11 mesačná spadla zo stoličky. Kam ísť k lekárovi v Senci?
Baby prosim vas, kam mám ist s malou ked lekarka robí az od jednej a ani telefon tam nikto neberie, vypadla mi zo stoličky, máme tu drevenu vysoku a ta blbost medzi nohami sa odtrhla a tadial padla na zem - plavačku. ma 11 mesiacov....byvame tu iba mesiac a neviem teraz čo robiť.. dakujem
len sleduje, ak nezacne zvracat alebo zmenit svoje spravanie (sledovanie okololia, kontakt s tebou), ak sa hybe tak ako doteraz (obe strany rovnako), vyrazne neplace..tak ani nebude treba nikam ist.
ale ak sa veeeeeelmi bojis, mozes zavolat aj tiesnovu linku, uvidis, co ti poradia.
v klude vydrz az kym bude ordinovat tvoja dr ale jupozoruj a nenechaj ju zaspat, ak nahodou zacne zvracat, ze by bola stale umrncana aj po nejakej rozumnej dobe po pade vidis ze sa nehra, nerozprava/neblaboce, pozeraj jej zrenicky tak utekaj skorej na pohotovost.
Ak neodpadla, ak nezvracia tak nerob vobec nic, pretoze sa nic strasne nestalo. Ani na pohotovosti by ti s nou nic nespravili, len by ti odporucili ju sledovat. Nam raz lekar navrhol rentgen :D na chirurgii a detska lekarka mu hned volala, ze ci je v poriadku 10 mesacne dieta kvoli padu z kocika rentgenovat, ci podla neho nasledky ziarenia nie su ovela horsie, ako nechat dieta, bez akychkolvek priznakov otrasu mozgu, ist domov.
@marianella
chod na pohotovost
@tiwyna presne tak! netreba prehanat, pokial stale neplace, nezvracia, nie je malatne alebo nema viditelny opuch, modrinu, tak netreba nikam ist!
Ďakujem baby. Boli sme na pohotovosti. Malinka je v poriadku . Bola som vylakana, lebo mi začala hneď zaspávať, plač ju unavil 🙂
@tiwyna rontgenuju a sa aj male babatkapri zapale pluc aj opakovane, moj syn ma 11 rokov dcerka pol roka a syn bol niekolkokrat rontgenovany ako babatkoa nicmu nie je a odvtedy ubehlo desat rokov, davky ziarenia su minimalne
omyl, davky ziarenia su sice male, ale kumulovane su vysoke,
a rtg pluc je nieco ine ako CT mozgu. pri indikovani sa vzdy musi zvazit prinos vs riziko pre to konkretne dieta a jeho konkretny aktualny stav - zrejme ani Tvoje nerengenovali pri kazdom zakaslani...
pri urazoch hlavy indikaciou ci uz rentgenu alebo CT nie je vylakany rodic, ale pritomnost a nepritomnost konkretne definovanych priznakov a ich vyvoj v case... btw take dieta pre ct treba este aj uspat - takze este aj celkova anesteza...
na to je predsa vysoko skoleny odborne zdatny zdravotnicky personal, aby vedel urcit a rozhodnut, co kedy a kolko treba...

Nic, ak nie je nejak ospalá, zmlknuta a nezvracia, tak nic, deti toho prežijú vela ;)))