

angvis
autor
11. okt 2022

@andrejka2424 presne toho sa obávam, tie vzácne chvile s nou premrham na nejakych sustredeniach, budem jej len nosit tasku, flasku, prat dresy a ani ju neuvidim..a na co? Aby sa niekde lopotila za zlatym poharom. A potom s tym nahodou sekne, bude mat 16 a zistime ze nic ine nevie lebo cely cas sa venovala len tancovaniu. Su rozne formy tanca, Anna Polivkova robi intuitivny tanec spojeny s divadlom, nemusi kazdy zdvihat nohy za hlavu a robit salta aby sa mohol pasovat za tanecnika

Strana
z2