Pokúsali mi dcéru v škôlke
Dievcata prosim súrne. Dcera (22m) chodi do súkromnej MS a dnes ju tam na lice a ruku pokusal chlapec ...ospravedlnili sa, nieco dali mužovi pri preberani podpisat...mam s nimi len dobre skusenosti a celkovo som spokojna. Ale ako taketo niečo riesit??? Mam nieco podniknut? Poradte ako ste sa v takejto situacii zachovali. Dakujem za rady
Z takych rodicov ako si ty musia ucitelkam stat vlasy na hlave!boze moj
Necítala som všetky komenty len tvoje. Ale - neriešila by som nič, ak sa to stalo prvýkrát a riadne o tom spravili záznam. Je začiatok roka, majú tam blazninec, ešte nepoznajú poriadne deti a nevedia čo od ktorého čakať. Ak sa stane opäť niečo, potom už by som riešila. A mmch - aj 20mes. Dieťaťu sa dá vysvetlit - jednoduchšie, ale dá. Píšeš že nerozpráva - vôbec nie alebo len nie primerane veku?
Skolka musi byt teda na velmi nizkej urovni, ked vyluci ani nie dvojrocne dieta, ktore ani nevie, co robi. Pat kusancov je vela, uz pri prvom musela dcerka revat a personal mal deti od seba oddelit. Frisko by som hladala skolku s kvalifikovanym personalom.
kriste pane.. tak vezmi to decko a pokus ho na oplatku aj ty, ak sa ti ulaví ...
nechapem, co este by si chcela. ospravedlnenie bolo. bola by som ostrazitejsia, ak by sa to opakovalo. nechapem, preco si niekto musi risit ego cez deti
Odpadnem! Vylúčili ho a ty ešte chceš riešiť? Co? Aby ho už nikdy (najlepšie az po vysoku) nikde neprijali? Ukamenovat?
A ešte sa urazaj, keď ti viacere píšu "triezve" názory...
Nie si v poriadku. Tvoja dcéra už ani nevie ze sa jej čosi stalo, ale ty máš dáky mindrak...
Nedá sa ti radiť. Najdi to dieťa a dohryz ho nazad, uľaví sa ti?
Vsetky maminy sa tu zhoduju na obrane maleho chlapceka a uz sa len opakujem...zaujimave je, ze my, co sme nestudovali na rozdiel od pani uciteliek vyvinovu psychologiu, chapeme, ze taketo dieta este nie je emocne vyspele, aby reagovalo vzdy kludne a dospelacky( podobne je v poriadku placlivost Vasej dcerky do istej miery) a takisto nema vyvinutu empatiu, takze mu mozno prislo len trochu alebo vobec luto Vasej dcerky. Mne je Vasej dcerky luto, mohol to byt pre nu celkom aj strach, bezmocnost...Bohuzial je uz v kolektive, postupne ju musite naucit reagovat na taketo spravanie a aj ona sa to nauci. Nas tichy, pokojny bratrancek mal tiez obdobie hryzenia. Co sa mu nepacilo alebo ked uz bol vecer unaveny a mal posluchnut riesil hryzenim. Aj maminu, aj moje deti. Obidve boli dohryzene, nestihali sme vzdy odtrhnut. Nemala som voci nemu hnev..zahojilo sa a jemu hryzacie obdobie zrazu prestalo. Inak som fakt prekvapena z ucky, ze ak kvoli tomuto jedinemu razu bez toho, ze by videla tu situaciu, vylucila chlapca....ved oni su tam na to, aby riesili taketo detske situacie(nie napr. makroekonomiku SR), tak preco vylucia dieta kvoli detskemu spravaniu.
za mna je cely problem nejasny co vlastne autorka chce, v prvom rade, dieta je placlive nepaci su mu alebo preco? riesim to, ci uz prebehla adaptacia, ci si v skolke nezvykla, nevie dobre rozpravat, tak nekomunikuje atd.. poriesim toto, plus pre mna je to stale skoro 2 rocne, cize tam ta skolka pocity tiez nemusia byt v poriadku...a takisto chlapec v rovnakom veku mozno inak reagovat nevie, ano stava sa ze sa deti pokusu, ale ne zas 5krat ci kolko pise, to uz je na ucitelkach, hold su tam na to, aby si deti ustrazili ostatne su len vyhovorky, za mna nech prehodnoti pobyt svojho dietata v skolke, ale aj uvedomi si realitu skolok a deti...
@gita17 išla by som podla odporučania lekárky. zato nič nedáš a možeš zabrániť vážnym následkom, trochu iná doba ako sme my vyrastali. ja pohryzenie považujem za dosť vážny problém a rovnako aj iní rodičia, ktorých deťom sa to stalo a tuná nejde o slabké kusnutie ale dieťa malo 5 navretých fialových kusancov, obdobný prípad riešila prednedávnom aj polícia, matka dostala male dohryzené, bolo to aj medializované, neviem v akom štádiu je prípad teraz, ale zistovali komu patria tie zuby na modrinách na tvári a ano vyzeralo to hrozne a nemal to ani fialové, len červene a modre, skolku zavreli, toto nie je sranda a už vobec nechápem, čo to tu čítam, že matka je hysterická a neviem čo ešte, samý vysmech a chudák malý, čo hryzie iné deti do fialova, dokonca je to normálne a treba sa povzniesť a nehysačiť. To su fakt rady toto, na zamyslenie. 😖

@sissy27 presne ako píšeš. Celé mi to príde absurdné. Veď to dieťa ešte ani nevie čo urobilo. Zvláštne ako my ľudia reagujeme v niektorých situáciách