Výber športu pre 16-ročnú dcéru v Bratislave
Ahojte dcéra má 16 rokov a veľmi by chcela začať s nejakým športom v minulosti hrala tenis. Rozmýšlala nad hádzanou ale neviem či je to dobrý nápas v 16.
Nevedeli by ste mi poradiť nad čim by sme ešte v Bratislave mohli premýšlať
Cenovo aké máte možnosti? Ak môže byť aj finančne náročnejší šport tak vhodné by bolo jazdectvo - drezúra alebo parkúr, z lacnejších aj fitness tieto by sa dali aj súťažne, príp. bojové umenia alebo športy tiež. Vyhla by som sa nejakým tímovým športom tam by musela veľmi makať alebo mať talent aby sa vyrovnala ostatným hráčom rovnako natom je aj plávanie, atletika... Avšak ak chce niečo len rekreačne akýkoľvek šport bude vhodný. A k tomu tennisu sa nechce vrátiť?
my sme so 14r. zacali chodit do race na horolezecku stenu, nepotrebujes nic zabezpecit vsetko ti daju a lezie sa bez istenia len par metrov a na zemi je vysoky madrac. je to uzasne na rozhybanie tela a hlavne ruk. odporucam. nasej sa velmi paci chodi kazdy tyzden
Basketbalový klub ibas …môže skúsiť či by jej sedel basket
Volejbal
@nynia finančne obmedzenie nemáme , no na ten tenis som sa jej pýtala a povedala že by chcela niečo nové skúsiť
Rekreačne alebo závodne?
16r si hadam vie premysliet, co by ju bavilo. Ak nema olympijske ambicie, tak na ziadny sport nie je neskoro.
Plavanie, tanec, bojove sporty (nie, nie je to ani nahodou taky krvak ako si myslis), korcule, parkour, padel, volejbal alebo ine loptove, atletika… treba pozriet co mate v okoli…
@ibrunova chcela by závodne aj keď neviem či sa to ešte bude dať keď začne niečo nové
závodne v takom veku už keď tak kulturistika resp. bikini fitness… inak si ani neviem spomenúť aký šport by sa závodne dal tak neskoro začínať…
A vidíš v nej nejaký potenciál? Lebo na vrcholový šport je už neskoro,hlavne ak nemá športové návyky a z ničoho nič, že hurá idem športovať a ani neviem, že čo.. Ale to neznamená, že nemôže začať behať, plávať,cvičiť skupinovky.. Ak by behala, tak pretekov pre rekreačných bežcov je spústa, napr.
Ja by som sa skor zamerala na rekreacny sport a na to comju bavi. Plavanie fitner aerobik joga tanec. Moznosti je velmi vela. Ak chce zavodne tak tam uz je tych moznosti.malo. hlavne ak dlteraz nic nerobila
Kľudne vyskúšajte hádzanú - pokial robila tenis, mohla by sa uchytiť aj v tomto veku.
možno lukostreľba?
prejst na stolny tenis, badminton, padel zacina byt oblubeny, squash.... navyky z tenisu by mala.
ťažko môže začať robiť nejaký šport závodne v 16 rokoch, to sa začína skôr. Existujú aj kluby, kde sa síce normálne trénuje, ale je to len rekreačný šport, pre zábavu, ale fajn. Skús si vygoogliť nejaké kluby, ale podotýkam, že v Bratislave ich nie je veľa a je to dosť drahé
Discgolf, da sa trenovat individualne, na zaciatok staci par diskov a zien ho hra malo.Na maftyze je ihrisko, kde sa da trenovat.
Trailovy alebo orientačný beh, tam sa vie dostať na závodnú úroveň aj v tomto veku. Alebo crossfit. Moju 14rocnu chytilo lezenie na umelej stene, nie je to už na zavodnu úroveň ale je to super všestranný šport - aj na silu, aj na ohybnosť, vytrvalosť, aj rozmýšľať treba.
Headis, majú malú juniorku,zväčša začínajú až na strednej, vysokej, ale na SK sa trénuje iba v pár mestách. Frisbee. Rôzne netradičné športy, ak jej nejde o medaily,ale o kolektív a pohyb.
Tak zavodne je uz Fakt neskorooooooo. To Makaju podla druhu Sportu deti aj od 3-4 rokov. Moje Baby su zavodne plavkyne ale od 5. rokov trenuju. V 16. moze Tak Hobby-zavodne, najlepsie individualny Sport. Jazdectvo, triatlon, beh atd.
Jazdectvo - ak je dcéra skôr "umelecký" typ drezúra, ak je na adrenalín tak parkúr, kros... veeeeľa profi jazdcov začínalo v 15/16 rokoch a teraz v štyridsiatke na olympiáde jazdia (veľký plus - dá sa to robiť závodne aj do sedemdesiatky, vygooglite si)🏇😀

Korčule ,bicykel,beh,rýchla chôdza,hodiny,trx,tabata,hocikde do fitka