Pes zrazu nechodí ( akoby ochrnul)
Ahojte,potrebovala by som poradiť. Jedna sa o našu 9r fenku JRT. Včera sme boli na prechádzke cca 8km,všetko v pohode. Keď sme prišli domov,začala čudne chodiť so zadnymi nohami a asi o hodinu už sa na nohy nepostavila. Mysleli sme,že svalovica a že to cez noc prespí a prejde to. Lenže ráno už vôbec nič,aj keď sme sa ju snažili postaviť,neudržala sa a hneď si ľahla,akoby nohy vôbec necítila. Zašli sme hneď ráno veterinárovi, vysetril ju pohmatom a vravel vraj niečo s platničkou... pichol 2 injekcie, jedna bola B12 a druhá dexodreson či tak nejak.. a teda kludovy režim....pes len leží a ani sa neotoci, nechce jesť, piť jej dávame aj keď nechce...neviete o čo sa môže jednať? Sme z toho nešťastní a nerozumiem čo sa zrazu mohlo stať,že zrazu akoby ochrnula...zajtra ideme na kontrolu.
Ďakujem za rady
@conspi tuna to bude trvať dlhšie,v TN nám povedal lekár, že tak do 2m by mohla chodiť,že to pôjde postupne,teraz možno ešte veľmi pomaly...ale dôležité bude,aby sa s ňou cvičilo, rehabilitovalo... už sa napije sama z misky,myslím,že použije jazyk,predtým sme museli striekackou...žrať jej dávame cez striekačku, ale sme radi,že už chce,i keď len mixovane jedlo.. snaží sa aj štekať, ale nemá hlas a že bude dlhšie trvať kým sa jej vráti...máme ešte jedného psa a ten stále niečo s ňou robí, vyrušuje ju,oblizuje, čo je fajn,lebo naňho reaguje,že by ho kusla príp.sa znova snaží štekať... takže dúfame, že to bude fajn a pomaličky ju budú aj nohy poslúchať
Hlásim sa o pár dni neskôr, aby som napísala čo a ako s havinom.... boli sme 3x na hydroterapii, potom u jednej pani v PK, kt.sa zaoberá takýmito psikmi... od stredy nám pomaly začala chodiť,teraz aj trošku pobehne, sama pije,žrať jej chutí... chodíme na krátke prechádzky, potrebu už vykonáva vonku,hlas sa jej tiež vcelku vrátil... každým dňom sa lepší... len je pochudnuta, tak musí nabrať aspoň kilo
ahojte môj psík je práve veľmi chorý že asi niečo s chrbticou začalo to večer prestal si cítiť zadne nôžky ochrnuli mu dnes ráno sme utekali na veterinárnu kliniku a tam nám ho napichali . Už bolesti nemá a chodí veľmi ťažko že bude to chrbtica bud vyskočená platnička alebo zápal centrálneho nervového systému má 11 rokov a veľmi sa bojím o neho
Dobry vecer - prave riesime podobne problemy - nas psik tiez prestal skoro uplne chodit (v podstate do 2 hodin)... 😔 Zajtra ideme na veterinu, tak som zvedava, co to bude😔. Volala som aj na veterinarnu pohotovost a tak mi pani doktorka hned povedala, ue to moze bytneurologickeho charakteru...
Ahojte už je to super mal vyskocenu platničku a tá mu zatlačila na miechu preto mu zadné nohy troska ochrnuli ostal v nemocnici dva dni dostal korzet to značí s hlavou vôbec nesmel hýbať kopu liekov a tri týždne bol závrety v prepravke žiadny pohyb nesmel mat absolútny kľud ale už je vonku s toho a behá ako nič

@lilyianka a aspoň sa sám postavil už alebo ste na tom rovnako? Ja dúfam, že čoskoro bude fit