icon

V akom veku dať dieťa na šport?

erika272
18. nov 2016

Ahoj mamicky v akom veku by ste dali dieta na sport ? alebo od ktoreho veku sa moze ist niekam na sport ? Maly ma 2 roky a uz kukam zatial som nasla len gymnastiku..poradte

Strana
z2
katka253111
21. nov 2016

@m.i.r.i krute, ale logicky riesene... ved moznost maju i netalentovane deti, ktore to chcu robit pre zabavu, nie vrcholovo... predsa ak by sa nevytriedili, tak jedny by nesrihali, druhi stagnovali... a ked napr vychovavaju deti pre ligu, tak zvysnym nik nebrani chodit len na futbalovy kruzok...

m.i.r.i
21. nov 2016

@sisaka mne sa to tiez nepaci, ale da a to scasti chapat..ale 6r je iste velmi skoro, ale tak my asi nerozumieme veci :-0
Nas chodi na tenis..bude mat 7...k tenisu sme ozaj prisli nahodou, chodili sme plavat, do sportovej akademie a tak, tenis mali v skolke, tak siel a potom ho vybrali dalej uz do klubu ..kazdopadne, ani nahodou tam nechodi nejaky ze super nadseny..ale to tam ziadne z tych deti..ked pozeram treningy, tak tieto deti, vek 5-8r by som povedala tam chodia len tak...moj stale ci tam bude kamoska, ci tam bude kamos..on s dievcatami nechce, on sam nechce..jemu sa nechce..nebudem zbierat lopticky, nechcem robit strecing...na tenis sa v telke urcite nepozera a ked boli ME vo futbale, tak vsetci chlapci vedeli kto vyhral a kto je Ronaldo, ale ked sa ich trener spytal kto vyhral Wimbledon, tak nevedel ani jeden..a to bolo v zhruba rovnakom case...syn netusi o com je ozastny tenis, nevie pravidla, nebude pozerat v telke..ani na nikoho ako hra a nejako sa to chciet naucit..ziadne zapalenie ...tak ja som uz zaciatkom roka rozmyslala ci vtom pokracovat, ze naco, ked on uz chce radsej karate a futbal, uz tenis nemusi...lebo trener krical, lebo lopticky musi zbierat...pritom mu to ide dobre a vie sa tam ozaj pekne snazit...ale tak po rozhovore s trenermi vyplynulo, ze to absolutne nemam riesit..ze v tomto veku to takto beru takmer vsetky deti..ze ich treba motivovat, nedavat im prilis dlhe treningy, trenovat v skupinkach..v podstate sa aj tak len oboznamuju s tym sportom...ze oni zvyknu prejavit ozajstny zaujem a neksor zapal az tak v 9 rokoch, ked sa zacina chodit na sutaze, ked vidia, ze ten sport ma pravdla, ze mozu nieco vyhrat...a tak,,..dovtedy je to take udieranie do lopticky..mne nejde o vrcholovy sport, lebo zas viem ze rodicia vedia tie deti dusit uz v malom veku, rano na treningy na 6 korculovat, plavat..makat riadne..to teda urcite nie...ale tak vidim ako tie deti to beru este...chcem robit sport, lebo hamsik, lebo chara, lebo kamarat, ked musi aj posluchat, robit aj nieco ine, uz ma nebavi..ked kamarat uz nechodi ani ja nechcem..a chcem zas nieco ine...takze to je skor o rodicoch co tie deti k tomu tlacia, alebo proste musia vytrvat trosku kym dieta dozrie
kazdopadne 2 roky je ach jaaaaj..az prilis skoro🙂

kaja73
21. nov 2016

@stvura aj moj 6r.prvacik plave..asi sa tam presne miname. Je dany k 8-9 rocakom-3 tiakom,vraj mu to ide dobre tak ho preradili k starsim.. mal Pilekovu a teraza Matasovsku..vy ste asi u Struhara ..teda alex ,lebo s mojim nie je... Mladsi dvaja asi Pilekova ? ta mava mensich.

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
kaja73
21. nov 2016

@stvura aj moj bol u Pilekovej medzi 6-7rocakmi-este pre 3t-ale nie vo vasej..teraz 3 tyzden zarezava uz s 9r..a teda maka citelne viac,ale to je len fajn.Sme U,Š a P od 15h..ale papierova sme este stale od 16h u pilekovej..

stvura
Odpoveď bola odstránená
kaja73
21. nov 2016

@stvura adelka je velmi sikovna-malicka,ale sikovna..mojmu je po ramena a on je mladsi..ona ide krasne kraul,moj zas krasne prsia..

monika311
25. júl 2017

@asimama Ahoj. Chcem sa spýtať, že prečo ste mu vybrali práve hokej? Alebo si ho on sám vybral? Lebo náš malý má tiež 4 roky uvažujeme nad nejakým športom konkrétne nad hokejom alebo tenisom. Ale ako 4 ročný nám zatiaľ nejako špeciálne neukázal nejaké športové nadanie. Skôr si myslím, že ani nevie čo to znamená. Minulý rok sme boli korčuľovať na ľade a moc sa mu to nepáčilo. Tak neviem.

wandie
25. júl 2017

Nas starsi syn (teraz ma 6,5r) chcel chodit na hokej, tak sme ho dali ked mal 3,5 roka. Ked mal 5 chcel hrat aj futbal, tak chodi aj na hokej a na futbal. Bavi ho to, sam sa pyta na treningy, a na zapasy a turnaje sa vzdy strasne tesi. Mladsi syn bude mat teraz 3 roky a od januara ho dame tiez na hokej, lebo uz saaj on pyta, ci moze chodit. Ja si myslim, ze pokial dieta ma zaujem, a rodic je ochotny s nim chodit na treningy aj rano na 6:30 ako moj manzel chodi zo synom, nerobi mu to problem, tak cca od toho 3,5 - 4 roku treba zacat. Nech si zvyka od malicka 🙂 Hlavne dieta netreba nutit.

bonaquaba
25. júl 2017

@m.i.r.i myslim, ze kazde dieta by malo mat sancu robit sport ak ho chce robit pre radost, aj ked nema talent, pretoze aj ten kto nema talent to nakoniec moze dotiahnut daleki, pokial bude vytrvaly. Potom je to pre dieta velka demotivacia, ked ho kvoli netalentu vylucia z klubu, aj tu by kluby mali pristupovat citlivo k detom a nie na rovinu ich odpisat, ze nemas talent, tak knocks. Na druhej strane talentovane deti sa tahaju a napreduju

ninah1486
9. feb 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

nase od dvoch rokov

beahavala
14. feb 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nas moc nechce chodit niekam na sport, radsej j vonku s kamaratmi na bicykli

Strana
z2