Ako riešiť ujmu na zdraví po autonehode ?
Zdravím vás chcem sa opýtať ako postupovať ide o to že moja mamina nešťastnou náhodou sadla do auta ako spolujazdec k známemu ktorý išiel tou istou cestou ako ona, no vošiel do protismeru a náledne sa čelne zrazili osobne auto s nákladným. Mamina utrpela vážne poranenia otras mozgu a zlomeninu krčných stavcov a tiež ma zlomenu celú sanku, zajtra ju čaká operacia sanky. Ako mám riešiť ujmu na zdraví ? Ďakujem
no, nahoda je blbec... ak su dobrí znamy, asi by som to neriesila, sice spravil on chybu ale co ja viem, sudit sa so znamym, neviem si to predstavit,,,, rychlo sa zle stane.... do vela robot sa napr. ludia zvazaju spolu na 1 aute, je to ekonomickejsie a teraz si predstav, že kazdy by pripadne z toho chcel nieco vysekat.. myslim, že najhorsi trest su tie výcitky, co teraz preziva ten sofer
@mijka58 že vodičova rodina je ticho to je uplne normálne, tiež majú starosti o muža, otca a oni ako rodina nemajú prečo reagovať....reagovať má vodič ale keďže je tiež pravdepodobne v nemocnici, tak nemôže ...a čo ty vieš, možno sa u lekárov pýtal na stav tvojej mamy....nemusí sa pýtať zrovna teba....a najskôr tam bude trestnoprávne konanie kde sa zohľadní miera zavinenia vodiča - vychádza sa z policajnej správy a výsledkov vyšetrovania...ty si tam pravdepodobne nebola, mohol,tam byť mikrospánok alebo mu prišlo zle alebo sa niečomu potreboval vyhnúť, preto ten protismer...rovnako to mohol byť aj šmyk....to všetko sa zohľadňuje - miera zavinenia....až potom môže byť konanie kde bude mama žiadať za ujmu na zdraví - tam sa opäť vychádza z miery zavinenia vodiča, prihliada sa na výsledok z trestného súdu....opäť sa berie do úvahy veľa faktorov, ako dlho bola mama PN, dĺžka liečby trvalé následky, či bola poistená a uplatňovala si poistné plnenie z poistky, či tam bol alkohol....rovnako sa budú brať do úvahy aj majetkové pomery vodiča, lebo to bolo neúmyselné a tvoja mama ho požiadala aby ju odviezol......nebol to úmysel, nebol tam alkohol - proste nehoda....
prepac, ale mna zarazila veta, mama sadla nestastnou nahodou do auta.... hlavne, nech sa da do poriadku, dolieci, to by ma teraz zaujimalo najviac.....
@mogaa ale zodpoveda aj za nedbanlivost.
@izabela333 to že spôsobil ujmu na zdraví je nepopierateľné - od toho bude trestno-právne konanie.....len som chcela povedať že do úvahy sa neberie len samotná nehoda ale aj polahčujúce okolnosti - napr,ak im niečo vbehlo do cesty alebo mu mohlo ostať zle - , nikto do protismeru nevletí len tak....
@mijka58 ahoj ja som mala autonehodu ale v poľsku. Riešila som to s poľskou poisťovňou. Určite to treba riešiť ked ma také poranenia. Ja som mala preplatene všetko o čo som žiadala. Zuby som mala vybite, naftu mi preplatili ked som dochadzala do nemocnice ktorú som si vybrala. Lieky mi preplatili čiže odkladať blocky, tak isto som mala preplatene dorovnanie platu počas PN - usla mzda, a tak isto treba si dať obodovat od lekara bolestné. Aj notebook aj telefón mi preplatili všetko čo som vedela zdokladovat a mala od lekárov potvrdenia všetko som mala spat plus nejaká nemajetkova ujma. Určite to ries a ked vieš pomôž urcite máme aspoň nejakými takými informáciami. Prečo by mala trpieť finančné ( co bude dost narocne) a ešte aj zdravotne! Veľa zdravia

@mijka58ja tiež nerozumiem trochu tým zraneniam... Ako píše
@dopolbokaodrata, to ten známy len tak z pasie fucal do jednosmerný, lebo čo? Len tak... Divne. Podľa mňa nepíšeš celkom ako to bolo. Lebo normálny človek, triezvy, len taknnevojde do jednosmerky a to pravdepodobne v meste, ktoré pozná. Ja neviem, ale známeho dávať žalobu, trestné atď... Za to, že pomohol, resp.chcel pomôcť. Hmm, co tak počkať na to, kým sa dikiecia, zistiť co a ako a dohodnúť sa s ním?