icon

Pálivá bolesť po zlomenine vonkajšieho členka

3. okt 2025

Ahojte. Skúsim sa s Vami poradiť, keďže som nemal nikdy nič zlomené.
Pred 5timi dňami sa mi podarilo zlomiť si vonkajší členok (weber b). Operáciu som naštastie nemusel absolvovať, nohu mi naprávali, kosť pekne sadla. V stredu som bol na kontrole na chirurgii, všetko bolo ok. Bolesti boli, ale ako tak som ich znášal. Avšak včera a najmä dnes sa vyskytla špecifická bolesť. Popíšem to asi takto: Ak mám nohu vyloženú, dá sa to zvládať. Ale keď sa snažím vstať, tak mi nohu v časti členka a chodidla zasiahne pálivá bodavá bolesť, ako keby mi niekto do čerstvej rany vysypal solničku. Vtedy vidím až hviezdičky. Bolesť pretrváva aj keď chodím na barlách. Prsty nemám opuchnuté a majú zdravú farbu.
Chcem sa teda opýtať tých, čo si tým už prešli, či je takáto bolesť štandardná? Ako som už písal, nemal som nikdy nič zlomené, tak si to neviem odsledovať.
Ďakujem za Vaše odpovede

danielad9
3. okt 2025

@anonym_autor ja mám na nohe sadru po operácii (nemám zlomeninu, narovnavali a prenášali mi šľachy) a bolesť mám identickú ako opisuješ ty. Čo som sa dozvedela vraj je to normálne

anonym_86e54d
3. okt 2025

Mala som zlomený členok, ale takéto bolesti až nie...čo na to povedal lekár? Povedz mu to, nemal by si mať také silné bolesti...ja som 4 roky po, a stále niekedy cítim, ale že to už bude do konca života

biba_18
3. okt 2025

prekrví sa ti to tam a preto to viac bolí ako keď je noha vyložená…
ako píše @anonym_86e54d - bolieť to bude už furt…