15 mesačný drobec si pri zaspávaní búcha hlavu
Ahoj maminy mame 15 mesiacov a pri zaspavani drobes si vzdy bucha hlavu o vankus a robi pohyby dopredu dozadu proste ako keby sa hojdal ale robi to len ked ide spat nikdy ibokedy to je normalne ? Dakujem
...aj mne vravela kamoška, že jej synček si takto robil buch buch po hlavičke a ona si myslela, že to robí zo srandy a potom ked to dr. videla, tak jej povedala, vraj je to pri bolesti....napr. aj zo zúbkov, ušiek...
Moj starsi sa tak uspaval, vedel takto pekne sam zaspat do 5 min., trosku sa pohojdal a spal. V 2,5 roku sme ho to oducili, lebo bol uz dost velky a predsa v skolke by to bolo divne, ze to robi. Teraz, hlavne zo spanku, to este robieva, ale to je uz pohoda. Bol to sposob ako sa ukludnit, unavit a zaspat. Nemusi to suvisiet s chorobou.
Ak sú to len pohyby, tak by sa mohlo dať povedať, že je to len ako taký jeho rituál. No treba tie prípadne bolesti vylúčiť :/
Tak idu nam stolicky tak snad preto och dobre dakujem ste zlate upokojili ste ma
@mon1806 Ahoj...moja má 4 ročky a buchame sa..ked bola mladšia mali sme aj zvukový prejav...aj ked je unavená..tak aj po sediačky, ked chce oddzchovať sa húpe a búcha sa jemne o gauč a spieva si...v dvoch ročkoch sme boli aj na konzultáciu u neurologicky aj psychiatričky...je to asi tik..ukludnovací...uvidíme časom ako sa nám to vyvinie. už sa o tom so 4 ročným dá porozprávať...tak ju trošku usmerňujeme. Ak by ťa to časom zaujímalo..ako to u nás ide..napíš mi súkromne pokecáme🙂 papa Tanka
@mon1806 Ak to zacal robit az v poslednej dobe, respektive ked mu zacali ist zubky tak je dost pravdepodbne, ze to robi kvoli tomu 🙂
Deti maju rozne ritualy zaspavania, uz som to videla u viacerych deti ze si takto buchaju hlavicku a hombaju sa. Nasa sa prehadzuje ako kapor, na kazdu stranu, taka aktivita pred spankom ze nechapem,ale potom spi ako zarezana.
aj nas 2 rocny sa tak uklada, buchanim hlavicky.. niekedy dava riadne supy...
neurologicka povedala, ze to moze byt dosledok toho, ze sa predcasne narodil a bol mi odobraty do inkubatora..
ale zacal to robit vtedy, ked som ho zo spalne prelozila do detskej izby k starsej sestricke.. takze u nas takto😉
@montemotherone neprichadza do uvahy neznasa zaspavanie na rukach jeho ani pomojkat bars nemozem hned sa odtahuje het 🤔😉
U nas je to takto uz asi 1,5 roka
Mrncanie, buchanie nohou, kyvanie hlavou z prava do lava kym nezaspi. Tiez sme z toho zufali lebo ak sa mu nedari zaspat tak tieto cinnosti robi az zurivo a otriasa sa cela postielka. Rozpravala som sa o tom aj s nasou dr a vravela ze je to jeho sposob uspavania. Len dokedy to takto bude... chcem jo dat od septembra do skolky a ak to tam bude robit tak ma poslu na psychiatriu.

Ahoj,raz som tu čítala,že to robila jedna dcérka a problém bol v tom, že ju boleli ušká,po preliečeni to už nerobila.Samozrejme to nemusí byť váš prípad