Cudzí človek mi spadol na dieťa v kočíku
Ahojte, pred pár dnami sa nám stalo,že som čakala v tabak fante v rade pri pokladni.Kým platil taký dedko predo mnou,zohla som sa pod kocik do tasky po penaženku a zrazu sa kočík zatriasol.Tak som sa postavila a zrazu vidím toho deda padnutého na mojom synčekovi.Ruky mal na lemoch kočíka a Nerinko zotrvával v spánku,tak som myslela,že sa ho ani nedotkol,ale všimla som si,že ruky mal ten dedo plné.Vyplašený dedo niečo zakoktal a potom odišiel.Ja som dúfala,že mu teda nič neurobil,ale asi po pol hodine sa mu na hlavičke objavilo také začervenané miesto a vyzeralo trocha akoby preliačené. Ale malý sa nijak nesťažoval na bolesť ani nezvracal.Ale na daľší den mal mierne zvýšenú teplotu a potom ešte na další večer.a každú chvílu sa mi teraz v noci budí a už je to 5nocí od toho "ataku". Nemyslím ale,že je to z toho udretia asi skôr zo stoličky,ktorá mu rastie,ale neviem. Čo myslíte? A stalo sa už aj niekomu inému,že by vám niekto spadol na kočík? Podotýkam,že som mala od toho deda asi metrový odstup,musel byť fakt nejaký zasnívaný alebo jednoducho debil,ked sa otočil a prešiel meter bez toho aby sa pozrel čo je pred ním. Keby som práve nebola zohnutá a videla ho ako padá,hned by som ho pekne nasmerovala inam 😠
Moje nervy, toto čo je, a to som si myslela že ma tu na mk už nemôže prekvapiť žiadna diskusia...
@kvetinkovamama keby spadol na malého alebo ho nejak udrel, tak by sa malý snáď aspoň zobudil, možno aj zľakol a zaplakal... sama píšeš, že malý sa ani nepohol... takže pán očividne zasiahol len kočík, nie tvojho syna a dokonca ani kočíku sa nič nestalo... no a napísať "zasnívaný alebo debil" - tak zaradila si ho dosť jednoznačne podľa mňa... ešte škoda, že vplyv omamných látok si nespomínala... ale ani na sekundu ťa nenapadli zdravotné problémy...
jediný, komu sa niečo stalo, je asi tak ten pán, ale dráma a aká... ani nechcem vedieť čo bude, keď si tvoj malý raz oškrie koleno...
@maaaria3 tiez je to dost paradox,ze na jednej strane mi tu tlacia do hlavy,ze urychlene odsudzujem deda,ale na druhej strane nemaju problem urychlene sudit mna akoby na zaklade jednej situacie poznali to ako konam v zivote
@sardinka333 a ked uz chces vymyslat take katastroficke scenare,ze keby mal dedo porazku a blabla,tak keby mal moj syn chorobu motylych kridel,bol by na tom v lepsom pripade velmi zle a ten dedko by ho nechal tak a nijako nepomohol.takze keby bolo keby. Keby som vedela ako budu tuto podaktori reagovat,tak radsej nic nepisem a nekazim si den.a TA POSLEDNA VETA V PRVOM PRISPEVKU,ZE BY SOM HO NASMEROVALA INAM,BOLA ZO SRANDY!ale to vidim nikomu nedoslo
@kvetinkovamama podstata tvojho problemu je kde? Horucky tvojho dietata z padu deda na kocik?
@kvetinkovamama hej ale u toho stareho pana je skor mozne ze sa mu mohol kolisat krvny tlak, pripadne trpiet na vertigo alebo si len nevsimol ze si za nim zaparkovala ty aj s kocikom - ak nahodou horsie pocuje a zrazu sa obratil alebo cuvol a v plnom plyne sa vhupol do tvojho kocika. dietatu sa ocividne nic nestalo a ty z toho robis dramu hovoriac na stareho cloveka vsetko mozne. 😅 😅 😅 😅
@kvetinkovamama radsej nepojdem tam, kde to mam najblizsie ale prejdem sa, v BA je tolko moznosti, kde ist a s kocikom nezavadzat a neohrozovat
@prasiatko30 keby som z toho robila dramu,tak to nepripisujem tomu zubku.jedinu dramu tu robia take ako ty
@kvetinkovamama jasne ze z toho robis dramu kebyze z toho dramu nerobis tak tu neotvaras temu ohladom toho ze nejaky pan sa potkol o tvoj kocik a skoro do neho spadol 🙄 🙄 🙄 🙄
@kvetinkovamama v prvom rade nevies ako sa presne situacia odohrala, v druhom rade nevies preco sa stalo, ze stary pan sa ocitol na tvojom kociku, lebo aj on sam podla toho co pises bol ocividne v soku... po dalsie treba brat veci prakticky a s chladnou hlavou, keby sa tvoje dieta doma buchlo alebo sa stala ina situacia tiez si budes mysliet, ze z jedneho ťuku ma horucku ? treba zmyslat trochu realne a menej stresovo, deti este tolkokrat spadnu, buchnu sa a to budes zakazdym takto riesit..
@kvetinkovamama tvoje obavy su namieste. Vsetky co to tu hraju na hrdinky by som ich chcela vidiet na tvojom mieste ako by sa na mileho deduska( 80 kg prinajmensom) usmiali a v pohodicke odkracali ved chudacik asi sa mu zatocila hlava a spadol mi na dieta. Kazda jedna normalna matka by reagovala podrazdene a mala iste obavy o zdravie dietata. Ja by som mu to urcite vysvetlila tak ze nabuduce by 🙄 urcite ziadnej mame do kocika nespadol 😖 A este ty mas brat ohlad anho ved chudacik stary....a ist nakupovat tam kd je viac miesta na kociky....chodis tam kde ti to vyhovuje....preboha zeny...to co je diskriminacia matiek?? 😕
@tajka1986 dietatu sa ocividne nic nestalo ani sa len nezobudilo - ci mi chces povedat ze tak treskol do toho kocika ze dieta pripucil a zastavil mu dychanie, tak ze dieta sa uz ani neprebralo - to by musel nechat ten kocik na cucky a z dietata by bola ostala palacinka - trochu sudnosti prosim vas. najpravdepodobnejsie je ze pan si ani nevsimol ze za nim zaparkovala a ked skoncil pri pokladni a zacal sa rozbiehat tak nabural do kocika a zachytil sa na okrajoch kocika - jedine zeby mal v ruke flasu rumu ktora by dieta udrela do hlavy a bol by ostal v bezvedomi - ale to by si uz hadam bola vsimla ze ma vnutrolebecne krvacanie a po zurivom utoku nepricetneho dochodcu sa jej syn este neprebral a uz by bola vyhladala lekarsku pomoc a nebola by na mk
Myslim ze taketo situacie sa kludne mozu stat hocikomu, mne v trolejbuse padal opilec na kocik a nemohla som kocik posunut, lebo tam bola tycka takze som do opilca sotila tak ze odletel a bola som z toho riadne rozrusena....
@tajka1986 ty si tiež dalšia čo by deduškovi povedala jak Marfua z Mrázika ,,čo ti šije starý,,?
Ze zeny a matky.......potom zachranari ,,skuvinaju,, v televiznych novinách ze kolko ludí ani nepoda prvu pomoc, keby to bol vaš otec a nedaj boze by mu niekde v obchode prišlo zle a spadol na zem...prekročíte a idete dalej. Nehovorím kebyze je to nejaky ožran, feťak..ok...ste nasrate, ale starý človek, ktorý ma už iste zdravotne problémy takže pochybujem ze dedko nemal čo robiť a išiel sa hadzať na kočík... 😠
Ja ked som raz odpadla v trolejbuse tak prvé čo mi ,,odišlo,, bol zrak ...uplne zatmenie pred očami a potom som sa zvalila na jednu sediacu pani lebo som stale verila ze do tej zastavky to vydržím a vystupim......ani neviem ako som sa prebrala ze sedim na sedadle....
Samozrejme ze každý sa boji o dieťa, to je prirodzené..tu Nerinko ani nepipol...spal dalej...a samozrejme ze prva reakcia by bol strach ,,čo sa deje,, aj o dieťa...ale ked vidim ze dieťa je ok, spi...tak sa opytam či je všetko ok toho človeka, či nepotrbeuje pomoc a nie ze mu div nevynadam do debilov a v myšlienkach by som ho presmerovala nech pada inde...... 😖 To už tiež hovori niečo o empatii toho človeka...des, bes aký sme voči sebe bezohladní.
@lubkavargova1 Toto je pre mna nepochopitelne. Ak zamestnanci uz na zaciatku videli maminu s dvojickovym kocikom, tak ju mohli obsluzit pri pokladni a potom vypustit cez sirsi vchod tak, ako vosla. Alebo dvojickove maminy maju svoje deti nechat v kociku pred obchodom? Alebo vziat obe deti na ruky a vozik tlacit nosom? Ja mam v poslednom case tiez problem pri pokladniach v akomkolvek obchode, lebo zmestit sa vedla vozika aby som mohla s mojim velkym tehotenskym bruchom vylozit tovar na pult je fakt problem. A mozno nim raz zhodim nejaky tovar. A tiez som mala dvojickovy kocik a viem ake to je, snazit sa nastupit do MHD alebo nakupit, ale vzdy sa da najst nejake riesenie, ktore nespociva v tom, ze zakaznika vyhodime, lebo je to s nim tazsie. Fakt chudaci vozickari a dvojickove maminy v tejto super tolerantnej krajine, kde este aj ta dvojickova mama je za kravu, ze co sa vobec trepe do obchodu aj s deckami, svoloc akasi! ☹
Baby sme predsa ludia a nic v zlom, ale ja mam pocit, ze niektore ste zabudli, ze ste niekedy boli tzv. obycajnymi zenami resp. nie este matkami a ze sa stavaju rozne situacie, kedy niekto do niekoho narazi a pod. ja osobne mam 157 cm neraz v obchode ci inde sa mi stalo, ze ma cez tie dnesne moderne kociky nie je ani poriadne vidno alebo som sa v obchode zohla k regalu tak ma ma mamicka skoro zlisovala s kocikom alebo mi presla po nohe ale teraz nebudem nadavat alebo nieco podobne...beriem ze sme ludia stane sa, ze je clovek nepozorny alebo nieco.....
@kvetinkovamama takze v prvom rade sa Nerinko (prepac, ale pripomenulo mi to detstvo, tak sa volala susedova cierna chlpata zmeska)ani nezobudil, takze urcite sa nemohlo nic vazne stat, este som fakt nepocula o tom, ze z padu, buchnutia by boli horucky 😀 , ale tak dobre, ja by som toho dedka dala vypatrat ako násilníka a drzaka. Prepac, je mi to smiesne,co vlastne riesis? Ved dedko nieco zamrmlal, asi bol v rozpakoch a nebol ani schopny poriadne hovorit, tak zdrhal, zjavne to vsetci pritomni vazneho incidentu prezili a to myslis vazne, ze po tomto zakroku dotycneho si si decko neobhliadla, prepac Nerinka 😀 , to, ze si nasla bouly az doma, pochybujem, ze by si ju prehliadla po ataku a keby aj pochybujem, ze by to dieta nezobudilo. Takze klud, nie si na svete sama a nezijes v uzatvorenej bubline. Bojuj s tymto svetom celom vpred
@maciatkolulu Dosť necitlivý komentár. 😒
@koniarova moj? prepac, nic necitlive tam nepisem, mne zase pripada necitlivy autorkin uvodny text....
@maciatkolulu robit si srandu z mena dietata mi pride rovnako hlupe ako tebe uvodny prispevok 😉 to co je pre teba meno pre psa etc.. moze byt v inej krajine uslachtile a vznesene meno pre cloveka.. .. slusne vychovany clovek vie kedy si ma radsej kusnut do jazyka .. ako napr v pripade dietata.. teba je h.. do toho ake ona dala meno .. je to jej rozhodnutie a nepytala sa nas ci sa nam paci 😉
nechcem si zastavat ani maminky ani dedka... a verte ze uctu k starsim mam ale ako su arogantni oplesteni mladi tak najdete kopec takych aj starsich ludi... sebeckych drzych starsich obyvatelov pribuda velmi rychlo... a keby mi na kocik spadol dedko tak ako prve v sekunde hodnotim situaciu berem dieta do ruk a az potom ratujem dedka... dieta je proste dieta je na prvom mieste ako milion krat tu spominana ucta k starsim ... mier s vami dievcata
@silaviat vsak ja som ani nepisala, ze je skarede. A to vobec. Akurat som napisala, ze sa tak volal susedov hafan a mi to pripomenulo. Ale ja len rovnakym metrom ako autorka...
Tak to ťa obdivujem, ja by som toho dedka asi prizabila.... Nech sa nikto nehnevá, ale padnúť na kočík resp. do kočíka to je už čo povedať......
Vzhľadom na to, že je to starší človek, okolnosti mohli byť rôzne....ale nadávať do debilov?
ale no tak, mamicka to pisala podla mna v takom duchu, ze si aj sama vycita ze sa zohla a nevidela co sa vlastne deje a neurobila nieco viac aby sa tato situacia ani nestala.. preto napisala "zasnivany, ci debil"
tiez by som bola nastvana, aj mne sa to stalo v autobuse, autobusar prudko zabrzdil a babicka ktora sla s 2 malymi detmi si mi skoro sadla na syna v kociku.. vinila som aj ju aj autobusara, lebo ona sa postavila ako "madar" uplne zle, jedno dieta mala v kociku a druhe stalo pri nej, chcela vystupit ale stala tak ze celom aj s kocikom smerom k dveram, co sa v buse stat nema lebo sa velmi tazko takto s kocikom vystupuje, vzdy treba vycuvat.. (aspon teda podla mojich skusenosti) no a chcela chcela ten kocik dako otocit pritom sme tam boli 3 s kocikami a uhnut sa nebolo kde, do toho sofer zabrzdil a ona pristala v mojom kociari v sportovej casti, normalne si sadla na mojho syna.. rychlo teda vyskocila ale ja bych vrazdila! nastastie sa nic nestalo, nikomu ale syn sa hodne prelakol a plakal akoby ho rezali.. bola som na tom rovnako.. (ja som teda neplakala) 😀 ale zurila som.. a do dnes ma to vie nastvat.. cize dedukujem, ze aj mamicka je napalena z tej situacie a preto taka poznamka.. inac je urcite v pohode, a uctu k starsim ma.. a je prava tigrica, chrani dieta aj vlastnym telom.. tak to ma byt predsa..
@kvetinkovamama a maly bol otoceny od teba, ci k tebe? lebo ak bol od teba, tak si mu sadol na nozicky.. preliacina mu ostala, alebo zmizla?
Celé mi to príde, že zabime všetkých starých ľudí, lebo nám vraždia deti.......Ja už fakt "nevládzem" toto čítať...."úmyselne" dedo chcel zabiť dieťa, lebo sa prikvecol na kočík ??? Zabite ma radšej, nech už nič podobné nečítam....
Ze diskriminacia matiek? Skor to vidim na diskriminaciu matkami... Lebo niektore su pupok sveta a vsetko sa toci okolo nich... Ja som matka, kto je viac?
K vyhodnoteniu situacie. Vravis, ze sa drzal bocnic, takze dietata sa ocividne ani nedotkol. Ani kocik sa neprevratil/neposkodil, takze na nom nebol celou vahou. Skus spravit pokus a poprosit napr. tatinka, nech s zvali na kocik celou vahou, ze co to spravi. Dieta samozrejme vyber predtym. dalej - maly sa ani nezobudil. To ma taky tvrdy spanok, ze ho nezobudi rana do hlavy, po ktorej mu ostane preliacina? No a ako myslis, ze by k tej preliacine mohlo dojst? To by musel dedko padat pastou napred, resp ho udriet este niecim vyraznejsim. Ale najjednoduchsi a s najvacsou vypovednou hodnotou je fakt, ze sa ani nezobudil (a snad nebol v bezvedomi). O nicom nevedel.
Dedo mal ocividne ovela vacsi problem, ako tvoj Nero.
@bonaqa2013 citujem ta: "Tak to ťa obdivujem, ja by som toho dedka asi prizabila.... Nech sa nikto nehnevá, ale padnúť na kočík resp. do kočíka to je už čo povedať......" Uz si videla tie nove videa dochodcov na you tube? Teraz sa vraj najnovsie bavia padanim na kociky s deckom. Ale vraj si kociky nevyberaju iba tak, dolezitu ulohu zohrava aj meno decka. Teraz vraj ficia pady na kocik s dietatom, ktore sa vola Nerinko. Ta stara generacia uz fakt nevie co so sebou.... 😝 Kks to si fakt myslis, ze ten dedko tam padol umyselne?
@cecil36 neviem či dedo spadol úmyselne, ale mňa by najskôr zaujímalo moje dieťa - či sa mu dačo nestalo. A vnútorné zranenie sa nemusí prejaviť hneď na mieste nešťastia. Ja by som určite to riešila cez lekára - hnevajte nehnevajte, zdravia dieťaťa je pre mňa najdôležitejšie.....

tie priznaky ktore popisujes urcite nemaju suvis s tym citujem ta "atakom", skor s tymi zubkami 🙂 Ale k veci... nic sa nestalo, neriesila by som. Stary pan to neurobil umyselne, zareagoval tak ako to najlepsie vedel- nieco zamumlal a zmizol. Ale verim ze keby to mohol vratit spat, urcite by sa ospravedlnil a zaujimal sa ci malemu neublizil. Aj mne sa uz velakrat stalo, ze som v nejakej situacii jednala urcitym sposobom, ktory nebol celkom spravny, pricom ked som situaciu spatne analyzovala, napadlo ma nespocet rieseni ako sa zachovat inak, lepsie. Urcite to deda spatne mrzelo.
Ja mam takisto velku uctu k starsim, bola som tak vychovavana odmala a rovnako vediem aj svoju dceru. Ale ak by mi niekto spadol na kocar- umyselne alebo nie- a nebodaj mi pripucil dieta, prebudil ho s placom, alebo mu proste nejako ublizil, tak v prvom rade sa zaujimam o svoje dieta a ratujem jeho, bolo by mi jedno ci sa dotycny "vinnik" vala hoci aj v bezvedomi na zemi.