icon

Ako riešiť úraz dieťaťa na detskom vláčiku?

7. apr 2025

Dobrý den,
Ako by ste riešili situáciu, keby vase dvojročné dieťa sedi s o rok starším súrodencom na detskom vláčiku(2 male vagoniky, každý sedel v jednom) ktorý vy zaplatíte a počas jazdy k ním priskocia 3 úplne cudzie väčšie deti, z toho jeden cudzí chlapec drgne vase dvojročné dieťa, lebo vlacik ma len 2 miesta na sedenie a to vypadne počas jazdy, cela situácia trva 10 sekúnd, nestihnete ani odložiť penazenku do kabelky, nie to prebehnúť a chytit si dieťa, na čo sa zmozete je len rýchle dvihnut padnuté dieťa a utekať zastaviť vlacik aby nevypadlo sj druhý syn a tuto konkrétnu situáciu vidia aj rodičia tých cudzich deti a ani pred incidentom ani po ňom sa v ignorácii šibalstiev ich deti nikto nijak neostycha zakročiť?
… po príchode domov začne ruka opuchat a na rtg je z toho zlomenina.
Kľudne napíšte ako by ste riešili situáciu na mieste a aj po zistení, že je z toho zlomenina.
Ďakujem.

Strana
z2
minenkaa
7. apr 2025

Kludne chod na policiu a podaj trestne oznamenie,z kanerovych zaznamov zistia rodicov a nech platia,mozno sa poucia

personality
7. apr 2025

No neviem ci tu nieco ešte zmôžeš. Možno decku dohovoria a to bude tak všetko.

petulda333
7. apr 2025

Nemam problem,aby sa povozili aj ine deti,ale toto nie. Upozornila by som deti a aj rodicom svoje by som nalozila

olimuc
7. apr 2025

Osobne by som to vybavovala s rodicmi na mieste … mna ked nieco nastve viem byt velmi zla a neberiem ohlad na to, ci deti su pri tom alebo nie. Inac mozno maju kamery v nakupakoch zbehni tam a TO … ked si rodicia nevedia dat pozor na svoje deti, tak im treba zneprijemnit zivot. mohla si zvreskut aj na tie deti … max sa pos… ziadna trauma

smejulcek
7. apr 2025

tak určite by som hned zacala kricat ze ma pekne vychovane dieta, ked ublizilo ci sa to tak robi

kukulienka999
7. apr 2025

Uf, no ja veľmi zle by som reagovala… To by sa mamičkám na modrom konikovi nepacilo 😃 tie tu budú aj z tejto situácie viniť teba, že si neschopna a mala si behať jak salena.
Tie matere, čo nevedia zakročiť a dovolia pred vlastnými očami toto robit pre mna sú hyeny. Stačí v nedeľu ísť niekedy do nákupného centra sadnúť na kavu a sledovať jak benevolentne vychované deti a generácia bez empatie nám rastie…. Smutne a strašne

patka06
7. apr 2025

Nemala by som problém, keď sa zvezie iné dieťa - normálne slušne.
Tiež by som na mieste rodičom povedala svoj názor, ale čo by mi to pomohlo, keby sa zlomenina zistila až dodatočne - NIČ, vlastne ani na mieste by asi nepomohlo riešiť s políciou a pod.
To to už teraz nijako nevyriešiš - želám skoré uzdravenie

feuille
7. apr 2025

Nakricala by som dobre na toho fagana a podala trestne oznámenie. Akože to vážne? Čo to boli cigani?

cyberk
7. apr 2025

Fuh, tak z tohoto mam nervy aj za teba... ale teda ja by som nemala problem vycistit zaludok cudziemu decku alebo rodicom, ak sa vedome ublizuje mojmu dietatu...
ak by rodica nezakrocili, schytila by som to decko a vytiahla z toho vlacika... cloveku je az smutno, ze takato generacia vyrasta...

petulda333
7. apr 2025

@feuille castokrat prave ,,biely,, su horsi v tomto

feuille
7. apr 2025

To dieťa mohlo kľudne spadnúť na hlavičku a mohlo to byt oveľa horšie ako iba zlomenina. Ved je to ešte bábätko. Určite by som to nenechala tak.

basulaak
7. apr 2025

No teraz uz nijak. Ale na mieste mam predsa usta a dam do laty zasranov co sa nevedia chovat, vratane ich rodicov aby to videli a poculi ako sa ma vychovavat.

ismarela
7. apr 2025

Kde sa to stalo? Ak v nákupnom centre určite tam budú kamery a išlo by TO. 2 ročne bábo so zlomeninou, to musí byt strasne 😞

autor
7. apr 2025

@basulaak Noo ja som práveže nejak zareagovala, len kamarátka povedala, čo tam bola somnou že či som to trochu neprehnala, ale ja si za svojim stojím a urobila by som to znova

autor
7. apr 2025

@feuille presne, ja som riešila hlavu lebo aj hlavu si udrel a nakoniec ručička 😢

autor
7. apr 2025

@ismarela áno v nakupnom centre, blizko kaviarne je vlacik a matere tých deti pili kavu a dovolili aby tam takto obťažovali iné deti len s tým, že ostaní sa spratali ale ja som zakročila

autor
7. apr 2025

@feuille nie neboli to cigani, od hlavy po päty v znackach a matere napichane papule a gelove nechty

mamamasama
7. apr 2025

Toto raz urobili cudzie detiska, aj mojim. Aj ked to skoncilo vdaka Bohu bez urazu. Na drzovku som ho odtial vyhnala. Jasne, ze maminka na nakupoch a decko nevychovane samopas. Na tvojom mieste podavam trestne oznamenie.

autor
7. apr 2025

@kukulienka999 áno tiež moja reakcia nieje hodná modrého konika 😃 ale som rada, že nie som jedina

kiki68
7. apr 2025

Zial nevychovani ludia maju nevychovane deti, incident by som hlasila aj tym, co maju zodpovednost ako prevadzkovatel atrakcie. Totiz Ty zodpovedas za svoje deti a cudzie tam bez dozoru nemali co hladat. Navyse tam nehodili mince a teda nemali tam vobec co hladat. Ved ked uz, tak by sa mali ako rodicia spytat dalsieho rodica a potom naskocit. Len to taketo hovada nespravia, tam nevies kde vobec ten rodic je za rohom…

kavasmliekom
7. apr 2025

Ja by som nedovolila aby niekto nastúpil do idúceho vláčiku žiadnemu, ani svojim, ani cudzím, a určite by som si svoje povedala, už keby som z diaľky videla, že sa k nemu niekto blíži.
To za prvé. A za druhé, by som urobila scénu, aby si mamičky pili kávu ale aby si držali deti na uzde, keď sa nevedia chovať.
Mala si hneď riešiť, teraz neviem, či niečo pomôže, lebo kto ich bude hľadať a identifikovať cez kameru?

michaela329
7. apr 2025

Ja už som v podobných situáciách bola a nie so svojími deťmi a riešila som rázne a priamo na mieste. Čo si myslíš, že teraz dosiahnes?

ankare
7. apr 2025

Ak si zareagovala rázne a tvrdo, chápem Ťa. Dobre si urobila. Chudinka malá.

17alexis
7. apr 2025

Toto je podľa mňa neriešiteľná situácia...bolo to treba hneď na mieste.

ismarela
7. apr 2025

@michaela329 a ako mala na mieste volať políciu keď rozsah zranenia zistila až potom?

ismarela
7. apr 2025

@kavasmliekom to je už vec polície ako ich budú hľadať nie jej. Za podanie oznámenia naozaj nic nedá.

michaela329
7. apr 2025

@ismarela priamo s deťmi a aj s materami. Zlomená ruka bolí hneď, volám minimálne SBS toho centra. Či si fakt myslíš, že teraz podľa kamery nájdu tých ľudí?

jaass
7. apr 2025

Určite podať trestne oznámenie. Poznám mamku ktorej sa stalo niečo podobne. Na kamerách bolo všetko vidno.

evcagabi
7. apr 2025

Rozbila by som tomu zasranovi hubu

zuzulka558
7. apr 2025

Ja sa nestarám ak niečo robí druhé dieťa môjmu a rodič nič ticho je, ved asi voľná výchova 😱 poviem hneď a rázne a v tomto prípade by som ho aj chmatla a mater nech mi hovorí co chce, neraz som skríkla po decku na ihrisku

Strana
z2