icon

Likvorová pseudocista v mozgu. Čo môže spôsobiť?

mimina132
1. mar 2010

Moj maly mal ako 1,5 rocny tazky uraz hlavy.Triestivu zlomeninu lepky, orbity,pomliazdeniny a vytekanie likvoru cize mal porusene aj mozgove obaly.Ten uraz zasiahol lavy frontalny lalok,V umelom spanku bol tyzden potom ho zacali prebudzat.Bolo to vse´tko strasne mysleli sme si ze sme ho stratime lebo doktory tvrdili ze je to vazne ked ho isli operovat.Pomaly sa prebudzal a mi sme len cakali a modlili sa aby to zvladol nech to je ako je len nech zije.Maly sa preberal tak cca 4 dni.Ja som len tuzila aby mi povedal mama.Povedal to ale iba ked plakal.Potom sa zacal krasne zotavovat bol milacikom oddelenia hadzal si lopticky smial sa a to vsetko na 8 de po uraze,ale nerozpraval par slov predtym vedel vedel aj chodit ale teraz bol salaby den po dni mu poodpajali hadicky a na 11 den nas prelozili na detske oddelenie.Az na treti de mi konecne povedal mama aj si vsetko pamatal.A potom plastyka hlavycky uvazovali este o dvoch operaciach od ktorych sa nakoniec upustilo.Na tu plastyku sme chodili kazdy druhy tyzden asi 4 krat ale maly to krasne zvladol a je tomu 7 mesiacov a maly rozprava hra sa vsetkomu rozumie proste ako keby sa nic nestalo.Teraz sme boly na kontrolnom CT vysetreni a ma tam frontalne vlavo poskontuznu likvorovu cistu 21x12mm a druhu v oblasti bazalnych ganglii vlavo10x5mm.Tym urazom ma posunute aj ocko trochu dole aj do orbyty mu zasahuje meningokela 2mm do orbybty.A teraz sa bojim tych cist co to moze sposobyt.ma niekto stym neake skusenosti?Dakujem

zuza.m
1. mar 2010

ahoj vobec ti neporadim ale držim palčeky aby to nebolo nič važne ,čo na to dr??ako sa k tomu vyjadrili??možem sa opytat??aky mal maly uraz?znie to dost stranše.tak vam držim palčeky hlavne malinkemu je fakt statočny.chudiatko kolko si vytrpel.

bianka234
1. mar 2010

.je to strašné, verím ti mimina ako strašne ste sa museli báť, aj sa určite bojíte, mne malý včera spadol z barovej stoličky a myslela som že umriem od strachu či niečo nebude. Držím palce, nech to dopadne najlepšie ako sa dá. 🙂

lucenek
6. mar 2010

mimi no....divej
frontální laloky mozku jsou zodpovědné za chování sociální, empatické...rpstě osobnost člověka jako takového, to že měl malý prokrvácenou kontuzi už bych byla na jehlách nebo může, ale nemusí se toto projevit v pozdějším věku jako porucha chování...
ta likvorová cysta, asi se udělala posttraumaticky, v oblasti basálních ganglií-dost blbé místo....počítám, že ty cysty dokroři nechaj tak jestli se samy vstřebají pokud ne....asi dojde k operaci-drenáži, ale postup ted nepovim, jeto od CT snímků, celkově by to bylo i na plastiku s očaři, kvůli té orbitě.
Malý měl autonehodu???