Liečba vyklbeného ramena
Ahojte. Pred viac ako mesiacom som si pri cviceni vyklbila rameno. Nasledne sa mi vratilo naspat. Avsak stale to citim a nemam tu pohyblivost ako na druhom. Chcem si to dat ist niekam skontrolovat. Ale neviem ci chirurgovi a ci ortopedovi. Nemate niekto skusenost? Dakujem
@vivuska666 ahoj syn spadol z bycikla vyklbil si rameno nasledne mu skocilo naspat neriesilo sa to lebo mi to nepovedal .O 3 mesiace v praci zatahoval ventil a tak mu vyskocilo to som ani nevidela🙈ked som prisla za nim na urgent tak rameno mal cele v predu vyskocene dr mu to nastastie napravil naspat .Bol cely zviazany tusim tak mal rameno 5 tyzdnov ortoped nas poslal na magneticku a tam zistili ze uz mu to drzi len na kusku☹Tak objednat na operaciu davali mu tam kotvicky.Obcas sa stane ze rupne ale nie ako vtedy momentalne uz 2 rok chodi do fitka takze som rada lebo spevnil svaly okolo ramena.Moj nazor ak raz vyskoci uz potom si treba davat aj teraz kolko krat ked pride z fitka tak vidim ze si drzi rameno ale nepovie😒ze chlap.
@vivuska666 ahoj syn spadol z bycikla vyklbil si rameno nasledne mu skocilo naspat neriesilo sa to lebo mi to nepovedal .O 3 mesiace v praci zatahoval ventil a tak mu vyskocilo to som ani nevidela🙈ked som prisla za nim na urgent tak rameno mal cele v predu vyskocene dr mu to nastastie napravil naspat .Bol cely zviazany tusim tak mal rameno 5 tyzdnov ortoped nas poslal na magneticku a tam zistili ze uz mu to drzi len na kusku☹Tak objednat na operaciu davali mu tam kotvicky.Obcas sa stane ze rupne ale nie ako vtedy momentalne uz 2 rok chodi do fitka takze som rada lebo spevnil svaly okolo ramena.Moj nazor ak raz vyskoci uz potom si treba davat aj teraz kolko krat ked pride z fitka tak vidim ze si drzi rameno ale nepovie😒ze chlap.
@kollarovci on mal Bankartova lezia sa to vola.
ako uz bolo spomenute, zislo by sa ist na magnet, kde by sa zistil rozsah poskodenia.. ja som mala tiez vyklbene rameno, po case zacalo pravidelne pri zlom pohybe vyskakovat.. roky som to neriesila, lebo ved vzdy skocilo naspat, 2 dni bolelo a ok.. potom som si povedala, ze staci a sla na magnet, zistilo sa vsetko mozne, od potrhanych vaziv, po odstiepenia z kosti, rozbite klbove puzdro, zakrvacania.. hned som dostala termin na operaciu 😁
@vivuska666 ja som robila rtg 10 rokov na ortopedickej klinike a riesili sme aj presne takych pacientov; aj Tebe odporucam navstevu ortopeda.
Dakujem baby. Zajtra uz aj idem. Uz mam termin k ortopedovi.

@vivuska666 K ortopedovi, mozno aj neurologovi. Mala by som ho mat zafixovane a potom chodit na rehabky, tam ti ho daju dokopy 🙂