Pád ťažkej hračky na hlavičku

nikina17
22. apr 2014

Dnes malá vyhodila do vzduchu takého hovoriaceho psíka od Fisher Price. Je síce mäkký, ale má v sebe strojček na baterky a ten je z plastu. Je to dosť tvrdšie v tej oblasti. A práve ten psík dopadol z tej výšky ako ho vyhodila tak nešťastne do ohrádky a padol rovno malému (bude mať zajtra 7 mesiacov) na hlavu. Myslím, že mu trafil oblasť čielka, lebo tam mal trošku červený fliačik. Malý začal hneď revať, ale nie som si istá či mu padol tou ťažšou a tvrdšou časťou alebo nie. Postriekala som mu to sprejom prvej pomoci aloe vera.
Bojím sa, že ak ho trafila tým tvrdím, či mu nemohla ublížiť. Je to predsa len blízko fontanelky. Nemám ísť ani ako na pohotovosť, lebo malá má vysoké horúčky a nemám ju s kým nechať, aby som ja prebehla s malým.
Myslíte, že sa mu môže niečo stať? Prípadne ak by ho to bolo trafilo tým tvrdým prejavili by sa mu nejaké známky otrasu mozgu??? Bol dosť plačlivý, chcel ísť spinkať (ale to on o takomto čase chodí každý deň. Nezvrackal, ani nevyzeral nejako inak, len plakal a chcel jesť a spinkať.Ako by ste postupovali na mojom mieste?

lenkahorny
22. apr 2014

Ahoj, zavolaj svojej pediatricke, ale podla mna to bude v pohode, zas tie hracky nevazia 3 kila. asi ti povie aby si ho sledovala ci nahodou sa nechova inac alebo nezvracia alebo nieje spavy pripadne moc akcny oproti zvycajnemu stavu. ale pre klud v dusi jej zavolaj 🙂

nikina17
autor
22. apr 2014

@lenkahorny dakujem 🙂 Ja viem, nevazi 3 kila 🙂 ale skusila som sa ja buchnut tou tvrdou castou a poviem ti, ze to bolelo ako hrom. Je to fakt velmi tvrde. A to mi to ani neletelo z vysky 2 metrov. Akurat, ze je pravda, ze neviem ktorou castou ho ten psik trafil. Mozno makkym a mozno nie. Ale ak ho trafil ten plast, tak to musela byt fakt riadna supa, preto sa tak bojim.

kris557
22. apr 2014

@nikina17 tiež by som ti poradila, to čo
@lenkahorny ale keď tak plakal, môže byť, že sa viac zľakol ako ho to bolelo...

betunka39
22. apr 2014

myslim, že by mu to nemalo ubližiť, skor sa zlakol aj ho to zabolelo. Posleduj ho, ale to sa bežne stava. Aj ked začne hcodiť, moje si poobijali hlavky neraz a aj o tvrdšie podložky, chvalabohu im nič nebolo.

nikina17
autor
22. apr 2014

@kris557
@betunka39 dakujem
volala som nakoniec nasej pediatricke, povedala, ze by sa mu nemalo nic stat. Mam ho len sledovat,aby nezvracal, nespraval sa inak ako bezne. Vraj deti v jeho veku,maju tu hlavicku velmi pruznu, lebo fontanelka sa uplne uzatvara medzi 12- 18 mesiacom. Takze je mozne, ze sa viac zlakol ako buchol.
Ale tak clovek musi byt ostrazity. Mne mala prvy krat spadla v 13 mesiacoch z postele a buchla sa o radiator (salela sa s pradedkom a zosmykla sa z postele). Vtedy mala ale riadnu hrcu takze sme sli hned na chirurgiu, ale vsetko bolo ok. Tak hadam bude aj tentoraz 🙂

kiwi82
23. apr 2014

Neboj, určite sa mu nič nestane, vieš ešte koľkokrát popadá 🙂 naša padala pernamentne a furt na hlavu. aj sme boli niekoľkokrát na neurologii ale našťastie sa nikdy nič nepotvrdilo 🙂