icon

11 mesačná spadla zo stoličky. Kam ísť k lekárovi v Senci?

marianella
31. aug 2015

Baby prosim vas, kam mám ist s malou ked lekarka robí az od jednej a ani telefon tam nikto neberie, vypadla mi zo stoličky, máme tu drevenu vysoku a ta blbost medzi nohami sa odtrhla a tadial padla na zem - plavačku. ma 11 mesiacov....byvame tu iba mesiac a neviem teraz čo robiť.. dakujem

pribinak
31. aug 2015

Nic, ak nie je nejak ospalá, zmlknuta a nezvracia, tak nic, deti toho prežijú vela ;)))

cailinevelyn
31. aug 2015

len sleduje, ak nezacne zvracat alebo zmenit svoje spravanie (sledovanie okololia, kontakt s tebou), ak sa hybe tak ako doteraz (obe strany rovnako), vyrazne neplace..tak ani nebude treba nikam ist.

cailinevelyn
31. aug 2015

ale ak sa veeeeeelmi bojis, mozes zavolat aj tiesnovu linku, uvidis, co ti poradia.

prasiatko30
31. aug 2015

v klude vydrz az kym bude ordinovat tvoja dr ale jupozoruj a nenechaj ju zaspat, ak nahodou zacne zvracat, ze by bola stale umrncana aj po nejakej rozumnej dobe po pade vidis ze sa nehra, nerozprava/neblaboce, pozeraj jej zrenicky tak utekaj skorej na pohotovost.

tiwyna
31. aug 2015

Ak neodpadla, ak nezvracia tak nerob vobec nic, pretoze sa nic strasne nestalo. Ani na pohotovosti by ti s nou nic nespravili, len by ti odporucili ju sledovat. Nam raz lekar navrhol rentgen :D na chirurgii a detska lekarka mu hned volala, ze ci je v poriadku 10 mesacne dieta kvoli padu z kocika rentgenovat, ci podla neho nasledky ziarenia nie su ovela horsie, ako nechat dieta, bez akychkolvek priznakov otrasu mozgu, ist domov.

dominika6
31. aug 2015

@marianella
chod na pohotovost

dasenka352014
31. aug 2015

@tiwyna presne tak! netreba prehanat, pokial stale neplace, nezvracia, nie je malatne alebo nema viditelny opuch, modrinu, tak netreba nikam ist!

marianella
autor
31. aug 2015

Ďakujem baby. Boli sme na pohotovosti. Malinka je v poriadku . Bola som vylakana, lebo mi začala hneď zaspávať, plač ju unavil 🙂

jurinecka125
3. sep 2015

@tiwyna rontgenuju a sa aj male babatkapri zapale pluc aj opakovane, moj syn ma 11 rokov dcerka pol roka a syn bol niekolkokrat rontgenovany ako babatkoa nicmu nie je a odvtedy ubehlo desat rokov, davky ziarenia su minimalne

cailinevelyn
3. sep 2015

omyl, davky ziarenia su sice male, ale kumulovane su vysoke,
a rtg pluc je nieco ine ako CT mozgu. pri indikovani sa vzdy musi zvazit prinos vs riziko pre to konkretne dieta a jeho konkretny aktualny stav - zrejme ani Tvoje nerengenovali pri kazdom zakaslani...
pri urazoch hlavy indikaciou ci uz rentgenu alebo CT nie je vylakany rodic, ale pritomnost a nepritomnost konkretne definovanych priznakov a ich vyvoj v case... btw take dieta pre ct treba este aj uspat - takze este aj celkova anesteza...
na to je predsa vysoko skoleny odborne zdatny zdravotnicky personal, aby vedel urcit a rozhodnut, co kedy a kolko treba...