icon

Takmer 2 ročný, veľmi športovo zdatný. Poraďťe vhodné aktivity - Žilina, PB

30tnicka
17. sep 2018
dai
17. sep 2018

@30tnicka ahoj. Asi neporadim kedze nie som z okolia. Zaujima ma ale co to znamena byt v 2och rokoch sportovo zdatny - este som sa s tymto slovnym spojenim v takomto veku nestretla....

benit
17. sep 2018

ja hej. Mali sme suseda mal 2 roky. Behal na kolobezke bicykli korculiach. Na posledne poschodie vybehol pesi len taky fukot. Po lyzinach pre kociky sa spustal na bicykli. Lyzoval . Fakt chalanisko bol siovny coho sa chytil. Ma 17 a je reprezentant za muzov.
@dai

yanni
17. sep 2018

@dai ani ja. A ani by som ten pojem nepouzivala. Ale my mame jedno take dieta doma. Teraz ma mala tri rock a presse dva mesiace a vynimocna motorika, ci uz hurra alebo jemand, bola u nej badat takter od narodenia. Toto trema podchytit,samozrejme hravou formou, cim skor. Mozno z toho nieco bude. Co, to ti v tom veku nik nepovie.
Ono ale need len o to, ze dieta v dvoch rokoch skace, beha, splha sa. Na urcite "pohyby" treba aj dostatocne vyvinute pochopenie a disciplinu. Mas sama deti, vis to incite aj ty. na urcite pohyby clovek musi aj chapat. To, ze dieta nema strach a urobi hocico, este neznamena, ze je nejako extremen sportoio zdatny. A tiez, nie kazde dieta sa gauchi vsetko.
To, ze nasa mala na jej presne prve narodeniny prvy krat sadla na 4kolesovy Wutsch a "rozbehla" sa, v 20tich mesiacoch presedlala na 12" dvojkolesove odrazadlo (ledva dociahla na zem) a bola postrach ciest, v dvoch rokoch zacala prve metre plavat bez pomoci, v 2,5 roku sa naucila lyzovat a este pred 3timi narodeninami bicyklovat, to skor pripisujem jej discipline, chceniu, a aj tomu, ze celkovo je minimalne 1-1,5 vo vsetkom popredu.

zafir01
17. sep 2018

@30tnicka tak si z bytce. ja som z pb, tam funguje atleticka skolka ( chodial som tam so synom ) teraz uz netusim ako to tam funguje http://atletikapb.satservis.sk/spartankovia/ind... . tu je link, sny tam rad chodil . potom je v ziline " AKAZA " atkleticka akademia,a le o ej rpe deti od 4 rokov

6mia6
17. sep 2018

@yanni s tým pukym to nie je nejaké výnimočné moje tri deti jazdia na lr M od 18 mesiacov. A tu v ZA teda nie sú vynimocny. Skôr ide o to aké dajú rodičia deťom možnosti. Niektori ani len netušia že aj ich dieťa by to zvládlo ked to neskúsia. A potom to už nadväzuje aj s tým bicyklom. 3 ročných lyžiarov je v Terchovej ako maku.
Týmto netvrdím ze nemáš šikovné dieťa. Jasne ze máš ale aj si mu ponúkla možnosť sa prejavit

30tnicka
autor
17. sep 2018

no zvrhava sa mi to tu 🙂 mala som napisat pohybovo zdatny na svoj vek 🙂 dakujem za reakcie baby, chcela som vediet, ci su nejake centra, kde s malym mozem v zime chodit. Aby som ho trochu podporila. Preliezky uz zvlada, ktore tu nablizku mame. ta atletika spartanska vyzera dobre, ale az od 3 rokov.

olifcek
17. sep 2018

@6mia6 veru, i u nas v okoli by to bolo bezne dieta, ktoremu rodicia dali priestor 🙂

len treba v tom pokracovat dalej, samozrejme :-*

30tnicka
autor
17. sep 2018

v mojom okoli je len on, a vsetci ostatny rodicia len hysakuju, ked splha a lezie, ze co mu to dovolim, ved je maly 🙂

sense
17. sep 2018

@30tnicka skuste lyzovat v zime...ono je malo aktivit pre tieto male deti tych cuelenych...lebo jedna vec je zdatnost a druha sustredenist robit nieco na "povel"

V kazdom pripade prajem nech nieco najdete a podporujte

simculllka
17. sep 2018

@30tnicka ahoj na spartankov atletiku ho vezmu aj skor,tusim najmladsie dieta mali 2 a stvrt roka..oni nesleduju vek,ide o to,aby posluchol trenera a mal disciplinu,vedel pockat,kym prejdu ostatne deti pred nim..inak tam chodi xy matiek aj s mladsimi surodencami,takze by tam urcite nebol najmladsi,len tie mensie deti aktivne necvicia .

dai
17. sep 2018

@30tnicka 🙂 pohybovo ci motoricky zdatne uz znie normalne🙂 mne prislo smiesne len to spojenie ze sportovo, tak som si rypla - prepac😉
Myslim ze je to presne ako tu bolo pisane - motoricky zdatnych je vela deti, otazka je aky priestor im daju rodicia a ake maju deti moznosti. Podla mna lyzovanie kvoli chrbatu nie je moc vhodne v 2och rokoch ale to je na uvazeni kazdeho rodica. Ja som s dcerou plavala v tomto veku vela - posilnilo to jej koordinacou, svalstvo a robilo jej to velku radost. Ono v tom veku tam naozaj moze pri nejakych vacsich aktivitach zial chybat koncentracia, cielavedomost a vytrvalost - ak aj to u svojho dietata vnimas tak potom skus aj kluby oslovit kde su starsie deti - na mlady talent sa rad kazdy pozrie... moja dcera bola motoricky zivel ale aj strasne hrava a spolocenska - o nejakej vytrvalosti sa v tom veku u nej nedalo hovorit. Teraz ma 11, je sportovo velmi zdatna ale nic nerobi nejak vrcholovo ...

30tnicka
autor
17. sep 2018

@dai no zial, jeho voda moc nelaka, len sa v nej hrat, macat a pod 🙂 ale rad lezie, vsade vylezie sam, ja ho len istim 🙂 mozno skusim tych spartankov 🙂

zafir01
17. sep 2018

@30tnicka vezmu aj ladsie, boli tam deticky co nemali ani 2 roky, a behali 🙂 je to hravou formou, nic sutazne vazne, a rodicia su tam pri detoch, takze vidis co sa deje a pomahas mu pri prekazkach A ULOHACH ..

yanni
17. sep 2018

@6mia6 to nie je pravda. My mame 4 deti a len mala je taka. A vsetky deti maju a mali rovnake podmienky a moznosti. Nie vzdy id len o to, co im rodicia ponuknu. Kazde z nasich deti je ine. Treti je napr. uplne pohybove drevo.
Tiez mozes dietatu ponuknut hocico, ked nema zaujem, nedonutis ho. A to je jedno, v ktorom veku.
My napr. mame Alpy coby kamenom dohodil. A nie je tu dvoj-trojrocnych lyziarov ako maku. Dokonca ani deti, co ziju priamo v tych zapadnutych vysokohorskych dedinkach nelyzuju vsetky. Aj ked maju na to tie najlepsie podmienky a aj rodicov, co lyzuju. My sme postavili na lze uz stvrte dieta a v tych kurzoch vzdy vidim, ze nie je dieta ao dieta a vek ako vek. Uz to tu niekto napisal, nezalezi, ci dokaze to alebo to, ale niekde v sportovom klube, kruzku atd,, hold organizovanom sporte musis dieta byt aj na urcitej mentalnej urovni aby pochopilo, ze to nie je len tak, ako si ono zmysli. Preto sa vo svete väcsinou so vsetkym "na ostro" zacina od ca. 4. rokov. Ci uz je to sport, hudba atd.

Apropo, dieta ked chce, zvladne vsetko. Najstarsi a najmladsia sa tiez vedeli na tom M, cize mensom odrazat uz pred 1,5 roka. ale ten sme nikdy nekupili, povazujem to koli 5 cm za zbytocne. Hned dostali ten 12 palcovy a najstarsi dociahol od ca. 2 rokov, mala od 20 mesiacov.

Pri vsetkych pohybovych aktivitach, aspon v tomto mladom veku, zalezi aj od vysky a sily.

yanni
17. sep 2018

@30tnicka podporuj ho. nezakazuj. Chodte plavat. To mozte aj kazdy den, nie si casovo obmedzena. Lyzovat je tiez dobre. Tam zalezi ale aj na tom, ako je na tom s chapani. To nie je len pustit sa z kopca. Tiez davaju rodicia priklad. Lyzovanie, dokonca slova skuseneho slovenskeho instruktora, by sa nemal snazit naucit deti rodicia. Dieta skor akceptuje povely a disciplinu od cudzieho. Podobne je to s plavanim. Ak sa to nenauci sam, taknajlepsie v kurze bez maminky.

A nevsimaj si ine matky na ihrisku: nech si hysakuju. Ty si pizzas dieta, vies, co dokaze. TO je jedno teraz v akej cinnosti, ale ked dieta len okrikujes nerob to a hento, po case strati zaujem a vybodne sa na vsetko. Aj tact male deti nie su sproste.

maminuska
17. sep 2018

Ja so za podporiť dieťa pohybovo , ale v dvoch rokoch by som ešte svoje deti nikam nedávala. Jedna z mojich dcérok je skutočne veľmi fyzicky zdatná , začínali sme od 4 rokov a aj to len cez škôlku . Doma bicyklovala , skákala ..teraz má 8,5 roka, je na atletike , zrýchlenie po štarte neuveriteľné , bežne tromfne 11 ročné kolegyne v šprinte.