Cudzí človek mi spadol na dieťa v kočíku
Ahojte, pred pár dnami sa nám stalo,že som čakala v tabak fante v rade pri pokladni.Kým platil taký dedko predo mnou,zohla som sa pod kocik do tasky po penaženku a zrazu sa kočík zatriasol.Tak som sa postavila a zrazu vidím toho deda padnutého na mojom synčekovi.Ruky mal na lemoch kočíka a Nerinko zotrvával v spánku,tak som myslela,že sa ho ani nedotkol,ale všimla som si,že ruky mal ten dedo plné.Vyplašený dedo niečo zakoktal a potom odišiel.Ja som dúfala,že mu teda nič neurobil,ale asi po pol hodine sa mu na hlavičke objavilo také začervenané miesto a vyzeralo trocha akoby preliačené. Ale malý sa nijak nesťažoval na bolesť ani nezvracal.Ale na daľší den mal mierne zvýšenú teplotu a potom ešte na další večer.a každú chvílu sa mi teraz v noci budí a už je to 5nocí od toho "ataku". Nemyslím ale,že je to z toho udretia asi skôr zo stoličky,ktorá mu rastie,ale neviem. Čo myslíte? A stalo sa už aj niekomu inému,že by vám niekto spadol na kočík? Podotýkam,že som mala od toho deda asi metrový odstup,musel byť fakt nejaký zasnívaný alebo jednoducho debil,ked sa otočil a prešiel meter bez toho aby sa pozrel čo je pred ním. Keby som práve nebola zohnutá a videla ho ako padá,hned by som ho pekne nasmerovala inam 😠
@kvetinkovamama ten človek nemusel byť hneď debil, lebo spadol... hlavne starší človek... mohlo mu prísť zle, mohol sa potknúť, mohol mať problém s tlakom, čokoľvek... škoda, že si sa aj jeho nespýtala, či je v poriadku a nepotrebuje pomoc... lebo ty si asi nikdy nespadla, že? a všetci ostatní sme debilní podľa teba... ach jaj...
tvoj syn sa ani nezobudil v kočíku, čiže vôbec nevie, že sa okolo neho niečo dialo a nemá z toho žiadnu traumu a žiadnu bolesť... očividne sa ho ten pán nijako nedotkol, spadol na kočík, nie na tvojho syna... ak aj náhodou, tak určite sa to nebude prejavovať 5 dní po...
Ludska pokora a ucta sa stale viac a viac vytraca....ach jaj...stary dedo, debil....som zvedava ako budeme reagovat my ked nam povedia buduce generacie stara krava, baba, debil, urevane decko, rozmaznany fagan....ach jaj...
@kvetinkovamama netoci sa svet len okolo teba a tvojho dietata, naco sa trepes do takej malej predajne s kocikom? Namiesto nadavania si sa ho mohla spytat, ci mu nic nie je.
No ja na jednej strane ako citam, tak chapem vas baby, ucta ...atd..ano ,ale kurnik,keby mne niekto padne na kocik a ,,mozno,,na dieta a povedzme si pravdu vsetkym vam...tak asi by ste tiez prispevok nepisali usmevom o nejakom starom milom sedivom deduskovi ....
ja mam maximalnu uctu k starym ludom a milujem ich rady, spomienky, zivotne skusenosti...ale v tomto pripade to nema nic spolocne s tym, ze niekomu padol na dieta.
Skor sa mal on ospravedlnit a hlavne sa zaujimat ci neico neurobil kociku a babatku, ci ?
pekny den vsetkym prajem a majme sa radi a skusme pochopit jeden druheho a nie hned ,,kamenovat,,
tak ako sa ona mohla spytat tak sa mal v prvom rade zaujimat on ci sa nieco dietatu nestalo .... a tiez mal byt opatrny a netrepat sa tam ked vidi ze je tam kocik ... zjavne mu nic nebolo neslo o epi ani nic obdobne ..
a vsetkym obhajkynam odporucam zopar jazd v BA MHD s detmi ci s tehotenskym bruskom ... a uvidite akych "milých deduškov" ci "babicky" stretnete.... mozno aj dostanete par dobre mierenych s taskou po chrbte lebo dostatocne rychlo nevykladate kocik z elektricky a oni musia byt ihned na trhovisku ci v kauflande a pod..
otazka je ako bol aj kocik blizko toho deducka...lebo uprimne, su priestory kde jednoducho s kocikom neda, ale su extra maminky, co sa aj napriek tomu tam natrepu, lebo suuuu proste maminy. Sorry, ale aj ten stary pan mal plne ruky a pokial sa zaparkoval kocik blbo, a on si to nevsimol a otocil pridko a tak vystartoval stavaju sa rozne urazy...ja som sa tak strepala v Kauflande pe ten ich blby vozik. Tiez doniesla do uzkej ulicky vykladat tovar, no ludi tam jak maku a nevsimla som si, otocila som sa so svungom a uz o sekundu ma dvihali zo zeme 😅 😅
Aj minule do Billy vosla jedna mamicka s kocikom pre dvojcata. Bola hned upozornena pri vstupe, ze nie je to dobre riesenie lebo nema sancu pri pokladni vyjst. A ona, majsterka sveta sa aj tak vtrepala, lebo ze ma na to pravo vstupovat do obchodu s kocikom...no dobre, potom si ju predavacky pozerali ako sa trepala vonku cez ten uzky priestor, zvalila tovar a este sa aj ohundrala...no tragikomedia 😅
@loginexistuje tak on stal v rade pred kocikom predpokladam ze nebol vestec a nemohol vediet ze sa ona dotrepe hned zanho.. mohol sa potknut o jej kocik mohlo mu prist zle etc.. a dedko daco povedal - mozno sa ospravedlnil mozno sa spytal ci su ok - ale to uz zakladatelka nenapisala- len to ze daco zakoktal
...
podla mna je podstatne, ze neplakal, v podstate sa ani nezobudil. nemyslim si, ze mu ublizil. spadnut moze hocikto, ale mal sa ti ospravedlnit. neviem si ani predstavit, ze keby mu naozaj nechtiac ublizil, ako by som reagovala ja... 😒
pokial spadol na zem a neublizil dietatu tak ako ok, ale ked by mi spadol nebodaj na dieta tak jedno by mi to urcite nebolo a niektore ,,mudre rady,, niektorych mamiciek ze ucta, pokora atd ma normalne vytacaju ako ok nevravim ze sa hned ma nadavat starym ludom ale no neviem ako by ste sa zatvarili keby vam stary dedko ublizil dietatu ci by ste v tej chvili boli take pokorne a uzasne
ale teda tiez si myslim ze maly neplakal a je to ok ... skor mu idu zuby .. aktuálne ... ale teda myslim si ze ohlad treba na vsetkych stranach a moje skusenosti su skor negativne so starsimi ludmi a ohladom... ako opacne...
@loginexistuje neboj nič, jazdila som MHD dlho a stávalo sa, že keď šofér zabrzdil, tak sa mi ľudia zvalili, zavadili o kočík, vždy som sa snažila mať ho tak, alebo stáť tak, aby som ten pád zabrzdila
@lubkavargova1 no písala, že stála v tabaku, tak tam to určite nie je široké a priestranné
Nestalo, ale jednou jsem byla svedkem....pan v autobuse spadnul na kocarek, ktery rozbil ( Drzadlo) a ani se te mamince neomluvil. Ta kdyz se probrala ze soku tak mu rekla ze omluvit by se ji aspon mohl, jeste byl drzy a tim to skoncilo...jinak si myslim, ze ten deda za to nemohl a ze se nic nestalo.....stanou se nejruznejsi veci..tomu se neda zabranit.
rychlo ho bez udat na policiu 😀 ... dieta je v poriadku ...ujo tiez ..tak co to riesis..a este k tomu takymto sposobom! mala si to riesit s nim a nie tu a k tomu hrat macherku co by si so starym debilom spravila...hanbis sa aspon trochu ?
Pre tych co si mysleli ze som sa natrepala niekam kde sa kocik nemesti a ze som bola hned za tym dedkom,tak ten tabak fant bol normalne velky,v pohode pre kocik aj dalsi by sa vedla mna zmestil a ako som uz spomenula bola som od toho dedka aspon meter cize nie hned za nim. Neviem ako tie 'obhajkyne' staruckych deduskov a babiciek,ale ja som sa najprv zaujimala o svoje dieta a nez som sa z toho stihla spamatat,cize asi takych 5 sekund,tak dedko uz utekal po svojom.urcite mu nic nebolo ked tak rychlo zduchol a o dieta sa vobec nezaujimal. Niekto tu spomenul ze "urcite sa ho ani nedotkol",no z coho by mal potom udretu tu hlavu?zo vzduchu asi nie. Ale som rada,ze su tu aj mamicky,ktore myslia v prvom rade na dieta. A co ma niekto problem preco to pisem sem? Chcela som vediet ci uz sa to niekomu stalo,ale vidim ze mnohym z tych 'kompetentnych' nie,lebo by pisali asi inac troska. Ako sa tak zda clovek sa uz nemoze nijako vyjadrit bez toho aby nedostal "po hlave". Ale kazdopadne sa chcem podakovat tym zenam,ktore hned na mna neutocili za nejaku neuctu,ale naopak ma skor branili.Radsej sa uz dalej nebudem vyjadrovat
@sissy27
@chupakabra ani som hned netvrdila ze bol debil,ale ze bol bud zasnivany alebo potom bol debil.cize ho hned neodsudzujem.aj ja sa obcas pozabudnem a chvilu sa nepozeram kam idem.ovsem ked som bez kocika.ale keby som uz ja spadla na niekoho dieta,tak sa aspon zaujimam o to ci som mu neublizila.najma ak by som vedela,ze som ho s niecim udrela do hlavicky...ok,ale to som ja.pre inych je asi dolezita iba ucta k starsim,ale ucta k malym detom uz asi nie
@silaviat neospravedlnil sa,jeho slova boli "To - som sa...teraz - uplne........,..dakujem" asi mi dakoval za to,ze hoci sa mi zvalil na dieta,tak som na nho nekricala ani som mu nic nevytkla ako by to urcite niektori ludia spravili.proste som bola ticho a trocha v soku a kym som stihla nieco povedat alebo sa spytat uz ho nebolo.totizto v tom bory malle sa hned stratil medzi davom a ja ani nemam pamat na tvare aby som sla potom za nim a nieco sa ho popytala.ten tabak fant bol v bory malle v ba len tak pre zaujimavost
@kvetinkovamama ten nie je zase taky velky, ako pises, je len siroky, ale dost zle rieseny, cize tam by som s kocikom urcite nesla
@moni244 tak by si nehala kocik pred obchodom a isla bez neho? Nepisem ze je nejaky obrovsky okolo kocika bolo dost miesta a aj pred aj za nami
@kvetinkovamama ja len k tej udretej hlave, ze z coho by ju mal -16mesacny lapaj to moze mat ani nevies z coho 😉 mame podobneho doma, kolkokrat ani nezapisti, ked sa buchne 🙂
@kvetinkovamama Neboj sa. Dieťatku nič nie je, keď sa ani nezobudilo. Po 5-tich dňoch by sa už určite nejako prejavilo, keby mu ublížil.
Myslim ze tvoj maly sa viac udrie vonku ked sa hra alebo v byte zrejme nerobis taku dramu ako ked ho udrie niekto iny ...uz len to je smiesne ze to riesis a tvoj syn kludne spal dalej ??? Smiesne
@kvetinkovamama
1. kedze ti chyba schopnost do vcitenia sa starych ludi, urcite veci pochopis, az ked budes stara.
2. ucta k mladsim? Tvoje dieta sa ani neprebudilo, budit ho asi nechcel, aby sa mu ospravedlnil.
3. ty tiez reagujes vzdy pohotovo a spravne? Dedkovi to zjavne prijemne nebolo, zakoktal sa a usiel.
ty kokos sudit viete za mikrosekundu.....
a keby tak niekto spadol na vase dieta?????
@kvetinkovamama sleduj ho a ked sa zhorsi tak zober k lekarovi.... mozna ho len buchol troska...
@moni244 s takym pristupom "tam by som s kocikom nesla" by som potom nechodika ani do lekarni,autobusov ci do drogerie.tie totiz tiez nie su dobre riesene
@kvetinkovamama Ani nečitam čo ti tu napisali...stači tvoj prispevok. Ty čo si za človeka???? Hyena v ludskej koži ktorá by padajuceho stareho človeka nasmerovala inam??? Tvoj Nerinko...to je pes s takým menom?
Neskutočné...ten človek mohol mať poražku a preto len ,,zakoktal,, lebo nebol schopný reči. A ty miesto toho aby si sa ho aspon opytala či je ok a nepotrebuje pomoc, zavolať niekomu alebo zachranku, tak ho nazveš debilom a keby sa zvalil na zem vedla teba tak ty ho prekročíš a ideš dalej...fuj, hnus.
@zabina27 to ja viem,ale ked dietavspi a ani sa nepohne tak sa mu udreninka nespravi sama od seba.sak mozno vdaka tomu ze uz sa tolko poudieral ho to ani nezobudilo 😉
@koniarova praveze odvtedy je v noci nekluudny a stale sa budi s placom a prve dva dni mal aj teplotu.ale tieto iste priznaky mal ked mu rastli prve 3 stolicky,tak dufam,ze to je z toho.uz som bola s nim par krat na rtg ked silno spadol a nikdy mu nic nebolo,tak anad ani teraz a nechcem s nim zas chodit do nemocnice kazdu chvilu
@marcelkaemmka aj to je asi smiesne ze ludia sa ani neospravedlnia ked niekoho udru.obzvlast bezbranne dieta.smiesne
@stardust ak by mi chybala schopnost vcitenia sa,tak by som nepisala ze aj ja sa obcas pozabudnem a nepozeram sa chvilu pred seba.keby som nebola sucitna tak by som tiez nebola ticho ked sa to stalo. To som akoze neschopna sa vciti do inych za to,ze by som cakala nejake ospravedlnenie alebo vysvetlenie. A nie priamo Nerinkovi ale mne sa mohol,urcite by som nechcela aby ho kvoli ospravedlneniu budil. Myslite si ze ma poznate?co vy viete o tom aka som k starym ludom a ako sa viem vcitit do inych?nic
@sardinka333 no jasne,ty si zo vsetkych najmudrejsia.a ty si co?ryba ked sa volas sardinka?
@mystisch Presne tak, vlastne jedna haní dedka, druhá mamičku, ktorá haní dedka.... prístup ten istý, podstata sa vytratila... ja by som sa tiež bála čo sa mohlo stať a nestať dieťaťu a o to vlastne v otázke ide... to ako by som spracovala toho uja... to už neposudzujem, nebola som tam🙂
Ale tak áno, pokora a úcta nadovšetko a vo všetkom...

tak hlavne on nemohol za to ze spadol ... presmerovat ho inam(napr na zem?)- no neviem neviem ..skor by som napisala zachytila ho aby nespadol bez toho skaradeho smajla... stava sa a ak idu stolicku tak maly moze teplotovat z toho.. pochybujem ze to ma z padu pokial tvrdis ze to nebolo tak hrozne.. moa ked jej isli stolicky tiez nespavala nejedla mala mensiu teplotu a bola nekludna... predsa len su to zby..ale ak si chces byt kludnejsia chod k doktorovi .. neviem co cakas ze ti tu mmy poradia ked ani jedna nevieme ako to bolo aky bat a aky je tvoj syn ...