icon

Odštiepené zo zubov pri úraze u 8-ročného chlapca

miskachrumka
22. júl 2020

Žienky ktoré máte skúsenosť ja som v riti ztoho mame už trvalé zuby 😭

pribinak
22. júl 2020

@miskachrumka Zubarka mu zub dorobi. Ani vidno to nebude

deti95060810
22. júl 2020

kde si? 🙄
nám sa to stalo tiež s trvalými zúbkami. Zubárka s tým nič nerobila , dokonca sa jeden zub aj kýval. po čase sa sám vzrástol....
Dcére spravili výplň - bielu, ale po čase tiež vypadla. Takže má tam krivý zúbok - resp. nie je celý ale z neho chýba...

simsalabim
22. júl 2020

@miskachrumka jedna z mojich dcer po uraze v skole. Odrazilo jej asi 1/4 prednej jednotky. Ani sa mi neunuvali zavolat... zubar jej to uz potom mohol iba dorobit bielou plombou. Nie je to vidno. V dospelosti sa to da riesit aj drahsimi variantami, to aj planujeme.

miskachrumka
autor
22. júl 2020

@simsalabim nam sa to stalo včera dnes sme boli u Zubárky ma odlomene z oboch zubov a rtg ukázalo ze ma aj poškodený nerv v utorok mu idú robiť koreňovú výplň a dorobiť zúbky :( 😭

miskachrumka
autor
22. júl 2020

@simsalabim zletel z hojdačky rovno na železo

miskachrumka
autor
22. júl 2020

@pribinak bodaj by keby to boli mliečne tak to neriešim 😢

simsalabim
22. júl 2020

@miskachrumka chuda. Moja nastastie nemala nic poskodene a bol to iba jeden zubok tak podobne ako u vas. V skole jej povedali, ze to nevadi, ved jej narastie novy a nech to odlomene vyhodi 🤬 V 2.triede ba ZS, ked naju vsetci prednebuz trvale. Keby mi zavolali, zubar by jej vedel este dat spat to odlomene.

pribinak
22. júl 2020

@miskachrumka synovec spadol na korčuliach a z predného zubu (jednotky) si odlomil celu polovicu. Zubarka pockala kým sa to ďasno upokojí aj ten zub a zbrusila mu ho a dorobila. Má to fakt pekne urobene. Nie je to vôbec vidno. Stalo to cca 150eur. Ale nerv asi poškodený nemal

kacena4
22. júl 2020

ahojko aj nam sa stalo nieco podobne, drzi palceky nech to cele dobre dopadne nam sa po case zub zapalil (zapal osostnice) ci ako sa to vola a zub musel cely von ☹ opuchla 1/2 tvare asi o 2 tyzdne od urazu z vecera do rana

nikpa
22. júl 2020

@miskachrumka ja som mala veľmi podobne odlomene z oboch predných zubov po páde z bicykla, stalo sa mi to niekedy na základnej škole. Zubárka mi to dorobila, no cca každé 2 roky mi to musela robiť nanovo keďže to časom menilo farbu. No je to asi 15 rokov dozadu, dnes uz možno majú lepšie materiály ktoré držia farbu. Neskor som si musela dat aj tak spraviť korunky pretože zuby uz dobre nefungovali, nevedla som s nimi dobre kúsat a pobolievali ma.

miskachrumka
autor
22. júl 2020

@nikpa šľak ma trafí :(

miskachrumka
autor
22. júl 2020

V utorok nam to idú robiť dnes nam povedali že ma aj poškodený nerv ba jednom zubku nič necíti a na druhom je tiež nerv poškodený

andula77
22. júl 2020

@miskachrumka synovi, tiež 8 rokov mal, sa stalo podobne minuly rok, na vodnej šmykľavke na kúpalisku.... Mal iba z jednej jednotky odrazeny kusok .... Zubárka sa mu dokonca snažila naspäť nalepiť tu odlomenu časť.. Ale nešlo to tak len bielu plombu dorobila, moc to nevidno, rok to uz drží v pohode, a to nosí aj strojček..
Ale tukam na drevo... Aj ja som som bola z toho v strese, aj teraz som ked si to predstavím... Som sa len ukludnovala, ze sa horšie nestalo.... Držím palce!

cuculiatko88
22. júl 2020

Synovi kamarat zlomil predny zub o klucku,bohuzial tiez trvaly,uz sme boli 2x na dorabke 🙈,ale nemal poskodeny nerv nastastie

nina255
23. júl 2020

@miskachrumka mne takto zubar poskodil svojou nedbanlivostou prednu jednotku a zub este nebol ani vyrasteny von cely, mala som tiez asi 8 rokov, nova zubarka mi to vyplnila bielou plombou ale az o par rokou (lebo trauma z predchadzajuceho), nebolo vobec vidno rozdiel, pamatam si ze ked som bola mladsia asi 2-3 krat mi to vypadlo ked som kusala tou stranou pri jedeni a musela mi to dorabat znova... tiez je ten zub mrtvy bez korena s korenovou vyplnou a dorastol koren len do polovice ako povodne mal asi lebo sa to stalo ked este nebol uplne vyvinuty... zaver je taky ze da sa s tym zit len kusem na druhej strane ked jem chleba jablko atd, lebo sa o ten zub bojim kedze je labilnejsi .. a biele plomby tmavnu po case hlavne ked zub pod nimi je mrtvy bez nervov je tmavy sam o sebe, takze tiez mi tu bielu vypln nedavno vymienala lebo to stmavlo

amadea3
23. júl 2020

mojej dcere sa tiez odlomilo nestastnou nahodou z prednej trvalej jednotky, zubarka to pekne dorobila, aj farebne je to nerozoznatelne od povodneho zubka... ale povedala mi ze to “lepidlo” ktorym ta vypln drzi vydrzi len cca 5 rokov a potom sa jeho ucinnost zacne rychlo znizovat, cize to bude treba cca kazdych 5-6 rokov dorabat :/

miskachrumka
autor
24. júl 2020

@amadea3 ano aj nam to povedala

miskachrumka
autor
28. júl 2020

Ahojte tak dnes nam urobili zúbky