Je nutné navštíviť lekára po uhryznutí psom?
Budem za smiešnu, keď prídem k lekárovi s tým, že ma uhryzol pes, konkrétne čivava?
Tetanovku mám pichnutú v roku 2010.
Starého otca uhryzol pes a malo to fatálne následky,preto tie obavy.
Majiteľ psa bol upovedomení , tvrdí, že pes v poriadku,ale čierne na bielom som nevidela.
Poprosím slušne a bez výsmechu.
Ďakujem krásne.
Čo znamená , že je pes v poriadku? Minimálne by som vyžadovala očkovací preukaz psa.
@vevapeto pes bol. Na ošetrení u veterinára a mam potvrdenie, zatiaľ dve, ktoré už sú na infekčnom. Ú veterinára som bola s majiteľom psa a táto veterinára ošetruje aj nášho psíka. To znamená, že pes je v poriadku a podla zákona je 14 dní monitorovany veterinárom
Ďakujeme pekne ❤️🍀
@mamkalentedkova no to je teda, nemám radu, ake prajem skoré uzdravenie🙂🍀.
Kamaratku tiež pohrýzol pes do tváre, o vlások jej minul oko. Nepoviem ti ako dlho sa to hojilo, ale keby som nevidela fotku tak jej hádam ani neuverim. Takmer nič jej nevidno a nebolo to žiadne skrabnutie. @mamkalentedkova
Nech ti doloží očkovacie preukaz. Ak nemá tak normálne ho nahlas na polícii. Dostane pokutu. A ty injekcie proti besnote.
Urcite chod! My mame jazvecika ktpry je plnohodnotne ockovany, odcerveny vsetko. Byvame v byte , zerie kvalitne granule a aj napriek tomu uhryzol dp ruky nasho 2r syna. Keby si videla tu strasnu reakciu. 2t sme chodili do nemocnice na prevezy ako to hnisalo. Vybral 2jo atb. A s nasim psom 3x na veterinu a sledovanie, ci neni besny a nosit potvrdenia na infekcne. Vysvetlili mi, ze on je sice zdravy, ale ten zapal spoaobili jeho sliny. Jednoznacne k doktorke chod.
@mamkalentedkova ahoj, je mi luto tej situacie, neviem teda ako k tomu doslo, ale nech je dcerka rychlo fit a nech ma co najmenej nasledkov - na tele aj na dusi.
Co sa tyka rany a hojenia, na to Ti naozaj nemoze nikto dat odpoved. Vsetko zavisi od toho ako reaguje konkretny organizmus, ako rychlo sa zvladne infekt (s liekmi) a ako sa potom vsetky procesy daju do pohybu po tom zakladnom zahojeni tkaniva. To chce len cas... Je to individualne.
Pre ostatnych - nie je problem ani samotne ockovanie a besnota atd (realne to obycajne domace zviera v nasich koncinach len tazko moze mat), ale ide o to, ze papula zvierata, zuby a sliny, su extremne infekcne, co sa tyka bezne sa vyskytujucich (najma) bakterii.
@30katrusa40 toto už máme poriešené
@majka1719 dcéra je odo dňa úrazu sledovaná.. A kontroly. Mame na chirurgii každý druhý deň. Véd ju zasival, stehy sú už aj von.
Mňa skôr zaujímalo, či má. Niekto podobne skúsenosti, aký bol. Proces hojenia a ci jazva ostala veľmi viditeľná, aj. Keď, ako bolo vyššie spomenuté, hojenie je naozaj individuálne.
@colsami presne, tie baktérie.. Obvodná jej nasadila aj sirokospektralne ATB, pre istotu a hnisat to začalo až pod obráti ale len okolo toho jedného atehu. Teraz hnus nevidím, len je to otvorene 😔
Ďakujeme pekne za milé slová. Je to hrdinka. Našťastie, nemá z toho až takú traumu, lekárov sa bojí viac, ako psov 😔
Nech je to už za nami..
@mamkalentedkova bože chúďatko, skóre uzdravenie 😍
@ariannazara ❤️
@mamkalentedkova nevybral jej skoro stehy, keď to ma také otvorené?Ja som mala po autonehode škaredo rozbité pery, nos a veľmi mi pomohla nechtikova mast a jazvu mám nad perou minimálnu, ale vyzeralo to zo začiatku hrozivo tiež ma šili.To uvidíš az časom aké to bude, ale veľmi držím palce musel to byť stres
No a neskôr, aby sa zlepšila jazva contractubex gél, alebo ialuron gél?neviem či píšem dobre nazov
@luccija ďakujem krásne 🍀 vyberal na 10.den..otvorilo sa t
Onlen v mieste, kde to začínalo hnisat. Asi ozaj len čas ukáže ❤️
Och, chúďatko dcéra, prajem skoré uzdravenie a čo najmenšiu fyzickú aj psychickú traumu. Môžem sa spýtať, ako sa to stalo ?
Môj malý miluje psov, pri našich sa nebojím ničoho, no keď on aj za cudzími sa stále ťahá 😐
Čo sa rany týka, kamarátku 2x do tváre pokusal pes, jazvy ostali. Jedna je viditeľná len na silnom svetle, krásne sa do zahojilo, ale druhá je viac, má ju cez pery a keďže s ústami sa často hýbe/jesť/rozprávať, ťažko sa to hojilo, otváralo sa to stále znova. Tuším mala potom nejaký krém na tie rany, keď sa to zocelilo (a môžem sa spýtať, lebo ak si dobre pamätám, snáď netrepem, odporúčali jej na to potom dávať krém, ktorý sa dáva po tetovaní 😶)
@mamkalentedkova moj syn pamiatku ma. Vidno mu hryzance. On to mal po obvode celej rucky.
@mamkalentedkova zelam skorr uzdravenie.
@mamkalentedkova ahoj, od pôrodu na všetky rany používam cicatridinu. Mne po pôrode veľmi pomohla a od vtedy krém používam u detí aj u nás dospelých na všetky typy rán. Okrem tej ma ešte napadá lanolinova masť (ale naozaj kvalitná) tá tiež urýchľuje hojenie. S jazvou sa potom tiež dá pracovať, keď sa začne tvoriť naťahovať kožu do rôznych smerov, masírovať, stimulovať nervové zakončenia masirovanim napr. pichlavou loptičkou. Čím viac bude miesto prekrvene, tým menšia jazva bude ale v tomto prípade sa obávam, že úplne sa jej nevyhnete. Držím palce.
@mamkalentedkova ale repík a betadine určite nevynechavaj, betadine dezinfikuje a repík vysušuje takže zabraňuje mokvaniu rany
@animus ďakujem krásne ☺️zatiaľ je rana stale otvorena.. S masáž ou počítam, ale to až keď sa rána uzatvorí. Ďakujem krásne za odpoveď ❤️
@mamkalentedkova rado sa stalo 🙂

@mamkalentedkova bože chudiatko,ja som mala proti tomu nič,preboha riadna rána, musela zažiť riadny šok chúdiatenko,prajem rýchle zahojenie,hlavne bez komplikácií.
Neviem ten repík by som nedávala,on rýchlo zavrie ranu,aby jej tam potom niečo vnútri nehnisalo