icon

Prosím poraďte starostlivosť o túto ranu

malaria1121
8. aug 2018

V nedeľu som počas behu dolu kopcom spadla na štrku. Krv som zastavila, ranu preplachla vodou (kus čierneho som tam mala stále). Na druhý den som si kúpila Betadine a dácam si ho od pondelka. Rana je však stále takáto. Keďže každý deň musím chkdiť von tak si ranu preliepavam leukoplastom. Teraz som mala pocit že vyteká niečo spod toho. Chrasta je veľmi čierna. Čo s tým ? Ísť na chirurgiu?

Prosím poraďte starostlivosť o túto ranu
Strana
z2
soldi
8. aug 2018

ak mas doma tea tree olej mozes si dat ten, je protizapalovy. ale nevyzera to nejako extra zapalene ani zle. to sa postupne zahoji. ak tam ostala nejaka spina, tak vyhnisa von.

stella14
8. aug 2018

@malaria1121 natierat odvarom z harmanceka alebo potierat listom aloe vera.

sense
8. aug 2018

Odporucam kupit tekuty obvaz, je to taky sprej...stojo okolo 5-6e

doroteja
8. aug 2018

Mne hnisala popalenina, kupila som si Bionect mast a behom troch dni krasne zahojena 🙂

bagadka16
8. aug 2018

Jednoznačne unigel, mam s ním výborné skúsenosti na takéto rany. Využíva systém vlhkého hojenia rán, vychytáva voľné kyslíkové radikály a zamedzuje prístupu infekcie. Kukni info na nete 😉

malaria1121
autor
8. aug 2018

@bagadka16 to je ten teluty obvaz?

malaria1121
autor
8. aug 2018

Takže je to OK ? Som dosť nervózna

bagadka16
8. aug 2018

Áno, je naozaj výborný. Zvlhčuje ránu a chráni od infekcie

asia83
8. aug 2018

@malaria1121 Bolo to treba očistiť od špiny, dôkladne, aby tam nenastal zápal. Dezinfikovať uzatvorenú ranu je zbytočné. Treba dúfať, že sa s tým vaše telo popasuje, nenastane infekcia popod chrastou. Močila by som si to v repíku.

stelak
8. aug 2018

Calciova mast, tea tree oil

milka2008
8. aug 2018

A nelep leukoplast ale kusok gazy daj na ranu a gazu ptellep po obvode...aby rana dychala...leukoplast ti ranu "dusi" a potom rana nedycha a moze mokvat .

malaria1121
autor
8. aug 2018

@asia83 2x som to este otvorene presla svedskymi kvapkami . Kvalitne stipalo . A este v pondelok chrasta nebola a dala som betadine

malaria1121
autor
8. aug 2018

@asia83 co ak by infekcia nastala?

malaria1121
autor
8. aug 2018

@stelak calciova mast pomoze ? I na hnis ak tam je

katharines
8. aug 2018

@malaria1121 dermacyn a prikladat mokre obklady.

soldi
8. aug 2018

@malaria1121 keby tam bola infekcia, mas to cele cervene, horuce, velmi bolestive. na zapal je ten tee trea olej, keby nepomohol, tak masticka framykoin. ale toto je len obycajna mala ranka, nic extra, fakt si z toho hlavu robit nemusis.

malaria1121
autor
8. aug 2018

@soldi horuce to nie je. Ani neboli skor svrbi /zrejme sa hoji/

soldi
8. aug 2018

@malaria1121 ano, vyzera to uplne v pohode, vobec nie zapalene. aj keby si s tym nic nerobila, tak sa to postupne zahoji same

soldi
8. aug 2018

@malaria1121 mam troch synov, takze toto su pre mna fakt len drobnosti nad ktorymi by som sa pri nich ani nepozastavila 😂

stelak
8. aug 2018

@malaria1121 ano rychlo zhoji, ak je hnis pomoze tea tree oil aj bez calciovky

takaakoty
8. aug 2018

Strhni chrastu, mozes mt pod tym hnis. Ak to je okolo cervene, zapalene, urob to cim skor. Potom to vydezinfikuj a za dva dni ti nic nebude 🙂 Takých chrast som uz mala milion a strhnutie vzdy pomohlo, pretoze nie vzdy sa rada na prvy krat sama precisti natolko, aby tam nevznikal hnis-zapal

takaakoty
8. aug 2018

Na foto vpravo dole pri chraste mas hnis. To ta bude boliet strasne aj nadalej, kym mu neuvolnis cestu a nevytlacis ho, chrastu tam nacni a skus postlacat

loginexistuje
8. aug 2018

Nerob si s tym nic nechaj volne vysusit nasilu chrastu nestrhavaj uplne bezne male poranenie nic co by bolo treba speci riesit

mijo53
8. aug 2018

prečo neideš k lekárovi, vidíš koľko je tu odborníkov a každý z nich hovorí ináč, jeden chrastu nechať, druhý chrastu strhnúť, ja som po páde z takej chrasty dostala zápal celého predkolenia a keďže pod chrastou bol hnis, musela som ísť po pečiatku k obvodnému, kedy som bola zaočkovaná proti tetanu, našťastie v tom roku, kedy došlo k úrazu

malaria1121
autor
8. aug 2018

@mijo53 zapal celeho predkolenia? To ste ako liecili ?

malaria1121
autor
8. aug 2018

@takaakoty kusok vody cico z toho slo po sprche teraz uz nic

takaakoty
8. aug 2018

@malaria1121 Tak potom je to ok. Ak nejde zlty lepkavy hnis, bude to za den-dva bez bolesti

takaakoty
8. aug 2018

@mijo53 Prave preto radsej preventivne ked sa mi nieco nezda, chrastu trosku odlupnem a skusim ci to nehnisa...pretoze tiez som si presla takym zapalom...z malej chrasty, bolest celej nohy, zapal sa mi rozsiril az k chodidlu (od kolena)...bolest katastrofalna, a to nevravim o nasledkoch ake to mohlo mat, keby chrastu nestrhnem.

soldi
8. aug 2018

@mijo53
@takaakoty co ju tu strasite prosim vas? zapal predkolenia urcite nevznikol z hodiny na hodinu. tato ranka ocividne zapalena nie je. podme otravovat doktorov s kazdou kravinou a kazdym skrabancom, a potom sa necudujme, ze nemaju cas a energiu osetrovat skutocne vazne stavy.

takaakoty
8. aug 2018

@soldi Ved ja ju neposielam k doktorovi 🙂 Praveze som jej dala uplne jednoduchu radu, ako doma zisti stav ten rany. Ak hnisa, ok to nie je, ak pod chrastou hnis nie je, moze nechat tak...ale stale lepsie postrasit, ako ma skoncit na atb...a predstav si, ze ja som skoncila, presne kvoli takej malej ranke

Strana
z2