icon

Ako riešiť škodu po napadnutí psom?

26. aug 2024

Prosím, ako ste postupovali, čo mi poradíte? Išla som s dvoma malými deťmi a vybehol na nás asi tipujem 4 mesačný vlčiak silný, svalnatý. Ak ste mali vlčiaka viete, aké majú zuby tieto “drobece”. Jedno dieťa okolo mňa, druhé v cestovnom kočíku, nožky takmer na zemi a vlčiak si zubami vytiahol z kočíka drahú 49€ merino mikinu - urobil na nej dieru. Podarilo sa mi ju mu zobrať no útočil dlho a ďalej. Zočila dom sa tam kadejak s kočíkom, kričala som nech si ho zavrú, snažila sa odohnať dáždnikom no pes si vyberal z kočíka veci ďalej. Podarilo sa mi mu nakoniec hodiť kus bábovky, aby sme mohli odísť a nechal nás na pokoji. Celý čas som kričala samozrejme nikde nikoho okná na uliciach na vetračky. Som rada, že mi nedohrýzol aj deti lebo bol naozaj veľmi neodbitný a vôbec ničoho sa nebál.
Vrátili sme sa na miesto autom a tam starší pán vyprevádzal návštevu (5 ľudí) a hladkali toho psa pred jeho domom.
Pán tvrdí, že pes neutiekol, syn dosvedčil že to bol tento pes samozrejme. S odmietol mi preplatiť škodu za mikinu. Vraj mi dá za starú handru 5€. Mikina má rok a syn má alergie sme radi že ju máme s chcela som aj pre mladšie dieťa žeby ostala no má síce malú dierku, ale sk sj zašijem môže sa párať a bola nová bez poškodení.
Mám podať TO, lebo policajtom odmietol dohodu na preplatení škody.

Strana
z7
anjelicek26
26. aug 2024

Oznámiť urcite, pes, ktorý nie je zabezpečený môže nabudúce ublizit ešte omnoho viac a polícia musí vedieť, že to nie je prvý krát. Náhrada škody no tu sú zákony smiešne nastavene...

autor
26. aug 2024

@anjelicek26 pokiaľ nepodám TO tak ho riešiť viac nebudú.

michaela329
26. aug 2024

Škoda je príliš nízka na TO. Vlastná skúsenosť, kedy nám v obchode zmizla bunda za 200€ a policajti odišli, že nízka škoda.

autor
26. aug 2024

Pán sa mu smial do tváre a podľa mňa aj s jeho návštevou museli počuť môj krik, a vôbec nik neprišiel zaistiť si psa.

autor
26. aug 2024

@michaela329 škoda za mikinu je 49€ a pokiaľ sa mi zdá pod 40€ sa nerieši.

michaela329
26. aug 2024

Mám inú skúsenosť...

anjelicek26
26. aug 2024

Napadnutie máš riešiť. Strach deti zo psa,skakal po vás, bez majiteľa a bez voditka. Treba mať o tom záznam. Lebo pri takomto majiteľovi sa to raz dva zopakuje. Mne mame napadol iný pes ich psa, štyri operácie,mama tiež dohryzena. Tisíce eur šli odvtedy na toho ich psa. Mama ma jazvy. Škodu im nikto nepreplatil dodnes, ziadna kompenzácia,nič.

autor
26. aug 2024

@anjelicek26 nedali mi záznam. Ako to funguje?

tramtada31
26. aug 2024

Zbytocne to budeš riesit na policii. Ti, síce oznamenie prijmu, ale aj tak ti povedia, že si máš uplatnit náhradu skody cez sud,

autor
26. aug 2024

Volala som hliadku. Čiže asi najlepšie fyzicky na PZ.

minenkak
26. aug 2024

Štvormesačný pes nieje ani náhodou svalnatý a určite neútočil.Mikina ročná má asi tak nulovú hodnotu .

autor
26. aug 2024

@minenkak Čo to trepeš? Mikina za 49€ nie je mikina za 6€ a kupuje sa preto, lebo má vydržať roky. A to si ako dovoluješ mi tu písať že pes neútočil? Takže som sa tam zbytočne točila kočíkom aby mi nedohrýzol syna a on ho kľudne mohol rozhrýzť (kočík) celý hej? Veď len 600€. Čiže tebe tiež psy chodia vyberať kočík na ulici hej? A dieťa v kočíku druhé vedľa.

nicoletta98
26. aug 2024

Tak minenkak ma pravdu.. ešte som nevidela 4 mesačne štendo útočiť, ale majiteľ si ho ma bez ohľadu na vek a veľkosť a povahu zabezpečiť, aby neobťažoval druhých…

wintery
26. aug 2024

Ten pes neútočil. Píšeš, že bral veci z kočíka, on v tom videl hru a boli to pre neho hračky. To je bežné správanie šteňaťa. To len k tomu správaniu psa. Samozrejme by som to ale riešila.

autor
26. aug 2024

@nicoletta98 bol agresívny svojou neodbitnosťou, ničoho sa nebál a to mám so psami skúsenosti. A išiel po všetkom čo sme mali. Čo ak by v tom zápale uhryzol aj moje alebo niekoho dieťa? A to som vlčiaka mala 14 rokov tak asi viem velmi ako sa chová normálne socializovaný pes.

autor
26. aug 2024

@wintery nie on potom šiel po jedle ale úplne bezhlavo.

wintery
26. aug 2024

Tak samozrejme, ze isiel po jedle 😅 psovi ponuknes babovku a nedá si? 😂

minenkak
Autor odpoveď zmazal
nicoletta98
26. aug 2024

No lebo to je stena, preto sa nebál ničoho a bol neodbytný 🤣 na odpoved čo ak, som sa vyjadrila vyššie..

minenkak
26. aug 2024

A kompenzáciu za mikinu nosenu a pranu chceš kolko

autor
26. aug 2024

@minenkak merino mikina sa prala za rok v rukách podľa odporúčania 3x. Taký je zákon, vzniknutú škodu. Keďže bola ako nová. Tak isto nie 5€ ako si panko mysli.

autor
26. aug 2024

@wintery ponúkneš ako myslíš že mu vytrhneš z huby tašku a hodíš kus niečoho čo rýchlo nahmatáš?

autor
26. aug 2024

@nicoletta98 jaj super a videla si aké má to šteňa zuby?

candii
26. aug 2024

Čo nejde tvoj muž zatriasť s tým starým dedom? Mne sa tiež stalo, išla som s deťmi domov s jedna sedela pri bytovke s troma psami.. dvaja sa k nám rozbehli , jeden bol v pohode, prišiel sa pohladkať a druhý začal útočiť na syna, a chytil ho za tepláky. Trúba sa ani nepostavila .. podala som TO .. od vtedy žiadny problém. Psy majú odvtedy na vodzke ale nosím aj kaser pri sebe. Keby niečo. Ani sa neprišla ospravedlnit.. syn sa odvtedy boji psov

mimusha3
26. aug 2024

Napíš mi správu, neporadím ti, ale napíšem ti moju skúsenosť so psom, ktorý sa podľa majiteľov tiež chcel "hrať"..

autor
26. aug 2024

@candii práve tá psychická ujma malého v kočíku hlavne.

minenkak
26. aug 2024

Bola ročná absolútne nebola nová,teda ja by som brala decká a šla preč,keď by na mňa pes útočil.Rocne oblečenie fakt nemá hodnotu

autor
26. aug 2024

@minenkak áno šli sme vrátili sme sa autom. Pre teba nemá cenu pre iných merino mikina za 49€ isto nie je bez hodnoty. A sorry ale môžme byt radi že nedohryzol deti a ak sa to nebude opakovať. Tvoje rady si strč za klobúk.

tykat
26. aug 2024

Take stena je najlepsie asi schmatnut za kozu za krkom a dvihnut do vysky. Tocenie s kocikom a pobehovanie berie ako hru.
Majitel je hnup.

autor
26. aug 2024

@tykat ten pes mohol mať už nejakých 8 kg a určite nebudem riskovať že ma napadne. On išiel cielene, žiadna hra štekanie, vrtenie chvostom. Choval sa nesocializovane a naozaj agresívne si šiel za svojim. Ničoho sa nebal. Nebolo to typické chovanie.

Strana
z7