icon

14 mesačné dieťa sa pokúsalo

jaja018
17. júl 2013

Ahojte mám 14 mesačnú dcérku. Ako som ju kúpala všimla som si, že má pokúsanú celú ručičku. Urobila si to sama. Aj keď som sa jej pýtala čo to máš na ručičke tak mi ukázala že ham. Urobila to len ona alebo to robia aj vaše deti?

andrejka1974
17. júl 2013

robi to aj moja, moja hhryzie aj ine veci ako mna, obhryza postielku, igelit, vsetky skatule, ja stale dufam, ze to prejde 🙂 🙂 🙂 🙂 ma 15 mesiacov a toto uz robi niekolko mesiacov

jaja018
autor
17. júl 2013

@andrejka1974 moja ma tiež minule kusla ked som jej povedala daj pusinku. Ale tak nemyslela som si ze seba bude kusat a to az takto.

andrejka1974
17. júl 2013

@jaja018 ach jaj tak jej mozno treeba vraviet, ze nie, mozno to pomoze , moja ma tak kusala, ze v kratkom tricku som vyzerala, ako keby ma manzel tyral sama modrina 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

jaja018
autor
17. júl 2013

@andrejka1974 ja som si ani nevsimla ze kedy to spravila ale je pravda ze dneska bola dosť nervózna lebo celý deň nespala. Ked som ju dala do postele tak začal cirkus. Ale teraz už spí. No musím si všímať či to bude robiť aj inokedy. Čakala som ze mňa bude kusat ale zatiaľ to nerobí.

marika39
17. júl 2013

moja má dva a pol a niekedy sa pohrýzla až tak že sa jej na tom mieste odtlačili zúbky a zostali fľiačky, väčšinou si to odskákali kolená. Ale neriešila som to nijak špeciálne, povedala som je že sa to nerobí a po čase s tým prestala sama. 🙂

katka1981
17. júl 2013

@jaja018, moja si zacala takto hryzt ruku ked mala asi 2 roky 3 mes. Robila to z nevrov, nechcela spavat a a potom okolo 16. chytala hysaky ze si trieskala hlavu a hryzla ruku, trhala vlasy....... casom sa to krasne zlepsilo az vymizlo, sem-tam sa to zas objavi, ako vcera, tak aj dnes a to ma 4 roky. Ked je nevyspata, je jak sialena. Ale vidno, ze sa jej nervy vyvijaju spravnym smerom a ze najhorsie uz mame chvalabohu za sebou. Precitaj si nieco o afektivnym chovani deti, len aby si sa nezlakla, ked sa to stane u vas doma. Niekedy to vyzera, ze sa snad dieta zblanilo, ale je v poriadku. Nedostatok spanku robi vela.

andrejka1974
17. júl 2013

@katka1981 a mne co poradis, ked vsetko hryzie, rozhryza a pri tom je to uz moje 6 dieta a nikto, nebol takym bobrikom ako ona a pritom jej nic nechyba 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katka1981
17. júl 2013

@andrejka1974, haha, ja tu nie som na rady, ja som sama v mnohych veciach bezradna 🙂 ale u vas je problem podla mna v tom, ze jej rastu zubky a moze mat z toho nervy, boli ju to, alebo len potrebuje hryzt. Neber to prosim osobne, ale aj steniatka ked menia zuby strasne vsetko hryzu, akonahle im zuby narastu, prestanu. Takze to bude podla mna tym. A klobuk dole, ze mas tolko deti 🙂

nelka341
17. júl 2013

@jaja018 a ja ze to robi len moj maly 🙂 ma 15mes.cele dni u nas neni ine pocut len,ze kusat nemozes lebo to boli...sama modrina som.dufam,ze ho to coskoro prejde 🙂 🙂 🙂

jaja018
autor
17. júl 2013

@nelka341
@katka1981
@andrejka1974 baby som rada ze nie iba moja sa kuse. Nechcem aby to zle vyznelo ze sa s toho teším ze aj vase deti kusu, ale myslela som si ze len moja to robí. A ze to nie je ok, ale vidím ze asi je to normálne 🙂

andrejka1974
18. júl 2013

@jaja018 ja neviem z mojich vsetkych deti , len ona je bobrik 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzitko74
19. júl 2013

@andrejka1974 Naši to mali krásne rozdelené.
Najstarčí vyhrýzol diery do postieľky, rozžužlal niekoľko obliečok na paplón, dosť hrýzol riady, umelé lyžičky, poháre...u babinky si raz odhryzol aj z porcelánového hrnčeka.
Stredná si hryzie nechty.
Najmladšia rozhrýza leporelá, knihy a tie veľké zošity s obrázkami na vyfarbovanie.
Ale inak pohoda. 😀 😀 😀

andrejka1974
20. júl 2013

@zuzitko74 vidim, ze si mala bobrikov viacerych 🙂 🙂 🙂 🙂 kazdi svojsky, moja najmensia to vzala za vsetkych 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂