Čivava útočí na dcérku a majiteľka odmieta košík
Baby akoby ste riesili ked vam 2,8 ročnu dcerku pokuše pes!!! Ten pes chodi von.s 5 rocnu malu ta ho uviazala kusok od nasej lavičky a odišla preč!!! Skoro ju kusol aj do tvare kedze ju kusal do nohy a mala sa zohla,vraj mu stupla na labku ale on niezeby kusol ale zacal trhat akoby dostal nejaku zlost velku.bezala som hned zanou potom prestal. Pisala som ten matke ze keby ju kusol do tvare ze toho jej psa zabijem a ona ze nech sa jej nevyhražam! Pisala som nech si ho jej dcera strazi laskavo ked ho dovlečie von !!!! Mam nervy strašne navyše ta matka je kamaratka . Lenze ten jej pristup k vychove je celkovo mimo !baby chcete vediet pokračovanie??Riešila som to snou vonku dost nahlas,,,samozrejme aj ten pes tam bol a aj mala stala asi pol metra podotykam stala ani sa ho nechytili a kusol ju zasa do ruky rovno pred nami aj tou matkou....hovorila som jej ze ten košik nech mu kupi že uz si neželam aby jej niekedy ubližil ze ked ho ona priviaze k detom že akoze moja mala bud bude musiet sa vzdat kamaratiek alebo budem musiet malu vodit na obojku aby sa knemu nedostala...povedala nech si malu naučim aby knemu nešla ...pritom ked sa hraju tak sedavaju na tych schodoch a kreslia si napr a ona akoze chce aby som svoju malu od neho izolovala a aby radcej sla na opačnu stranu od neho tam zase je cesta takže ju ma asi radčej naburat..povedala mi naten košik si normalna? ved by byzeral hlupo v košiku toto je asi cele a zhodila to cele na moju malu samozrejme vraj je tu dva roky ten pes a ja jedina tu robim problem pritom kusok už x deti ...povedala som ešte raz a volat asi treb mestku policiu ,,,ako by niečo taketo vyriešili...kedže dozor nad psom ma len 5 ročna mala a ktomu ona je tam bez dozoru matky tieš ...
Ja som mala čivavy dve a tiež som nikde nenašla na nich náhubok. Som toho názoru, že tvoja malá je dosť veľká na to, aby vedela, že k cudzím psom sa nemá približovať a tvoja kamarátka zasa dosť stará na to, aby vedela, že pes nemá čo robiť, tam kde sú deti. To čo sa stalo by som riešila s kamarátkou a ak to nechápe, volala by som MP. Takto trpí nielen tvoja maličká, ale aj iné deti a aj ten psík.
@sunflower201280 http://www.tatrapet.sk/produkty/plastovy-nahubo... na civavy nahubok predavali uz pred 10timi rokmi, kamaratka civavu totizto mala..
Minule jedna psickara mala na detskom ihrisku pustenu madarsku vyzlu bez nahubku.. Ona tam bola so svojimi detmi a volne pustenym psom. Na moju zdvorilu prosbu, nech ho da na lanko+nahubok mi povedala: tu je to povolene, lebo ihrisko je v lese. Ja vravim, nikde tabulka ´volny pohyb psov" nie je a teda je to zakazane. Aj keby to bolo rovno povelene, pre nevhodne mat volne pusteneho psa na ihrisku. Takychto ludi pokladam za arogantnych idiotov, nabuduce nikoho neprosim, ale rovno volam MP.
Ty to mas o to tazsie, ze majitelka psa je tvoja "kamoska"
@jana_eyre no v mojom okolí vtedy nemali 🙂 a v podstate som náhubok nepotrebovala. Bývam na dome, takže sa zdržovali väčšinou na dvore. Tak som to potom ani neriešila. Mala som ich vycvičených a keď sa stretli s niekým, kto im nebol "sympatický" a prejavila sa hlavne v jednom z nich ich typická povaha, vedela som čo a ako s nimi. Stále si stojím za svojím, že malá sa k psovi nemala približovať a pes nemal čo robiť medzi deťmi a bez dozoru .
@sunflower201280 to je samozrejme, ze dieta sa ma ucit ze k cudziemu psovi sa nepriblizovat, nepozerat na neho.. ale z pisaneho mi pride, ze psa mala poznala mozno ho vonku stretavala denne.. to uz nie je cudzi pes..
ziaden pes nema preco kusat kohokolvek ani ked mu stupi na labku, ak to robi, nieco nie je v poriadku /samozrejme nepisem o tom, keby ho niekto provokoval, huckal dlho, stupenie na labku ale nie je dovod na utok/.. a v tomto pripade to bude urcite vychovou psa..
pes si dovoli len tolko, co mu dovoli pan a keby sa take nieco stalo mne urcite to hned riesim policiou, navyse sama pani psa, priznala, ze "kusol uz niekolko deti".. take spravanie nie je normalne..
tiez sme mali psov a nie takychto malickych, ale nemeckeho kratkosrsteho stavaca a irskeho setra.. obaja boli nauceny ako sa spravat v spolocnosti deti, pretoze sa okolo nich pohybovali.. aj pes v pribehu ma doma dieta, preto by mal byt nauceny ako sa spravat..
povahy psov su sice vseliake /seter deti nemal ziadne dieta rad/, ale ma mat urcene pevne hranice.. preto si myslim, ze psa by nemal mat hocikto, iba clovek, co ho vie zvladnut.. bohuzial simnohi ludia psov kupuju ako modny doplnok, co je zrejme aj pripad panej z pribehu /ako by vyzeral s nahubkom? to co je za argument?!/ alebo maju pocit, ze civava ani nie je pes, ale plysak..
@jana_eyre ale mne to vysvetľovať nemusíte 🙂 v podstate s vami súhlasím.... no možno okrem tej labky.
@sunflower201280 ako prepac, ale ak nahodne stupi niekto psovi na labku, tak pes ma pravo zautocit??? to akoze kde sme!!!
ja psa nemam, moj brat ano - a vodi rodicom este jedneho o ktoreho sa obcas stara, ked su majitelia prec... Obom sa mi podarilo stupit im na labku - nie preto, ze by som chcela, ale preto, ze boli pri mne a nejako proste sa to stalo. A maximum, co spravili, bolo ze zaknucali - na co som sa ja otocila a ospravedlnila som sa im a myslim, ze tie psy su natolko inteligentne, ze to pochopili a boli sme nadalej kamarati.
si neviem predstavit ospravedlnit utok tym, ze stupim nechtiac psovi na labku... to nie je tyranie a ten pes naozaj NEMA dovod zautocit --- ty niekedy do niekoho nedrgnes? a bolo by podla teba normalne, ak by ten dotycny, do ktoreho si NECHTIAC drgla, ta zacal bit, pretoze to si predsa nemala spravit???
@kaktusik007 akože prepáč, nemusíš sa do mña navážať. Aj mne sa stalo, že som stúpila na packu, ale inak môže zareagovať cudzí pes a inak môj. Pes nech je hociaký je vždy zviera a svoje pudy má. Ja som si povedala iba svoj názor, že tam pes nemal čo hľadať, a že sa tá malá k nemu nemala približovať. Chyba bola na oboch stranách. A ak je ten pes agresívny, mali to nahlásiť. Evidentne je v rodine, ktorá ho nezvláda.
@22beba Chcem napísať príspevok ohladne malých čiváv a im podobných malých rás. Bývam na dedine celý život pes bol vždy na dvore strážca. Keďže ľudia na dedine sa nenudia, tak si takéto malé živé hračky nemusia kupovať. Ale v ostatnom čase pribúdajú nové domy nie rodákov ale cudzích ludí a tí si kupujú aj živé hračky - čivavy a im podobné. Keď idú na vychádzky s nimi po dedine bez vodítiek tia malé potvory prídu ku dvoru s velkým psom a to zbláznenia útočia, štekajú na toho veľkého psa. cez bránu A majitelia sa usmievajú ako blbí, pretože pes nie je na vodítku je taký malý a taký statočný. A čo sa stane keď sa stretnú vonku na venčení? Samozrejme náš veľký pes ho napadne. A kto je teraz vinný?
@0908483718 Obaja (majitelia) ste vinni, pretoze OBA psy mali mat voditko a nahubok.
Hlavná pointa toho je že malé pyžamové psíky nie sú také nevinné ako si majitelia myslia a musia tiež dodržiavat všetky predpisy - mať vodítko ako majitelia velkých psov

😀
http://struharik.gulas.sme.sk/upload/posts/9/28...