Padaju aj vaše deti na hlavičku?
Maminy,
prosim vas, aj vase deticky tolko padaju? Hlavne na hlavicku ma zaujima... 😒
Dopredu, doboku, dozadu... ja uz neviem, ako mam tomu zabranit a velmi ma to trapi... ☹ 😢
Ako casto padaju vase deti?
Padaju aj dozadu, doboku? 😖
Su v poriadku? Ak uz odvtedy vyrastli...
Kolkokrat ste s nimi boli na rontgene?
Môj malý bol na rentgene hlavy 2 krát. Raz ho dcéra zkopla ako sa hojdala a on jej tam vbehol a padol dozadu na hlavu na beton. Druhý krát vypadol z jedálenskej stoličky a to mu potom na druhý deň museli rengenovať aj ruku, lebo zistili, že nie hlava, ale práve zlomená ručička si to odniesla ☹ Okrem toho boli aj iné pády, ale už nie také hrozné. Modriny na čele mal skoro stále. Raz sme išli k lekárke a mal na čele tri modriny, každá z iného dňa a mali rôzne farby. Lekárka len krútila hlavou, ale so smiechom povedala, že to je bežné. Ja som bola tiež z toho zúfalá, ale malý má 2,5 roka, nič mu nie je a už nepadá skoro vôbec na hlavu. Teraz skôr začínajú také výmysli, ako skákanie po sedačke, vylezenie kade tade, už sa desím, čo ma čaká v lete na preliezkach. Inak ešte k tej otázke, že kolkokrát bolo dieťa rengenované, tak malý bol 2x s tou hlavou, raz ruka a raz plúca, takže dokopy 4 krát.
Nasa mala padla na hlavu mozno aj zo 5x ale nikdy to nebolo na rentgen 😕 Teraz ked pada dozadu nejako instinktivne si hlavu chrani a udrzi si ju
a ja som si myslela ze to len nasa je taka sikovnica :D ja som jej uz objednala prilbu no shock lebo mam strach ze coto bude ked pojdeme von ked bude teplejsie, bude chiet vsade behat a ona pada ako hruska, teraz si uz na hlavicku dava pozor ale aj tak to niekedy neustoji a udrie si ju, vzdy ju potom kontrolujem ci nezvracia alebo ci nieje moc ospala ale zatial sme nemaly taky vazny pad zeby sme museli na rengen, niekedy padala skoro kazdy den ale teraz sa uz neudrela aj dva tydzne (klopklop) ma 13mesiacov
ja mám osemročného chlapca a od malička si velmi často obuchával hlavu 🙂 jeho pády vždy skončili tak,že si tresol hlavu... vobec nemal reflex stmit si pád podložením rúk...takto sme absolvovali velmi vela roznych buchancov...dokonca mal asi 5 rokov ked na ceste tak neštastne kopol do lopty,že cez nu preletel a zase padol na hlavu 😢 museli sme ist na rontgen aj ct vyšetrenie lebo mal prasknutú lebku...vtedy som si to velmi vyčítala, ale to bol taký okamih,že človek nestačil ani zareagovat ... naštastie všetko dobre dopadlo...teraz je druhák a je velmi šikovný ako v škole tak aj v športe,takže tajne dufam ,že tie pády nezanechali žiadne následky... :
ahoj, kým sa moja dcérka naučila chodiť spadla snad milion krát a stále si udrela hlavu, to je jedno ako spadla a do ktorej svetovej strany vždy si to odniesla hlava, našťastie tie pády neboli také, že trebalo ísť ku doktorke, ale za každým som sa bála a sledovala ju potom , teraz už chodí pekne ale sem tam sa jej ešte stane, že spadne, ale už vie padať na rúčky 🙂
no mame rovnako stare deti a syn si hlavu udiera denne. nepada na nu stale, ale stale neminie nejaky nabytok, alebo vlezie pod stolicku a narovna sa, no jednoducho si kazdy den urobi nejake male bobo, je velmi zivy a aktivny. padanie na hlavicku sa tiez stava. obcas bezi, potkne sa alebo sa mu smykne a narazi si papulku, inokedy zad hlavy. pad na hlavicku. ale nie su to take pady ze rovno z vysky. ale taky pad sa stane kazdy tyzden aspon raz
moja kým sa naučila poriadne chodiť, tak padala na hlavu neustále, ona vlastne inak ani padnúť nevedela, vždy si udrela hlavu, nos alebo odrela nejakú časť tváre.......ale nikdy to nebolo nič vážne, aspon som s tým nebola u lekára a všetko je OK, a to mi spadla aj 2- krát zo schodištia ☹
aj naša stále padá. niekedy je strašne roztržitá, všetko ju zaujíma, obzerá sa a bum. na rtg sme boli raz. a raz som s ńou bola na usg u neurologičky. ona ani tak nepadá na hlavu ako že si hlavu pri tom páde do niečoho tresne, ako napr. šuflík na komode, roh stolíka, zárubňa... Ja by som vždy behala k dr. ale manžel ma furt ukľudňuje, že nech nestresujem. Aj kámoška čo je tiež Dr. hovorila, že treba dieťa po páde pozorovať, ak to nie je nejako vážne, netreba hňed letieť na pohotovosť. Hlavne sledovať, či dieťa nestratilo vedomie, či nezvracia, nie je ospalé, podráždené, či mu nechutí papať a podobne.
tak na to davam pozor..obcas spadne,ale to len doma,tu jej relativne nic nehrozi.vonku ju dozeram...neboli sme este s niecim takym u lekara a dufam,ze ani nepojdeme...klop klop...ako vravi moja mama,ktora vychovala 4 deti a ziadne neutrpelo uraz...dobra mama dava pozor...je jasne ze spadne tu tam,ale treba dbat na to aby sa dieta neoblialo vriacou vodou,nepopalilo zehlickou..to je podla mna ak sa to stane nezodpovednsot matky,vrcholna...a co sa tyka padou,matka je doma a jedninou starostou je starat sa o dieta..takze bez debat....
maly Nam vkuse padal nakoniec sme mu kupili bez. prilbu a bolo bez problemov
Moja Sarah bola expert na pády na hlavu. Inak ani nevedela spadnúť a nebola šanca ju preučiť "dobre padať" na zadok. Tiež mala rozrazenú hlavu z každej strany, na čele má jazvu od 14tich mesiacov. Na rontgene som s ňou nikdy nebola-to by som neriskovala. Vždy som ju sledovala či nezmenila správanie, nie je malátna a pod. Našťastie sa nikdy nič neprejavilo. Stávalo sa jej to cca do dvoch rokov, kým nadobudla poriadnu stabilitu. Od vtedy mala 1 úrazový týždeň v škôlke-každý deň som ju domov nosila s rozbitou hlavou a vždy z inej strany. Bolo to keď tam nastúpila. Bola proste najmenšia a kým si zvykla, tak si to "odsierala". Teraz je už všetko OK a maximálne si buchne hlavičku o roh stola pri nepozornosti, ale už ich mám oblepené, tak je to náraz bez dôsledkov.
ahoj,
aj nasa (teraz ma 14m) strasne padala... bolo to nieco neskutocne, avsak my sme zistili pricinu-nevhodne papucky! dovtedy som si to vobec nevsimla, ze nieco s nimi nie je ok, dokym som ju nevidela ako sa opiera o nizku skrinku chrbtom a laktami a chcela sa odtial rozbehnut a nestihla sa odrazit lebo ju posmyklo a padla zo zadu na hlavu na tu skrinku, o ktoru sa predtym opierala. papuce sli este v ten den do kosa a kupila som jej tie rak slovenske papucky a vidim obrovsky rozdiel!!
teraz si buchne nhlavu len sem tam z nepozornosti, alebo ked je velmi unavena. na RTG sme neboli s nou nikdy, ale raz sa nam stalo, ze po pade zmurkala mimovolne jednym okom ... nastastie to ustalo uff
a k tvojej otazke, tak do boku nepadala na hlavu vobec, len z predu a zo zadu.
alebo vyskusat plne vysoke topanocky az nad clenky, poradila nam doktorka a odkedy ich mala nosi, tak padla asi len raz. Hned som si vsimla ako v nich krasne udrzi stabilitu.
vždy si po páde dieťatko sledujte, každá maminka určite zistí, že jej dieťatko sa správa inak ako bežne...
a maminky: často vidím maličké detičky - bábätinká v aquaparkoch, na kúpaliskách chodiť/utekať po mokrých dlaždiciach - takéto pády sú nebezpečné. známej 7 ročný syn sa takto pošmykol v aquaparku a na druhý deň zomrel na krvácanie do mozgu...:(
ahoj, moj syn , ked sa naucil chodit, padal v jednom kuse a obycajne na hlavu. nemal ten reflex, ze by si vystrel pred seba ruky, vzdy tukol celom o zem. bola som z toho nestastna. raz nam velmi skaredo spadol z takej asi metrovej plosinky, vtedy sme boli aj na RTG a u neurologa. druhykrat zase spadol celom na hranu skrinky, rozrazil si obocie, tak sme leteli na pohotovost, ale nesili mu to, len tam dali taku specialnu naplast. preslo to postupne same, prave sme si nedavno hovorili, ze uz tak nezmyselne nepada. proste sa naucil chodit. ale vzdy ked spadol som ho poriadne sledovala, pozerali sme , ci ma rovnako velke zrenicky, pri uplne malych detoch, ktore este nemaju zacelenu fontanelu, mozes skusat, ci sa nevydula, to je priznak otrasu mozgu. nastastie, ziadny z padov, mu nesposobil nejake nasledky (okrem jazvy po tom druhom opisovanom pade). teraz je uz stabilnejsi na nohach, asi tak 3 mesiace dozadu. ale niekedy aj tak spadne, ale uz nie na hlavu. to sa mi vidi, ze ustalo
Ahoj, no ano padaju........a kolko. patko prvykrat spadol z gauca ked mal 6mesiacov. chodit zacal 10mesacny a naozaj padal a vrazal do vsetkeho. non stop. ked mal 15mesiacov tak spadol z 2metrovej vysky ( brat ho nosil na pleciach "na koni" a maly sa vytrhol a prevratil dozadu. spadol na chrbat a hlavu.) okamzite sme sli na rontgen,ale vdakabohu nic sa mu nestalo. a ked mal 16mesiacov uz mi to padanie nedalo ( on totiz stale zakopaval, vrazal do dveri a do steny - akoby nevedel trafit medzeru ked su otvorene dvere, vrazal do rohov stola a podobne....vzdy si to odniesla hlava. vyzeral ako tyrane dieta) vzala som ho na ocne, tam ho vysetrili a mal dve dioptrie do blizka naordinovane. oktorka povedala ze to je v norme, ze sa to casom upravi. aj sa upravilo, este to nie je 100%ne, ale uz ma dioptrie len 0,25. pada omnoho menej. ale stale to nie je idealne, je velmi nepozorny, rychly, santivy, proste chalan vetroplach. snad raz dostane rozum.
ak mas pochybnosti,zajdi si na ocne. tym urcite nic nepokazis.
male dieta vzdy padne na hlavu, lebo ju ma velmi velku v porovnani s telom a teda cele tazisko ma na hlave. dobre su take specialne ochranne prilbicky, co ochrania detsku hlavu, kym sa dieta nauci poriadne chodit.
ahoj, aj moja mala pada len na hlavu.. dopredu dozadu aj na bok minimalne kazdy druhy den.. uci sa chodit, postavi sa ku stolu, ku gaucu a staci ze jej nevyjde krocik ked sa nacahuje za niecim a je na zemi. zabranit sa tomu asi neda, velakrat sa to stalo aj ked som bola meter od nej a nestihla som ju zachytit, aj na rontgene sme boli raz ale bolo vsetko ok.
ahoj. ja som sa drzala pravidiel, ze som malej nepomahala lozit, chodit, dvihat sa. vsetko sa naucila sama, nema teraz problem s rovnovahou, nepada na hlavu ... skus si precitat tento clanok, mozno ti v niecom pomoze: http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr...
No, mne maly spadol raz, mal sedem mesiacov, ja som mala ruku v dlahe a vysmykol sa mi z ruk.... Vtedy sme isli na rontgen ( ja som sa bala lebo padol na hlavicku), nastastie bol v poriadku. Odvtedy si na toto konkretne davam velky pozor. Teraz ked sa ucil behat padal, ale hlavu si bucha minimalne pretoze som v podstate nonstop s nim, vedla neho, a zachytavam... Takze - nie vzdy sa to da ustriehnut ale snazim sa to uplne minimalizovat.
@viki2912 nemôžem s tebou celkom súhlasiť. Je bežné, že deti padajú. Samozrejme treba dávať pozor, to myslím robí každá mama. Ale keď sa deti dostanú do štádia skákania po sedačkách a pod., jednoducho sa stať môže, že aj pri najväčšej snahe dieťa niekedy spadne. Píšeš, že jedinou matkinou starosťou je starať sa o dieťa, keď je doma. Najväčšou áno, ale jedinou určite nie. Jedine ak máš doma upratovačku, niekoho kto ti navarí, operie, ožehlí potom áno! Matka je tiež len človek a je náročne byť stále v strehu a ešte k tomu aj niečo porobiť napr. Takže absolútne s tebou nesúhlasím. Samozrejme, žehlička a pod., to je o zodpovednosti matky. Ale sem tam nejakému pádu ani tá najlepšia matka nezabráni. Jedine fakt, že niekto za teba všetko porobí a ty môžes od rána do večera sedieť pri dieťati a držat ho za ruku. Každá matka sa snaži zabrániť každému pádu svojho dieťaťa, ale ak to niekedy neustriehne, určite by som nehovorila o nezodpovednosti!
pre male deti je hlava tazisko, takze preto hned letia na hlavu
suhlasim s snehulienka_mrazova . Ja som tiez stale v strehu a napriek tomu zo dna na den pribudaju modrinky. Velakrat sa mi stalo, ze som stala pri malej a podlomili sa jej nohy v takej chvili a tak, ze som nemala sancu ju zychytit. Je mi to luto, ked vidim, ze ma dobite miesta na tvaricke a citim sa previnilo, ale fakt jej nemozem cely den stat za zadkom a chytat ju. Potom sa nenauci, ako padat, ze niekam nesmie ist, lebo tam padne (jasne, ze rura, krb, zehlicka sklo a podobne, tam ju nepustim). Poznam aj matky, ktore stoja cely den pri dietati, hraju s asnim, maju vsade neporiadok a nenavarene, ale to nie je riesenie pane boze!
@ikika dobry den moj chlapec sa udrel o stenu o hlavicku co mam robit prosim nebudu ziadne priznaky
@zuzu8655 dobry den moj chlapec udrel hlavu o stenu silno 9 mesacny nebude ho bolit hlava ?

zatiaľ padla na hlavu asi 2x a to z našej postele v spánku...... ale teraz je z nej veľká výmyselníčka,tak predpokladám,že toho bude viac. ona väčšinou padá na kolená alebo na zadok... na rontgene sme s hlavou zatiaľ neboli....