icon

Pri akom úraze si dieťa zlomí hrudnú kosť?

asfodelka
6. nov 2020

Pri akom úraze si Vaše dieťa zlomilo hrudnú kosť? Prosím reálne skúsenosti.
Syn sa vrátil zo školy s bolesťou hrudníka. Vraj sa na telesnej vešal na otočenú bránku. Sadol si na tyč a spadol na chrbát. Ani lekárovi sa nezdá že by si pádom na chrbát mohol zlomiť hrudnú kosť, ani mne. Syn nezvykne klamať, zneistila ma doktorka na prijme - ze syn velmi zdôrazňoval že bol sám. Do správy mi zapísala aj modriny na ramene - tie mu pravidelne robí spolužiak. Už som ho riešila s riaditeľkou, psycholičkou i triednou.

lejla77
6. nov 2020

@asfodelka nie, nemal modriny. Nič nebolo vidno, až z rontgenu

asfodelka
autor
6. nov 2020

@lejla77 mne povedali ze mesiac nesmie behat a skakat

asfodelka
autor
6. nov 2020

@majamat uz je to tyzden. Ma len trochu opuch, aj to len vcera som si opuch vsimla.

lejla77
6. nov 2020

@asfodelka Ano, môj bol aj doma tuším 2 týždne, potom len tak opatrne. Iba zaviazaný bol. A tusím tie flector náplaste sme dávali zo zaciatku. Odvtedy sa bojí všetkého. A je taký opatrný. Aj ked tam v podstate nic nerobil a stalo sa mu.

asfodelka
autor
6. nov 2020

@lejla77 nam nic nekazali viazat, ani flektor. Vobec nic, len šetriť sa, oddychovat.

lejla77
6. nov 2020

@asfodelka Raz v škole na telesnej asi 2 roky to už boli od úrazu robili kotrmelce a veľmi ho to zabolelo až sa rozplakal, učka sa zlakla, že sa mu niečo stalo a odvtedy ani neskúsa kotrmelce.

lejla77
6. nov 2020

@asfodelka môjho obviazali

fem
6. nov 2020

@asfodelka skus nech si s nim porozprava psycholog, urcite lepsie, ked tebe nechce nic povedat. Urcite ho nauci aj branit sa su take asertivne techniky proti sikane.

lejla77
6. nov 2020

@fem môjmu sa stalo to iste, a to sa len natiahol na preliezke, žiadna šikana

asfodelka
autor
6. nov 2020

@fem nasa skolska psychologicka je mila atd ale minule mu tak vymyla mozog ze uz ani nevedel kto ho udrel. Ten chalan prilozil päsť k modrinam a vraj nepasuje.. maly dosiel domov a vraj ja mam prilozit.. ostala som pozerat s otvorenymi ustami. I riaditelke som povedala, ze nakoniec ho asi ja bijem..

mimca77
6. nov 2020

Mne sa to stalo ked som spadla zo smykalky, prisli sme na to doma tiez az dodatocne, ked ma tlacilo na hrudniku, inak som len mala po pade pocit, ze mi vyrazilo dych. Detaily si uz moc nepamatam, bolo to asi pred 28 rokmi.

lejla77
6. nov 2020

@mimca77 Ano, presne aj môjmu sa vyrazil dych. Teda nevedel sa nadýchnuť

asfodelka
autor
6. nov 2020

@mimca77 tiez vravel ze si vyrazil dych.

babulina
6. nov 2020

@asfodelka aktualne riesime prasknutu klucnu kost u syna, spadol z bicykla. Na pohotovosti ju prehliadlu, o dva dni vsak nas poslali na rtg a nasli nalez. Dostal bandaz na 3w

asfodelka
autor
6. nov 2020

@babulina ja som sa pytala, ale vraj hrud sa neda fixovat

1andrea111
6. nov 2020

@asfodelka mne by to vyzeralo na šikanu a úmyselne ublíženie. Zdvoveri sa Ti keď mu niekto robí zle?

fem
6. nov 2020

@asfodelka urcite mu treba sa porozpravat s niekym novym a nestrannym

fem
6. nov 2020

@lejla77 ale oni mali problem aj predtym,

shallimar
6. nov 2020

Známej syn si zlomil tak, že dve deti skákali na trampolíne, malý spadol a druhý chlapec na neho dopadol nohou na hrudník. V tomto prípade sa však jednalo o nehodu.

asfodelka
autor
6. nov 2020

@1andrea111 práve že sa zdôveruje, preto riešim jeho spolužiaka, ale vtedy nebol v škole a malý nikoho neobvinil z ublíženia. Len dr ked videla modriny na ramene tak sa začala vypytovať.

asfodelka
autor
6. nov 2020

@shallimar pri takej trampoline raz skoncil s rozbitym nosom. 🤨

deti95060810
6. nov 2020

modriny môže byť jedna bitka a hrudník druhá...nemusia spolu vôbec súvisieť....
Už len to že mi dieťa tvrdí a prizvukuje že tam bolo samé - už vtedy by mi blinkla kontrolka....😉

loginexistuje
6. nov 2020

@asfodelka tak skolskej psychologicke v skole kde nevysetruju sikanu by som neverila
chodte do cppp a tam nech sa s nim porozpravaju

1andrea111
6. nov 2020

@asfodelka ak sa pádom na chrbát nedá zlomiť hrudna kosť tak potom je niekde problém.

jana_eyre_2
6. nov 2020

Píšeš že sa to stalo na telesnej, takže to by mala mať pod palcom.telocvikarka čo.sa tam dialo - riešila by som to s učiteľkami a riaditeľkou ako je možné že sa taký vážny úraz mohol stat.. môj syn minule padol zo stromu na hrudnik, nezlomilo sa mu nič a to ho má aj prepadnutý.. viem že sa to nedá porovnať ale aj tak - toto je minimálne veľmi podozrive..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
asfodelka
autor
6. nov 2020

@anita1978 keby to bolo také ľahke ísť za rodičmi tak som tam. Ale úprimne netuším v ktorej búde v osade bývajú a nechcem byť ani dohryzená tými bezprízornými psami, ktorí nikomu nepatria a už nie su vec.. búchal do ramena, škrtil, modriny na krížoch.. psychologička syna presvedčila že sú najlepší kamaráti.

@jana_eyre_2 telecvikar ich vypustil na dvor a robte čo chcete. Až od riaditeľky sa dozvedel že syn mal úraz. Dr sa ma pítal či má hlásiť socialnej poisťovni úraz, škola by platila - no keby telocvikár nebol sused tak by som nahlásila. Ale ešte tu musím bývať.

@1andrea111 teraz neviem ako si to myslela 🤔 či ironicky alebo vážne.

@loginexistuje zvážim aj to. Zatiaľ som riaditeľke povedala že s každou novou modrinou k lekárovi na záznam a podám trestné oznámenie. Dosť sa toho zľakli. Tak uvidím.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
1andrea111
6. nov 2020

@asfodelka myslela som to tak že ak z pádu na chrbát sa nedá zlomiť hrudna kosť, muselo sa stať niečo iné. a teda syn to zrejme nechce povedať, v Tom vidím ťažkú šikanu, je tu možnosť že niekto pomliazdil tvojmu synovi hrudník a zastrašuje ho ak niečo povie