Chorý psík

hettinka
15. nov 2017

Psíčkarky pomoc ... respektíve hľadám niekoho, kto má skúsenosť s chorobou psíka.
Máme 5-ročnú sučku cavaliera, je to bytový psík, vždy bola zdravá ... až teraz máme problém a rovno veľký ☹

V nedeľu začala čudne štekať, do rána v pondelok bola akoby nachladnutá, zachrípnutá, pridružil sa kašeľ a aj smrkanie, tak sme zašli na veterinu, dostala 2 injekcie a antibiotiká. Následne však začala sa akoby motať, padala z nôh, bola malátna až nám úplne prestala chodiť. len leží, nevie sa postaviť a ak ju my postavíme, spadne. Je akoby ochrnutá ... ale toto môže byť z prechladnutia???
Dnes sme tam boli zasa, dostala iné ATB, infúziu, ale stále len leží a veterinárka povedala, že možno to je aj neurologického pôvodu ... takto odrazu, zo dňa na deň??? Mali sme predtým psa, ktorý ochrnul, ale to išlo postupne v priebehu asi pol roka a bol aj starší ... tak ja neviem, nikde nespadla, venčí sa na súkromnom dvore, úraz vylučujeme úplne.

prevenar
15. nov 2017

to tu samozrejme nevyriesis, skus ineho zverolekara, neuskodi iny nazor. takyto rychly priebeh je samozrejme mozny.

moze mat nador na mozgu, alebo cokolvek ine , az po veci, ktore rychlo prejdu a o tyzden mu nic nebude. treba spravit adekvatne vysetrenia, rozbory atd.

drzim palce, nech to dobre skonci

fefe123
15. nov 2017

Vyzerá to,ako nejaké náhle ochrnutie.... napr.hansen... dajte si do hľadáčika náhle ochrnutie psa... sú tam popísané podobne priznaky
Držím palec, nech sa jej rýchlo polepší....

lindusss2016
15. nov 2017

Nemala kliesta?

lindusss2016
15. nov 2017

Skontrolujte, ci nema blede dasna a jazyk a ak sa da, ci nema tmavy moc.
Rozhodne by som ale navstivila ineho veterinara, veterinarka povedala, ze to moze byt neuro povodu, ale dala jej len atb a nic dalej nezistovala... to mi normalne nepride. A nie, z prechladnutia to urcite nie je. Vas problem bude zavaznejsi a dufam, ze ho vcas vyriesite.
Ako sa inak sprava? Je apaticka? Prijma potravu? Asi teda nie, ked dostala infuzky. Nvm, ci by som na vasom mieste este cakala do rana, asi by som isla na najblizsiu vet pohotovost.

lula313
15. nov 2017

Určite vymeniť veterinára, neviem, či to máš do tt daleko, Faga starší je odborník na všetko a my za ním chodíme s utulkovymi psami, ktorí sú na tom zle a niekoľkokrát nám ich doslova zoskrabal hrobarovi z lopaty, keď iný veterinári poradili psa utratit

hettinka
autor
15. nov 2017

@lula313 do TT to máme cez pol republiky ... bohužiaľ

@lindusss2016 kliešťa sme nenašli, teda nevie o nijakom, ale tak mohli sme aj nenájsť, je to dlhosrsté plemeno, včera aj žrala vcelku normálne a pije vodu tiež, ale dnes už nežrala
veterinárka jej robila sono brucha, prezrela ju celú, robila rozbor moču, tam sa nenašlo nič... krv jej môže vziať ráno, boli sme tam po práci dnes až poobede

lindusss2016
15. nov 2017

@hettinka
Babezioza sa dost tazko zistuje, z mocu sa to, myslim, neda. Ale tak snad by si vsimla aspon, ze ho ma tmavy.
Netreba ist do TT, ale rozhdone by som zasla na inu veterinu. Mne to pride ako nedostacujuca starostlivost, ze vas len tak poslala domov

hettinka
autor
15. nov 2017

@lindusss2016 moč tmavý nemá, bežná farba, ten som aj ja videla

no len tak nás neposlala, boli sme tam vyše hodiny ... ale tak jasné, tiež si myslím, že to treba ešte konzultovať aj s iným veterinárom
táto naša vetka ma aj dobré recenzie, aj zle skúsenosti som čítala, ale to maš úplne všade

korpiklaanka
15. nov 2017

Mojmu psikovi sa to tiez stalo. Bola to mrtvica. Skus ineho veterinara.

lindusss2016
15. nov 2017

@hettinka
No len ide aj o to, ake ma vybavenie. Nejake neuro vysetrenie sa malo urobit hned podla mna 😕

lindusss2016
15. nov 2017

@korpiklaanka
Och boze a ako ste to potom riesili?

anjelic
15. nov 2017

@hettinka žiaľ počula som už o dvoch takýchto prípadoch: synov kolega mal psíka, zo dňa na deň zostal takmer nepohyblivý, nevedel stáť, zadné nohy mal akoby z handry. Diagnóza bola porážka, psík mal tri roky, operácia drahá a s neistým koncom. Pol roka predtým manžel spomínal kolegu, že toto isté sa mu stalo so psíkom, Diagnóza aj prognóza rovnaká, len psík bol trochu starší.

novana
15. nov 2017

Smutné. ☹ Navštívila by som dobrú kliniku, nech mu urobia potrebné vyšetrenia. Lekárka môže byť sebelepšia, ale ak nemá potrebné prístrojové vybavenie...

janickadr
15. nov 2017

Ak to zacalo ako viroza, mozu byt v ramci infekcie postihnute aj nervy alebo mozog, aj u ludi to tak moze byt a to kludne aj zo dna na den. Casto su vtedy uplne normalne vysledky krvi. Skuste ineho veterinara, najma ak zajtra zoberie krv, nic tam nebude a nebude ochotna nieco dalej riesit a len vam ponecha atb...

novana
15. nov 2017

Neviem, kde žiješ, ale s Veterinárnou klinikou a nemocnicou v Žiline mám dobré skúsenosti, s Klinikou malých zvierat UVLF v Košiciach tiež.

elysiacik
16. nov 2017

Ja by som možno skúsila konzultovať s viacerými veterinármi lebo niekedy majú rozdielny názor alebo jednému napadne zase niečo iné alebo iný spôsob liečby. Budem držať palce aby sa psíkovi polepšilo

korpiklaanka
16. nov 2017

@lindusss2016 v mojom pripade bol psik velmi stary. Kedze som sa dostala k veterinarovi velmi rychlo, liecba mu pomohla. Ja si uz presne nepamatam ake lieky dostal, ale ako sa vravi rozchodil to. Dost sa potom zmenil. Je to ako u ludi. Uplne sa mu zmenila povaha. V nasom pripade k dobru.

Mas cavaliera, ze? Aj ja mam fenku. Priblizne v rovnakom veku. Pohybove problemy mala. Chruplo jej v chrbtici. Dlho sme to riesili. Ale bolo to po uraze.

Krv brali? Mne sa to inak tiez podoba na chorobu z kliesta. Kliesta uz vobec nemusi mat na tele, to sa aj pri dlhsej dobr prejavi.

Ja by som skusila este ineho veterinara. U nas v meste sa nastastie striedaju dve veterinarky po tyzdni a poviem ti, ze to je vyhoda. Kazda ma ine skusenosti.

Drzim palce. Aby to dobre dopadlo.

kikus48
16. nov 2017

U nas to slo z hodiny na hodinu. Podla mna nas pes zakrvacal do mozgu. Na veterine tvrdili ze ma problem.s kolenom. A uz sa nepostavil :( Myslim ze tvoj psik ma infekciu, nieco take ako meningitida ci encefalitida. Pokial.nekrcuje mohlo by to byt ok.

kikus48
16. nov 2017

Ale urcite potrebuje rozbor krvi a mozno aj mozgo-miechovy mok. Neviem ake maju veterinary u vas moznosti. Ak je to bakterialne potrebuje atb.

zalucia
16. nov 2017

treba urobit aj sono , určite sono, nám tiež padala na zadné nohy, no mala už 15 rokov, už je v nebíčku, moja milovníčka bojovná, tvoj je mladý, aj krv a rozbor krvi, tam sa zistí väčšina chorôb, želám aby sa polepšilo psíkovi, treba aby mal veterinár dobré vybavenie, nejak sa mi nezdá postup, krv nevyšetril a hned lieky atb, šup hned k inému veterinárobi

lindusss2016
16. nov 2017

@hettinka
Tak co? Ako.ste na tom dnes? Zistilo sa uz nieco?

hettinka
autor
17. nov 2017

no náš psík už žiaľ nežije ☹ Bola to bohužiaľ mrtvica, preto to išlo tak rapídne rýchlo a včera sme sa museli rozlúčiť ... píšem cez slzy, ale ďakujem za podporu a záujem.

lindusss2016
17. nov 2017

@hettinka
Uprimnu sustrast, bola krasna. My sme pred dvoma mesiacmi takto rychlo stratili nasho kocura a aj napriek rychlemu zasahu a vsemoznej snahe lekarov, mu nebolo pomoci. Strasne tazko som to prijala a to som este tehu. Bol ako moje prve dieta. Drzim palce, nech to co najskor preboli, aj ked vas caka tazke obdobie ☹

korpiklaanka
17. nov 2017

@hettinka to ma mrzi. Bol to velmi krasny psik

novana
17. nov 2017

Úprimnú sústrasť.

laladua
17. nov 2017

Uprimnu sustrast :....(

jessinataly
17. nov 2017

Uprimnu sustrasť :(

hettinka
autor
17. nov 2017

Ďakujem. Deti stále placu, je to ťažké ... hoci vieme, že už ju aspoň nič neboli 😢

novana
17. nov 2017

Duhový most

Na nebesích je místo, kterému se říká Duhový most. Když umře zvíře, zvláště takové, které bylo někomu blízké, odchází za tento Duhový most. Pro naše milé kamarády tam jsou louky a kopce kde mohou běhat a společně si hrát. Je tam spousta jídla, vody, slunečního svitu a naši přátelé jsou v teple a pohodlí.
Všechna nemocná a stará zvířata jsou opět zdravá a při síle, kdo byl zraněn nebo zmrzačený, je nyní opět silný a zdravý - tak jak si ho v našich snech pamatujeme z dávných dnů a již minulých časů. Zvířata jsou šťastná a spokojená až na jednu maličkost: všechna postrádají někoho velmi zvláštního, někoho koho opustila.
Hrají si a běhají spolu, ale přijde den, kdy se jedno náhle zastaví a hledí do dálky. Jeho jasné oči pátravě pozorují, netrpělivé tělo se začíná chvět. Náhle vyběhne ze skupinky zvířat, letí přes zelené louky, rychleji a rychleji.

Až se nakonec ty a tvůj kamarád sejdete v nesmírné radosti. Déšť šťastných polibků pokrývá tvou tvář, tvé ruce opět hladí milovanou hlavičku, znovu hledíš do těch přenádherných důvěřivých očí, jež nadlouho zmizely z tvého života, ale nikdy z tvého srdce.
A přes Duhový most půjdete spolu a nikdy se už nerozejdete.

korpiklaanka
17. nov 2017

@novana krasne. Som si spomenula na psika co som mala pred tym. Musela som ho za ten duhovy most poslat 😢