9m dcérka zjedla psí exkrement, čo robiť?
Potrebujem poradiť čo robiť.....moje dieťa práve zjedlo psí exkrement.Prišli sme domov muž ju vyzliekol a nezbadal ze v izbe je psie hovno a malinka zrazu ticho otičíme sa a ona si pochutnavala na hovne .....idem sa zblaznit
@suzkaa to robia deti,ked im chyba vapnik
@ixayxa nikomu som nenapísala,chod sa ,,dovzdelávat,si mimo,sa spamätaj,,to že tu niekto vytvotí temu,lebo chce poradit,pritom to so vzdelaním spoločné nemusí mat nic,len nemusí byt doma v problematike,ja som doma,len teda...vzhladom na moju chybu,ktorá mi nešla vymazat,stále mi vypadával net 🙂 asi ani ten nevedel zvládnut tu blbost :D sa spustila lavína ktorá sa už diskusne rozvinula natolko,že sa nedalo cuvnut :D takže dakujem za Vaše príspevky,v podstate som o nič mudrejšia neni ako predtým :D
@zvedava_cica presne pretoto by som nikdy nezniesla zviera v byte, kde bývam ja, manžel a deti..!..mne sú totiž moje deti (a aj všetky ostatné) prednejšie ako všetky zvieratá sveta..nepatrím medzi matky, ktoré sú prehnane úzkostlivé, aj nám sa stalo, že spadol rožtek na zem vobku, malá zdvihla a zjedla..všeličo pooblizovala, povymieńali si fľašky medzi kamarátmi,neumývame ruky 100 krát za deň, ale toto je už na mňa moc+ čo tu píšu maminky.. normálne sa bojím aj niečo kúpiť z bazárika, aby to nebolo náhodou z domácnosti, kde sa povaľujú psie exkrementy - no fuj!..p.s.: ak sa teraz do mňa pustia mamičky - "psíčkarky" alebo mamičky s nie práve najlepšími hygienickými podmienkami v byte, tak vopred upozorňujem, že nebudem regovať!
p.s.: a ty sa už musíš le zmieriť, už sa to neodstane, syn sa ako 10 ročný napil s kamarátmi z rieky (boli na bicykloch), 3 dni to bola katastrofa, ale následky chvalabohu žiadne a teraz po rokoch sa smeje, že jeho už nič nezabije, čo vloží do úst..ale pre istotu, by som riešila s dr, aby neskôr po čase skontroloval, či niečo nemá, hlavne parazity a pod. príp. ako radia, či nie preventívne niečo na odčervenie..ale určite s jej dr..
@lacibo ja akceptujem, ze niekto neznesie zvierata v byte, mas na to narok samozrejme. Ak vsak takto zmyslas, ze sa bojis kupovat z bazara, kupuj nove. Osobne si myslim, ze keby nejake kvalitne oblecenie aj osral pes (co si teda moc neviem dat dokopy, ze niekto si potrpi na kvalite a pritom ma doma nasrate 🤔), stale je to lepsie a ekologickejsie nez prechemizovane oblecko z pepca napustene kadejakymi karcinogenmi a inymi fajnotami, co ani len tak neoperies. No ale nie o tom som chcela... na to, aby dieta zjedlo psie hovno, nemusis mat psa doma, osobne poznam zopar deciek, co sa im to podarilo vonku a to mi pride teda vacsi hnus, ked ani nepoznas povod. My mame doma psa a moje deti zatial hovno nejedli, za to sa minule malemu podarilo najst vonku MRTVEHO VRABCA a to priamo pred vchodom k nasej dr a stala som rovno nad nim, no nejak som nezaregistrovala, ze je to mrtvolka, myslela som, ze drzi nejake drievko. Chvalabohu som si to po par sekundach vsimla a utekala mu dezinfikovat ruky, ale tiez sa mohlo lahko stat, ze by to ochutnal...
daj mu čierne uhlie.. Carbosorb..a FUUUj
@lenqua_12325 Nebuď taká precitlivelá a nedrž svoje deti v sterilnej skúmavke :( Potom výjdu medzi ľudí a budú permanentne choré :(
Moj raz spadol do psieho vykalu na ulici. Isli sme hned domov umyt ruky, ale tak instiktivne si stihol pretriet spinavou rukou popod nos. Co nasledovalo 48h neskor nikomu neprajem, vysoke horucky, krce a krvava hnacka, ktora trvala takmer 10 dni. Odvtedy mam nulovu toleranciu pre tych, co nezbieraju hovina po svojich domacich milacikoch. 😡
@nefertiti5843 bud si ista, ze niesu drzane v skumavke, ale nejedia hovna a cerviky
@montemotherone
vies co, nasa tibetska doga je dost vyberava, ale zas ked jej nieco kupime, tak ona nie je pazrava a nema velku spotrebu. kedysi sme kupovali v ramci klubu chovatelov, a to si skutocne nepamatam ake to boli , ale vedeli sme presteriedat, myslim ze aj britky sme mali a orijenky, alebo ontaria su fajnove . musime ich vsak prestriedavat ( neviem ci je to vhodne, ale ona si to priam ziada, ) s inymi, kde su vacsie podely ryze ci obilnin, vtedy ideme do kalsickejsich ( nevonaju tak vyrazne ) napr teraz som pozrela v garazi mame champion aport . royal canin sme skusali dva krat, nejako nezapasovali, a potom ked sme sa stretavali na vystavach sme aj tak dostali od odbornicky na psiu vyzivu jej skriomny nazor, ze ide zial len o znacku u tychto granul .
@zafir01 my sme dlho dôverovali royalu a vlastne sme zistili, že ako jedni z mála neuvádzajú podiel mäsa 😒 asi vedia prečo. Teraz skúšame Brit a chceme skúsiť Platinum. Tam je podiel mäsa zatiaľ najvyšší (tuším už len First Máte mali taký vysoký). Ale teda na tom Royali sme odchovali psíka dlho a darí sa mu. Napriek kastrácii je pekný, štíhly, zdravý, silný... 🤷
@montemotherone nasa prisla tiez omaternicu pri cisarskom reze a komplikaciam , je to tibetska doga s velmi hunatou hustou srstou. vedela som jej pripravovat surovu stravu,a le z casoveho hladiska to bolo neudrzatelne, takze barf sme vyciarkli. ked zas dlho zerietie vysokomasovo podielove granule, uz jej nechutia a musime pre zmenu siahnut vzdy po niecom viac sacharidovejsom,lebo presne vidim ze po dlhsom zrani jednych granul mierne pochudne . neviem ci to maju aj ine psi ,no nasa nema rada asi stereotyp v strave 😀 ,
@zafir01 aaale, rozmaznaní sú všetci, neboj sa. Náš bol chvíľu v lete u svokry na dedinskom barfe 😁 a prišiel domov pribratý ako po výkrme a taký prieberčivý. 3 dni tam mal v miske tie granule, kým ich pekne nezačal žrať 😉 Ja ti dám, špekulovať... Oni sú vymyselníci. Ale inak, teraz som prišla z vychádzky a dali sme sa do reči s jednou psíčkarkou. A ona počas debaty že, no, to váš je ešte mladý... Ja že nie, on je už senior, má 8! A ona čožeeee? Tak ma to potešilo, lebo on fakt vyzerá veľmi zdravo a čiperne. Má ešte taký švih mladého psa a držanie tela. Nie že z nohy na nohu, ledva kráča... Je trochu väčší, ako bývajú bežne horký, ale nie je tučný. Veterinár ho tiež veľmi chváli, že takého "ozajstného" jorka ešte naživo nevidel 😁 Žiadna kabelková mini choručká verzia 😉 Druhú máme teraz fenku, papierovú, ale nechcem chovať, takže zase som vyberala takú väčšiu, zdravú. A zdá sa že som aj dobre vybrala. Je taká pevná, žiadne tintítko, dobrá kondícia 😉 V chovnej stanici začala Royalom, tak pokračujeme a budeme striedať s Britom. Inak, ako sme kúpili druhého psíka, tak ten starší aj lepšie žerie, lebo sa bojí že malá mu to uchmatne 😁 Inokedy mu to tam ležalo pol dňa. Teraz mu nasypem, príde a zožerie. Vybavené. Lebo ona je fakt šrotovník 😁
@montemotherone my mame papierovu, a ona az tak pazrava neni, od stenata, ked aj na vycvik som chodila, pamlsky na nu neplatili, robi si aj tak co sa jej chce ,a le tak cim je starsia, tym je vychovanejsia, lebo ja si hovorim, ja psa necvicim, ja ho vychovavam 😀 😀 nasa bude mat 6 v januari, , to je taky medved nas 😀 poslednu dobu si dava simeon pokoj s granulami, sypem ich az vecer ked uz ideme spat , na noc, ked maly nebeha po dvore, a v garazi ich schovavam do uzatvaratelneho suda . takze ostava viac pre nasu tibetku 😀

@1975renca konečne si si priznala chybu. Nikto ťa nechcel urážať, ani ponižovať, len ty stále išla svoje. A prekrúcala a urážala si ty.😘