Máte niekto skúsenosti s popálením 4 ročného?
Náš syn (4 a pol roka) si "sadol" do ešte tlejúcej pahreby (skoro ma porazilo), 😲 😢 našťastie sme stáli pri ňom, takže tam nesedel ani pár sekúnd, 😖 v podstate sa nestalo nič hrozné, mal z toho pár vodových pľuzgierov a červenú kožu, tak som do utierky zabalila ľad a v lekárni som kúpila masť panthenol 5%, hojenie ok, má tam malé biele chrastičky , len sa teraz bojím, keď sa každý deň kúpe v bazéne, aby mu to nezačalo mokvať, ale ako ho udržať mimo bazéna, keď sa bratranci v ňom kúpu a je to priamo na dvore 😖 poprípade čo mu na to ešte dávať.... ....ďakujem. 🙂
nuz mam pomerne cerstvu skusenost s popaleninami ale na sebe.. mala som popalene predkolenie az po clenok.. mne jazvy ostali.. ale ja som mala hlbsie popaleniny..
pokial som z textu pochopila... tak sa mu to uz hoji cize pluzgiere uz nema... a nema nejaka zmrastenu tu pokozku.. ten panthenol je ok...
mne doporucovali na popaleninach v nemocnici.. uz potom .. natierat mastnym kremom.. najlepsie modra indulona... alebo taka mastnejsia nivea... nemalo by sa to opalovat.. /vacsie riziko jazvy/ a ked sa kupe... tak potom dobre premastovat lebo voda to vysusuje... a nemal by ostavat v mokrych plavkach... ale okupat.. dolu plavky osusit natriet indulonou... a suche slipky...
ten lad si urobila velmi dobre ze si mu na to dala vtedy...
niekto dava aj nechtikovu mast na to /uz po zhojeni... ked nie su pluzgiere a tak/

na popáleninu s červenou kožou a pľuzgierami sa dáva na traum. pohotovosti taký obväz namočený v dezinf. roztoku,aby sa zamedzilo vzniku infekcie,liečiť popáleninu domacky hoci aj s prípravkom z lekárne je dosť riziko,nehovorím ,,že sa nevylieči,ide o to,aby sa vyliečilo bez jazvy a bez komplikácie-infekcie,zvlášť keď ide o oblasť genitálií, do bazéna by som ho určite nepustila, môj 4,5 r. mal rozbité a odreté kolienko a dal si celkom dobre vysvetliť,že nepôjde na bicykel,aby si kolienko neudrel...