icon

Ako liečiť privretý a pulzujúci prst?

dettilv
6. jan 2026

Ahoj. Neviete náhodou poradiť s čím potrieť prst ktorú som priveľa do dverí auta a pulzuje. Je fialový a boli. Vdaka

domkakvet
6. jan 2026

@dettilv octanovou mastou.

anonym_5b8421
6. jan 2026

@dettilv octamova masť a môžeš aj schladiť

dettilv
autor
6. jan 2026

Vyskúšam. Vdaka

anonym_548924
6. jan 2026

@dettilv Daj si tabletku proti bolesti.

maddie1711
7. jan 2026

Mne tak navrel že som s tým bola na rtg, ráno o 8mej som pribuchla (supa to bola teda poriadna, až som si musela dvere otvoriť aby som ho vytiahla) a o 16tej ma muž bral ku chirurgovi čo mi bolesť až do lakťa strieľala. Zlomený nebol ale tlak a bolesť uvoľnilo až nadvrtanie dier do nechtu a vypustenie krvi čo sa tam nahromadila (pod nechtom som mala čierne). Nepotierala som ničím, len ten prvý deň som si dala tabletku

dettilv
autor
7. jan 2026
@maddie1711

Mne tak navrel že som s tým bola na rtg, ráno o 8mej som pribuchla (supa to bola teda poriadna, až som si musela dvere otvoriť aby som ho vytiahla) a o 16tej ma muž bral ku chirurgovi čo mi bolesť až do lakťa strieľala. Zlomený nebol ale tlak a bolesť uvoľnilo až nadvrtanie dier do nechtu a vypustenie krvi čo sa tam nahromadila (pod nechtom som mala čierne). Nepotierala som ničím, len ten prvý deň som si dala tabletku

@maddie1711 podobne, dvere som musela otvoriť aby som ho vytiahla. Polka nechtu mám fialovú a okolo neho je fialový. Ale taký zapnutý je či ako to povedať a pulzuje. Nehovorím že sa nedá vydržať bolesť ale je to neprijemne

maddie1711
7. jan 2026
@dettilv

@maddie1711 podobne, dvere som musela otvoriť aby som ho vytiahla. Polka nechtu mám fialovú a okolo neho je fialový. Ale taký zapnutý je či ako to povedať a pulzuje. Nehovorím že sa nedá vydržať bolesť ale je to neprijemne

@dettilv no mne tiež tak pulzoval lebo bol plný krvi. A to nadvrtanie nechtu fakt okamžite pomohlo s uvoľnilo ten tlak. Mna s toho ešte teraz striasa keď si to predstavím lebo je to pre mna hnusne rýpať sa v nechte, ale aj tak ten necht pol roka zliezal dole 😂. Normálne mi ihlou ako na odber krvi rozryl v nechte tri dierky a vypustil tu nahromadenú krv. Ale ako hovorím pod nechtom to bolo vidieť že je to zaliate. Ja som si dala najväčšiu šupu do priestoru na palci medzi nechtom a kĺbom, čiže som vlastne trafila odkiaľ rastie necht 😂😂😂