Ortuť z teplomera vytiekla na bábätko. Čo mám robiť?
Ludia,prosim,poradte!!!Dnes vecer ked som si isla odmerat teplotu,lebo som chora,som striasla ortut.teplomer a nahodou som ho udrela o ruku,takze sa rozbil...Ale problem je v tom,ze sa rozbil nad malym babatkom,ktore spalo vedla mna v postele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja viem,ze som strasna,ale strasna krava a nic ma neospravedlnuje,ze som tomu mohla predyst,ale uz sa to enda vratit spat!!!!!!!!!!!!!MAlickeho som okupala a umyla aj vlasky,ale niekolko ortut.gulicek som mu nasla v usku,to som povysavala odsavackou na sople na vysavac,postiel som vysala avymenila preadlo,ale mam obrovsky strach!!!CO ked nejaka gulicka sa mu dostala do vnutra uska kde som to nemohla vytiahnut???Volala som na linku zachrany a tie ma spolili s toxikologiou,kde mi povedali,ze nemama sa bat,ze je tej ortuti v teplomeri malo a ze dietatku by nemohlo uskodit,ale aj tak mam velky strach!!!Prosim vas,stalo sa niekomu nieco podobne a ako to dopadlo pripadne ci ste nieco podnikli na to aby babatko ocistit od toxinov?Strasne sa bojim a budem vdacna za akukolvek radu!
Nám sa raz stalo, že krpatá rozbila teplomer a dotýkala sa tých guličiek a volali sme preto na pohotovosť a tam nás ukľudnili, vraj aj keby ortuť zjedla, nič sa nestane, len sa nesme dostať do krvi (ranka alebo škrabanec)
Juj, tak s tými teplomermi a šialenstvom okolo jedovatej ortuti nám teda pekne zavarili. Ja si pamätám, že ako dieťa som sa s tou guľôčkou hrala na zemi, keď sa nám rozbil teplomer o kachličky a som tu. Tiež si myslím, že tak hrozné to nie je, to by muselo byť tej ortuti oveľa viac. Skôr sú tie nové teplomery praktickejšie a fajnovejšie. Ja som spokojná aj s obyčajnými digitálnymi, to si dievčatá zvládnu zmerať aj samé teplotu. Super sú aj infračervené do ucha a na čelo. Tie sú super pre nočné meranie. Svoj starý som darovala, ale chýba mi 🙂 Máte niekto skúsenosti s infa od NUK? http://www.nuk.cz/nuk-detsky-bezdotykovy-teplom...

@evi55 juj ja som ho kupovala vo Svajciarsku vola sa OMRON tu je foto a link ja som velmi spokojna plastikove vymenitelne nadstavce mi umoznuju merat teplotu aj cudzim detom co strazim u nas doma. http://www.healthcare4all.co.uk/Thermometers/Om...