icon

Pes zrazu nechodí ( akoby ochrnul)

lilyianka
26. aug 2018

Ahojte,potrebovala by som poradiť. Jedna sa o našu 9r fenku JRT. Včera sme boli na prechádzke cca 8km,všetko v pohode. Keď sme prišli domov,začala čudne chodiť so zadnymi nohami a asi o hodinu už sa na nohy nepostavila. Mysleli sme,že svalovica a že to cez noc prespí a prejde to. Lenže ráno už vôbec nič,aj keď sme sa ju snažili postaviť,neudržala sa a hneď si ľahla,akoby nohy vôbec necítila. Zašli sme hneď ráno veterinárovi, vysetril ju pohmatom a vravel vraj niečo s platničkou... pichol 2 injekcie, jedna bola B12 a druhá dexodreson či tak nejak.. a teda kludovy režim....pes len leží a ani sa neotoci, nechce jesť, piť jej dávame aj keď nechce...neviete o čo sa môže jednať? Sme z toho nešťastní a nerozumiem čo sa zrazu mohlo stať,že zrazu akoby ochrnula...zajtra ideme na kontrolu.
Ďakujem za rady

Strana
z3
conspi
28. aug 2018

@lilyianka a aspoň sa sám postavil už alebo ste na tom rovnako? Ja dúfam, že čoskoro bude fit

221girl
28. aug 2018

@lilyianka náš dopadol relatívne dobre. Kaka a cika sam aj prechadzky su ok 🙂 len doma nevie chodit po podlahe :/ ale vraj sa to moze zlepsit... Zaklad je nenechat ho chodit po schodoch a skakat z velkej vysky. Tak drzim palce aby ste dopadli aspon ako my 🙂

lilyianka
autor
29. aug 2018

@conspi tuna to bude trvať dlhšie,v TN nám povedal lekár, že tak do 2m by mohla chodiť,že to pôjde postupne,teraz možno ešte veľmi pomaly...ale dôležité bude,aby sa s ňou cvičilo, rehabilitovalo... už sa napije sama z misky,myslím,že použije jazyk,predtým sme museli striekackou...žrať jej dávame cez striekačku, ale sme radi,že už chce,i keď len mixovane jedlo.. snaží sa aj štekať, ale nemá hlas a že bude dlhšie trvať kým sa jej vráti...máme ešte jedného psa a ten stále niečo s ňou robí, vyrušuje ju,oblizuje, čo je fajn,lebo naňho reaguje,že by ho kusla príp.sa znova snaží štekať... takže dúfame, že to bude fajn a pomaličky ju budú aj nohy poslúchať

lilyianka
autor
29. aug 2018

@221girl dúfam, že bude dobre...robí pokroky, písala som o príspevok vyššie... my sa tešíme aj z toho... dokonca v noci keď nespala a chcela štekať tak som teda stekala s ňou keď bola dosť vyhecovana trošku pohla labkami

lilyianka
autor
8. sep 2018

Hlásim sa o pár dni neskôr, aby som napísala čo a ako s havinom.... boli sme 3x na hydroterapii, potom u jednej pani v PK, kt.sa zaoberá takýmito psikmi... od stredy nám pomaly začala chodiť,teraz aj trošku pobehne, sama pije,žrať jej chutí... chodíme na krátke prechádzky, potrebu už vykonáva vonku,hlas sa jej tiež vcelku vrátil... každým dňom sa lepší... len je pochudnuta, tak musí nabrať aspoň kilo

simonkaa5
23. feb 2020

@lilyianka prosím ako ste dopadli, dnes rano nas 8 ročný RTW nevládze na zadnej nohy 😥😥😥

simonkaa5
23. feb 2020

@lilyianka uz som našla ďakujem 😉bežím na veterinu

obonova7
14. jún 2020

ahojte môj psík je práve veľmi chorý že asi niečo s chrbticou začalo to večer prestal si cítiť zadne nôžky ochrnuli mu dnes ráno sme utekali na veterinárnu kliniku a tam nám ho napichali . Už bolesti nemá a chodí veľmi ťažko že bude to chrbtica bud vyskočená platnička alebo zápal centrálneho nervového systému má 11 rokov a veľmi sa bojím o neho

zmurkaz
16. júl 2020

Dobry vecer - prave riesime podobne problemy - nas psik tiez prestal skoro uplne chodit (v podstate do 2 hodin)... 😔 Zajtra ideme na veterinu, tak som zvedava, co to bude😔. Volala som aj na veterinarnu pohotovost a tak mi pani doktorka hned povedala, ue to moze bytneurologickeho charakteru...

mareri
Odpoveď bola odstránená
zmurkaz
24. júl 2020

@mareri - neverila by si - mal problémy s trávením :( - v črevách aj v žalúdku mal veľa plynov a aj v krvných testoch mu vyšiel zápal ... dostal antibiotiká a už v ten deň (ako som s ním bola na veterine) - behal akoby sa nič nestalo 🙂

obonova7
26. júl 2020

Ahojte už je to super mal vyskocenu platničku a tá mu zatlačila na miechu preto mu zadné nohy troska ochrnuli ostal v nemocnici dva dni dostal korzet to značí s hlavou vôbec nesmel hýbať kopu liekov a tri týždne bol závrety v prepravke žiadny pohyb nesmel mat absolútny kľud ale už je vonku s toho a behá ako nič

ek1205
16. nov 2021

@lilyianka prosím vás k akej pani ste chodili na rehabilitáciu do PK so psíkom. Máte kontakt meno číslo niečo. Prosím o informáciu. Ďakujem Eva

lilyianka
autor
16. nov 2021

@ek1205 na FB sú pod názvom Terapie zvierat - rehabilitácia a osteopaticko mobilizačné techniky

ek1205
16. nov 2021

@lilyianka ďakujem veľmi pekne

evina191
29. máj 2024

@lilyianka
@lilyianka Dobrý deň, práve som čítala Váš príspevok, chcem sa spýtať ci viete aká bola príčina, keďže my máme teraz to isté z dobermanovam, jeden doktor povedal tak, druhý inak a psíkovi je len horšie. Tiež ako Váš nevie sam piť vodu. Ďakujem za odpoveď

ek1205
29. máj 2024

@evina191 ak môžem odpovedať , naša mala woblerov syndróm a par krát sme ju z toho celkom pekne dostali najprv lieky potom elektroliecbou

evina191
29. máj 2024

@ek1205 ďakujem pekne, psík je práve na klinike, nechávajú si ho tam, pýtala som sa na ten Woblerov syndróm a ten vylúčili, tak uvidíme

ek1205
29. máj 2024

@evina191 držím palce ❤️🐾

katika217
1. aug 2024

@bibyke dobrý večer kde v KE prosím vás mi chodíme k dok.Berescakovy

Strana
z3